IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали би промениле вера за милион долари?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали би промениле вера за милион долари?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 25>
Автор
Порака
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 22:59
Originally posted by Gazija Gazija напиша:

Originally posted by petar_thegreat petar_thegreat напиша:

slusaj petroleum ( gazija ) ... jas zaminav a za kosulata ne se grizi ... ce vidis kakva sum nosel koga ce vidis koj mi ja pegla голема%20насмевка голема%20насмевка голема%20насмевка
Jas vece vidov koj ti ja pegla,ottamu doadjam.

znaci vece si bil kaj sestra mi... a vidi ja ti nea , ne mi kaza 405000

Кон врв
Gazija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 164
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gazija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:07

ma dobro e razbiram tvojata rezigniranost i lutina sto ne ti kazala ... ne se grizi ... za nekoj mesec ce vidis i samiot kolku kosuli mi ima ispeglano

Ostaj mesecite,tuku posveti se na segasnosta....vidi domati,da ne ti pretaat vo pesokot uste dve-tri visok...
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:10
lugje
kazite mi use zboruvame za milion ili 3.8 milioni

koi k*rac sega peglanja i kosuli vo pesok

тага
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:10
Originally posted by Padisah Padisah напиша:

<B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">es selamü aleyküm <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">Turcite na balkanot bile oklu 550 godini i ako na sila sakale da ga islamiziraat denes na balkanot site ke bea muslimani jasno!!!!!<O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">(sto ke pravale primas islam ne seci glava, drug, primas ne , seci glava , i taka sakas nejkes site ke primea islam)<O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">Ili pak nasila da se uci turskiot jazik da bese taka denes (na poranesnata teritorija na imperijata na tri kontinenta) ke se zboruvase na turski jazik <O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">Ama so toa ne zanimavale turcite so taa bolest se zanimavale srbite , bugarite , grcite...ako znaes istorija se razbira koga bile pod grcite navecer se prislusuvale i kukite i dokolku se slusnalo zborenje na makedonski imali zatvaranje ubivanje se vlicela grckata crkva .. itn da ne objanuvam na dolgo na siroko isto i za srbite i za bugarite.....<O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">drugo primenuvale sila ubivale nema vrska vo islamot toa go nema, toa vo islamot go nema !!!!! <O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">a ako ubivale za tie 550 godini zanaci ne se 5 ili 10 godini (kako sto bile tuka bugarite grcite srbite germancite) ill 50 ne ......tuku 550 godini <SPAN style="mso-spacerun: yes"> </SPAN>denes ke nemase da ostane nitu eden hristijanin ni makedonec ni srbin ni grk ni bugarin ı taka natamu .....<O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">vo prasanje se 550 godini kako da kazam cisto od zafrkancija taka li se veli na makedonski ,sekoj den po eden makedonec da <SPAN style="mso-spacerun: yes"> </SPAN>ubivale denes nemase da ima nitu eden makedonec <O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">ama vo islamot toa go nema <O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">osmanliite dozvoluvale sekoj da veruva vo sto saka prisila nemalo dokolku nekoj izrazel zelba da premine vo islam , toa na rado srce bilo prifateno toa e sevap<O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">birisini müslüman yapmak sevaptır yapan da olan da sevap kaznıyor allahtan</SPAN><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR"> <O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">(tuka se misli soobjasnuvanje na tvojata vera samiot da ja zasaka samiot da go go otkrie patot na svoeto srce ) da stane musliman i za toj sto go primil od allah<SPAN style="mso-spacerun: yes">  </SPAN>cc<SPAN style="mso-spacerun: yes">  </SPAN>dobiva sevap<SPAN style="mso-spacerun: yes">  </SPAN>i toj sto napravil da go zasaka islamot<O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">tuka uste da ti dokazam deka osmanliite dozvoluvale i drugi religii ima fermani so koi bilo barano od sultanot da se gradat crkvi <SPAN style="mso-spacerun: yes"> </SPAN>i toa sutlanot go dozvoluval. (a takvi primeri ima i vo makedonija, istrazuvaj<SPAN style="mso-spacerun: yes">  </SPAN>vo vistinski istorii ,i ke se uveris samiot) primer e crkva na kako bese ne sum siguren so imeto ke ti kazam lokacija skopje pozadi kalleto in toa ne samo toj primer ima uste dosta takvi izgrdeni crkvi od strana na sultanot) (znaci treba da se zablagodarite na turcite)<O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR"><O:P> </O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">Drug podatok da ti dadam Koga vojsakata na Sultan Bayazit<SPAN style="mso-spacerun: yes">  </SPAN>se sretnala so vojsakata na knez lazar 1389 godina na kosovo i se razbira so pobedata na Sultan Beyazit na zarobenite sirpski vojnici dal naredba da bidat oslobodeni i onie koi ne bile vojnici <SPAN style="mso-spacerun: yes"> </SPAN>im bilo ukazano povtorno da se zanimavaat so zemja (se misli na zemjodelcite) e sega da sporedime malce koga se sretnale (vojuvale) Bizantiskata i Samoilovata vojska na belasica 26 juli 1014 godina so pobedata na Vizintsikiot car Vasilij na zarabonete vojska sto im napravil<SPAN style="mso-spacerun: yes">  </SPAN>oslepil 14 000 !!!!!!!!!!!!!!! vojnici i pri toa na sekoj stoti im ostavil po edno oko .<O:P></O:P></SPAN>

<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" ="Msonormal"><B style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN lang=PT-BR style="FONT-SIZE: 8.5pt; COLOR: #004364; FONT-FAMILY: Verdana; mso-ansi-: PT-BR">E sega procitaj megu redovi i svati nesto !!! <O:P></O:P></SPAN>

Si zaboravil edna Makedonska osobina koja nikogas do kraj ne e pobedena a toa e NEPOKOR...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:13
Si zaboravil edna Makedonska osobina koja nikogas do kraj ne e pobedena a toa e NEPOKOR... (од Темплариус)

Блазе си вас!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:20
Shiptar sedi miren...te molam
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:21
Ni za milion, ni za dva miliona. Ona sto mi go dava mojata vera nema cena. Vecen zivot среќа
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:22
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Shiptar sedi miren...te molam

Јас шиптар!!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gazija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:23
Originally posted by Azrael Azrael напиша:

Ni za milion, ni za dva miliona. Ona sto mi go dava mojata vera nema cena. Vecen zivot среќа

Cenam iskrenost!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:27

Ni za milion, ni za dva miliona. Ona sto mi go dava mojata vera nema cena. Vecen zivot среќа

Cenam iskrenost!

abe  petroleum- daj mi milionce i odma stanuvam musliman
abe so ima vsrka - i da stanam musliman- site me znaat deka sum ostanal dobar covek i ako kje bidam musliman

abe isklucoci postojat neli газење%20од%20смеење

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:28
Ne moze da ti dade milion duri i tie imaginarni gi trosat na ...... ubeduvanja...neli gledas deka bombasite samoubici pukaat od sreca koga ce dobijat milion....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:30
Originally posted by anakin anakin напиша:

Cenam iskrenost!

abe  petroleum- daj mi milionce i odma stanuvam musliman
abe so ima vsrka - i da stanam musliman- site me znaat deka sum ostanal dobar covek i ako kje bidam musliman

Ti batka nema da ja imas nikogas taa sreca da postanes musliman.!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gazija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:31
Originally posted by anakin anakin напиша:

Cenam iskrenost!

abe petroleum- daj mi milionce i odma stanuvam musliman

Vidi vaka Anakine,sto se odnesuva do tebe ti da mi dades edno milionce pak ne bi te primil vo Islamot,ednostavno ne te sakame po nikoja cena.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gazija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:32
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ne moze da ti dade milion duri i tie imaginarni gi trosat na ...... ubeduvanja...neli gledas deka bombasite samoubici pukaat od sreca koga ce dobijat milion....

Vnimavaj da ne ti pukne nekoj domati.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.