|
Што кога ова би ви бил последен ден? |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би ги собрала сите блиски околу себе, би им кажала колку ги сакам, би побарала прошка од нив ако нешто сум им згрешила (овие последни 2 работи често ги правам зашто незнам кога ќе биде тој ден), би побарала од Бог прошка за гревовите и во секој случај ќе гледам убаво да го поминам.....
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e toa ubavoto daj go
oti od proski - gi imalo preku cel zivot daj toa UBAVO POMINUVANJE |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pomaganjeto na lugeto vo nevolja so SOVET mozebi e korisno no ne E DOVOLNO....
Da im podaram nesto e ubav GEST no nema da im gi nadoknadi potrebite.... Ona sto nie kako luge go imame e nesto malo i monetalno, nesto vo mometot ohrabruvacki, no sto potoa.... Jas mozam da go utesam (smrtno) bolniot, da bidam pokraj nego, NO od toa JAS imam golema nagrada kaj Boga, za nego sovet a i za mene nagrada, nesto od megusebna korist, NO JAS NEMOZAM NISTO POVEKE DA NAPRAVA, jas ne sum go sozdala za da mozam toa iskusenie da mu go otrgnam, Bog e toj koj e EDINSTVENO vreden za zablagodaruvanje... Lugeto se nenasitni, neblagodarni, kolku i da si dobar so niv, edna greska i se paga vo voda.... Na nas ni treba nesto POSTOJANO, NEsto sto ne UMIRA.... Zamisli kolku nevernici ima, ateisti i sl. a sepak Bog site gi hrani..... Grcite ne negiraat, i nie vednas reagirame covecki, so VETO, bojkot i sl. A zamisli, lugeto go negiraat Boga a toj sepak gi hrani, im dal vid, razum, sluh, im dal ubav zivot, no sepak nesto fali...... Lugeto ne sakaat da gi priznaat svoite slabosti, no ti anakin mozes samiot da se preispitas, dali si zadovolen, dali si ispolnet, dali dusata ti e smirena? Ovie prasanja postavai si gi na samiot sebe si.... Razmisli...... I na krajot pomisli i zamoli da bides upaten na VIstinskiot Pat....samo iskreno zamoli.... NE gubis nisto, mozebi e ova tvojot posleden den, probaj izgovori gi tie zborovi...... Jas veruvam deka covekot ima mnogu doblesti no i mani, veruvam deka covekot moze da pomaga, no i da odmaga, No VERUVAM DEKA ALLAH E SAMO EDEN. KOJ NE RODIL I NE E RODEN I NISTO NE MU E RAMNO... NEGO NE GO OBZEMA NI DREMEZ NI SON... TOJ NE UMIRA, ON E VECEN.... ON E MILOSTIV.... ON MNOGU PROSTUVA..... ON MNOGU PODARUVA... Jas so tebe komuniciram samo preku forumov, ne sum prisutna sekogas, A ALLAH NIKOGAS NE SPIE , SEKOGAS IM SE ODPOVKUVA NA ONIE KOI GO POVIKUVAAT.... i nikogas molbite na lugeto ne mozat da Mu zdosadat.... Pa kako mozes da ne veruvas vo Eden Bog, vo Voozviseniot Allah...... |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Smrtta ne me plashi.
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ne ti tropne na vrata
|
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ova e mojot posleden den, bi se molel da mi bidat prosteni grevovite isto kako sto toa go pravev i vcera!!!
Covek mora sekogash da misli na dobro no da znae deka posledniot den se nablizuva. Toj den e neizbezen i samo onie koi veruvaat vo boga i se plashat od kaznata za losh*te dela, toj den go precekuvaat kako sekoj obicen den- so molitva da stanat podobri luge i da ostavat dobrina zad sebe. Ako raganjeto na edno bebe znaci radost i sreka, togash toa bebe niz zivotot treba da ja siri radosta i srekata naokolu i istata da ja ostavi,kako amanet za drugite koga ke zamine od ovoj svet. Togash posledniot den za site koi veruvaat iskreno i shirat radost namesto omraza,ke znaci vistinski prv den. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoj den go ziveam kako da mi e posleden.....
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako umram ne e tragedija eden zloben covek na zemjava pomalce. Изменето од KGB - 13.Април.2008 во 00:49 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zalno e toa so go citam
Zamisli kolku nevernici ima, ateisti i sl. a sepak Bog site gi hrani..... e vaka koga me vleces za jazik vo kina ziveat 1 i kusur milijarda ateisti koi kje rabotat use milioni godini i kje hranat i kje im proizveduvat dobra na takvi ko tebe vernici a vie neblagodarni kje kazuvate deka se gresni cekajte od Alahh se toa da vi dade nikogas ne kvalifikuvaj covek kako gresen po difolt voopsto ne ja sakam ni biblijata ni k*ranov - za toa so tocno toa go kazuva LUGJE SE GRESNI I POHLEPNI PO DIFOLT ima li pomokjno od covek niso duri sam so go izmisli gospod Изменето од anakin - 13.Април.2008 во 00:50 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anakin mnogu gnev vo tvoite postovi gledam, kuliraj i se ke bide vo red.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KGB
site me znaat sekogas sum gneven koga go omalovazuvat COVEKOT |
|
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas nikoga ne okvalifikuvav kako gresen, rekov dek apostojat ateisti i sl. no i vernicite se gresji. Bog veli ako nie ne gresime, ke sozdade luge koi ke gresat, zatoa sto Bog e Milostiv i prostuva za storenite grevovi.
Na site Kinezi ateisti koi by the way ni ja unistija ekonomijata, blagodarna sum im so toa sto im PLAKAM za uslugata. DAli tie bi se zadovolile samo so moeto blagodaram, ne, mozebi koga e propratno so plakenjeto na uslugata da! No site ite luge koi ja proizveduvaat hranata, od kade go crpat toa....Tie ja sozdale jabolkata, krusata....i se so koe se obskrbuvame....ne! Bog ni go podaril toa, a PLUS NI PODARIL I RAZUM KAKO da go koristime vo najdobri celi.... LUgeto ne se gresni po defolt, tuku se gresni bidejki toa tie samite go sakaat, NAJDOBAR E e onoj gresnik koj se kae za svoite grevovi,POHLEPATA e nedostig na samodoverba. Veruvam deka koga iskreno bi zemal da go proucuvas k*ranot, vo nego bi nasol prekrasni odgovori.... Imam dobra prijatelka ateistka, i znam deka ste isfrustrirani od toa sto lugeto postojano ve osuduvaat bidejki ne veruvate. Mozebi i jas nekogas sum bila slicna na vam, no ISKRENO SUM TRAGALA ZA VISTINATA, I SREKNA SUM STO JA PRONAJDOV. NE SUM RAZMISLUVALA ZA SEBE SI KAKO GRESNIK, bidejki ne sum znaele sto e grev....Veruvav deka sum samo covecko sustestvo, koga se raga zivee i umira..... Tipicno tinejdzersko razmisluvanje..... No islamot e toj koj mu dade smisla na mojot zivot... Ziveam i se budam blagodarna Boga sto mi pruzil uste eden den vo koj ke mozam da gi ISKUSAM NEGOVITE DOBRINI. Go molam za vreme na ispitite, jas ke sednam ke nacam, i POTOA Mu se obrakam so molba da mi pomogne! Go Molam da me napravi nezavisna od lugeto! Kapitalizmot si go nametnal svoeto....i postojano zavisime od nekogo....no cuvstvoto da bides nezavisen od lugeto e preksrasen...... Da milis i da baras samo od Boga, Eden Edinstven... Onoj koj ne sozdal.... Zal mi e sto predhodniot post kaj tebe pricini kontraefekt, mene namerite mi bea iskreni, i nemav za cel da navreduvam... |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A zasto bas k*ranot ???
Jas veruvam deka najdobro bi bilo da ja zeme biblijata a mozebi uste podobro e da ne zima nisto da si ostane toa sto si e...... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova ti e dobro Anakine !!! Pa kako da ne gi kvalifikuvaat taka, koga nekoi vernici smetat deka po defolt se prosvetleni i bogumili samo zatoa sto pripagjaat na odredena religija ?! Ako tie samite se smetaat takvi, togash posledicata od toa e deka site ostanati gi gledaat kako ... |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |