|
Дали би промениле вера за милион долари? |
Внеси реплика | страница <1 23456 25> |
Автор | |
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Verata nema cena..zosto voopsto nekoj misli deka so pari se se kupuva
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zatoa so ti ne gi gledas parite nego samo forumski hipoteticki milion e zatoa |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prashanjeto od druga strana bi znachelo: Dali so pari mozhe da se smeni ubeduvanjeto?
Poveketo od lugjeto bi gi zemale parite i bi se pravele deka go menuvaat toa ubeduvanje (samo formalno da go zadovolat dogovorot), no iskreno, dlaboko vo sebe tie i natamu bi si ostanale istite kako sto bile pred da se slozhat so predlogot. Rabotata e sto ubeduvanje (veruvanje) ne se kupuva, toa se steknuva. Spored toa, propozicijata dali za pari ke si go smenite veruvanjeto (religijata), vo osnova nema vistinski temeli i zatoa e promashena. Onoj koj ke dade nekomu pari za da go vbroi kako nov vernik ili ne znae deka toa nema nikakva vrednost i ke gi dade prite za badijala, ili vo toa gleda nekakov lichen interes i smeta deka cenata sto ja plakja se isplati za zgolemeniot broj na dobieni vernici, sto samoto po sebe e chista politika i nema nikakva vrska so produhovenosta na dotichnata religija i so onoj sto toa go pravi. Kazhete mi kako mozhete da sprechite nekoj vernik da gi zeme parite i da si ostane onoa sto si bil i porano ili kako bi mozhele da mu ja skenirate dushata za da proverite deka navistina si ja smenil verata? Ima mnogu primemeri od minatoto kade sto evrei oficijalno menuvale vera i iminja za da se zashtitat od pogromi, no sepak si ostanuvale so svoite veruvanja i si gi pravele site religijski obichai skrishno vo svoite domovi. Zatoa smetam deka predlogot okolu kupuvanjeto na verata sekogash se upotrebuvala kako nekakva provokacija za ostanatite vernici ili ushte poveke, kako derogativna kvalifikacija na nekoi koi si ja smenile verata poradi bilo koja prichina. Znaete, mnogu ubavo zvuchi koga ke se ispluka nekoj i koga ke se rechi za nego deka si ja smenil verata za pari, ako ovoj gi napushtil tie vernici i preshol vo druga vera. Изменето од Messenger - 13.Април.2008 во 04:26 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
to be mesi
tocno si pogodil glavceto na shajkata promaseno e prasanjeto a baska i milionov e hipoteticki pa se udarame vo gradi junacki , pardon vernicki |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Анакин, нека не е милион.
Како што кажав погоре, познавам “верници“ кои за помала сума го сторија тоа и ги сменија своите убедувања, преминувајќи во разни “веронаутички профили“ Значи, веруваш ли дека навистина го смениле убедувањето, или шушката им го пробушила мозокот |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Maria, nikomu shushkata ne mu go probushila mozokot, tuku lugjeto se dovolno umni da si gi zemat parite i da se prepravaat za izvesno vreme deka se neshto shto ne se.
Toa se veli zhiveenje vo momentot na segashnosta. Za mene mnogu poizgubeni se onie sto veruvaat deka so pari ke kupat vernici, tokolku onie koi so zemanje pari stanuvaat "vernici". Koga site bi pravele taka, veruvaj na site ke im stane jasno vo sto e rabotata i ke prestanat so nudenje pari za vakvi raboti. Znaete koj e vistinski vernik? Toa e onoj koj ke gi dade svoite pari i seto onoa sto go ima za da primi nekoe veruvanje. Obratnoto nikogash ne vazhelo. Изменето од Messenger - 13.Април.2008 во 01:29 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Monasite nemaat pari nitu pak zimaat pari a zivotot mu go posvetile na boga....toa se pravi vernici...
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Месинџер, има и актери, не велам не, ама верувај има и такви кои НАВИСТИНА ги смениле своите убедувања за полза. И такви кои со пари купуваат загубени душички.
Ах, ме влечеш за јазик, ама тоа несмеам |
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Just press the red button and be cool...
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marija, ne velam deka nema sekakvi lugje na svetov. Toa imalo i ke ima.
Rabotata e sto seto toa nema nikakva vrska so vistinskoto veruvanje. Veruvanje i ubeduvanje ne se kupuva so pari. I dvete strani vo taa transakcija se lazhat edni so drugi i sekoja od niv misli deka ja prelazhala onaa drugata - sekoja misli deka taa ja dobila zdelkata. Изменето од Messenger - 13.Април.2008 во 01:49 |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се сложувам со тебе, но бидејќи си модератор а и драг си ми-нека ти биде
П.С. Можеби некогаш ќе те запознаам со такви па ти види кој кого и дали лаже. |
|
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Milo mi e sto sum ti drag, no na strana od toa, ako ne se slozhuvash - togash ne se slozhuvash!
Bilo koj sto ke prifati navistina vera za pari, koja ne e spored tradicijata neshto od negovata komuna ili nacionalnost, toa go pravi edinstveno zatoa sto ne bil navistina vernik na bilo koja vera. Zatoa nemu mu e seedno dali ke pripadne na ova ili onaa vera i ako vidi nekoj monetaren kjar sekakao ke se pridruzhi bilo kade. No povtorno, so toa samo dokazhuva deka toj voopshto ne e vernik. Toj e imposter, se pravi vernik za pari, a ne od ubeduvanje. |
|
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КОГА ДУЊАЛУКОТ БИ БИЛ ОД ЗЛАТО, МЕЃУТОА МИНЛИВ,
А АХИРЕТОТ ОД КАЛ, МЕЃУТОА ВЕЧЕН БИ ГО ИЗБРАЛ АХИРЕТ. |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu lugje si ja menuvaat verata, nekoi pod prisila nekoi dobrovolno. Ona sto go veli Messinger, vo dusata ostanuvaat toa sto se, da, se slozuvam , nekoi go pravat toa da go zacuvaat zivotot, zivotot na svoite najbliski.
Megjutoa pre nekolku godini imase golem broj pravoslavni vernici koi prejdoa vo protestanti, adventisti i nekoi drugi pomali religii kaj nas od pricini sto od tamu dobivaat mesecna pomos vo hrana, drva, pomos za vrabotuvanje itn.... tie mozebi nikogas ne bile vistinski pravoslavni vernici , no isto mislam deka nikogas nema da bidat ni vistinski vernici vo novata vera. no , nivnite pokolenija sigurno ke ostanat vo novata vera i eden den ke bidat takvi fanatici sto ke ja otfrlaat sekoja moznost za promena na vera od materijalni pricini, iako nekoj nivni predok toa go napravail |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |