|
ПЕСНАРИЦА НА МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 30> |
Автор | |
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sum se rodil meraklija Sum se rodil meraklija, meraklija, bas bekrija. Sum se rodil meraklija na vinoto em rakija. Ko ce umram il zaginam, vo izbata stavete me. So rakija izmijte me, a so vino napijte me. Pogreb da mi napravite, neka bubnat tapanite. Neka bubnat tapanite, tapanite em zurlite. Da me vie zakopate po lozjeto, po slivite. Stom se rodiv meraklija na vinoto em rakija, stom umiram meraklija na vinoto em rakija. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto imala k'smet Stamena Sto imala k'smet Stamena, Stamena, majka i bolna legnala, legnala. Majka i bolna legnala, legnala, posakala voda studena, studena. Posakala voda studena, studena, od taja cesma sarena, sarena. Stamena gi zede stomnite, stomnite, otide na cesma sarena, sarena. Otide na cesma sarena, sarena, da nalee voda studena, studena. Koga se od voda vracase, vracase, se selo oro igraja, igraja. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Песната е Расукала Шар Планина Последниот стих е мајка жали дур до гроба Изменето од star - 04.Март.2008 во 20:55 |
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Послушајте другарки
љубов не водете
љубовта е отровна
отровен беше и тој.
Излегов да се прошетам
со друга го видов
со грбот тој ми се сврти
и тивко ми рече:
„Заљубен сум во друга
заљуби се и ти
писмата твој ги изгорев
изгори ги и ти“.
Отидов право дома
на мама и кажав
запалив силен оган
од писмата негови.
Облеков црна долама
до црната земја
забрадив црна шамија
до црните очи.
Отидов во манастирот
на Бога се молев:
„Прости му Боже, опрости
тој се уште е млад“.
Не помина долго време
тој в манастир дојде
јас грбот му го свртев
и тивко му реков:
„Познаваш ли ме познаваш
која калуѓерка сум?
Ти си калуѓерка млада
од овој манастир“.
„Јас не сум калуѓерка млада
од овој манастир
туку сум твоето либе
што вечно те љубеше“
Тогај се земја затресе
и небо потемне
двајцата се прегрнаа
и мртви паднаа.
Третиот и Четвртиот стих од секоја строфа се пеат по два пати.
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е сега уште да ми кажеш дали ја имаш песната? |
|
Палестинец
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каде да ја имам?
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како мп3 или слично. |
|
Палестинец
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во главата ја имам.
|
|
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еееее , е баш штета песната и нејзиниот ритам се брилијантни и просто незнам што е подобро од неа. Ја имам слушнато ама кога бев мал и тоа на радио. Одма ја запамтив бидејки е толку добра ама неможам да ја најдам па ако ја има некој го замолувам да ми каже и ако сака да ми ја даде. |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ој Вардаре македонски
Среде Скопје Вардар врви
Вардар река распеана. Ој, Вардаре Македонски од Извора дур до Солуна. Ој, Вардаре Македонски ти ја красиш Македонија. Твојте градој како бисери ти закитиле брегови. Ој, Вардаре Македонски Лути рани на јунаци твојта вода ги лекува. Ој, Вардаре Македонски Каде Вардар поминуваш среќа, радост донесуваш. Ој, Вардаре Македонски |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слушам кај шумат шумите
Слушам кај шумат шумите, буките
Слушам кај шумат буките, плачат за војводата, капиданот. Другари верни другари, другари кога низ село минете, минете кога низ село минете со коњи да не тропате, не тропате. Со коњи да не тропате со пушки да не фрлате, не фрлате. Да не ве чуе мајка ми, старата, да не ве чуе мајка ми, ќе ве праша за мене, аман за мене. Каде е син ми Костадин, Костадин? Каде је син ми Костадин, Костадин војводата, капиданот? Син ти се мајко ожени, ожени син ти се мајко ожена за една Македонка поробена. http://www.youtube.com/watch?v=fNNsODobiFQ |
|
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со маки сум се родил јас
Со маки сум се родил јас, со жалости јас ќе си умрам, маките да ми ги напишете, озгора на гробот мој. Ќе се качам на планина, ќе влезам в црни,темни пештери, очите да ми паралдисаат, сонцето да не го видам. Ќе слезам долу в полето, ќе легнам долу в ѓул бавча, под тој алов катмер трендафил, под тој ран бел босилок. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako umram il zaginam,
nemoj da me `alite, napijte se rujno vino skr{ete gi ~a{ite. Refren: Ej, verni drugari, --- pesna zapejte, --- mene spomnete. h2 Ako umram il zaginam, pop nemoj da vikate vie na grob da mi dojte, oro da zaigrate. Refren Ako umram il zaginam, }e ostanat spomeni. [to sum ludo, ludovalo na mladite godini. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |