IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 242>
Автор
Порака
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Статус: Офлајн
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:07
mARIJA AJ ke ti pisam na LP vo koi slucai e dozvoleno mazot da izlaze, pa ke vidis deka e rasirena pojava kaj site
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:08
Се разбравме.среќа
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:09
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Za dolgot......

Koga vernik ke premine na Drugiot svet, semejstvoto posle NEGO e dolzno da mu gi rascisti dolgovite.
Vidi Marija postojat mnogu primeri vo realnosta i mnogu sostojbi, no edno treba da znaeme: Najcesto skrien dolg e onoj koj e zemen za nekoja islamski nedozvolena rabota, sto na eden iskren vernik ne moze da mu se sluci (komar, pijancenje, nepotreben luksuz i sl...)

Епа сеа, за харам неможе да влезе во долгови, за халал ке влезе, а за халал ќе си знае и жена му. Ако батката умре, ќе се има разбирање за жената, па најверојатно ќе му бидат простени долговите и гледаш решена работа.

Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:10

mARIJA AJ ke ti pisam na LP vo koi slucai e dozvoleno mazot da izlaze, pa ke vidis deka e rasirena pojava kaj site

Кога може да ја лажам жена ми, кога ќе ја имам?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:21
Nekoi raboti se samo za LP.
A tvojata zena prati ja kaj nas da i kazeme koga moze da te laze tebe!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:22
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Се разбравме.среќа

Milo mi e
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
ivan_grozni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Април.2008
Локација: Western Sahara
Поени: 267
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:23

Nekoi raboti se samo za LP.
A tvojata zena prati ja kaj nas da i kazeme koga moze da te laze tebe!

AJSA ..... zarem i ti збунетост .... ne razbiram .... nitu svacam .....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:24
zarem smeete da gi lazete mazite ????????? ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:26
pst..........ne kazuvaj na drugite.
Slusaj ova prasanje e zavrseno, Marija prasa i odgovoriv na l.p. sega e jasno. Uzivaj ti ne se grizi, jas mojot maz nema da go lazam, osven ona sto site go koristat kako "tehnika za umilkuvanje, cista romantika."
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:27
голема%20насмевка sekoja cest ... alal vera ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:31
Dali ti nekogas na svojata zena\devojka si i rekol deka ke i gi simnes zvezdite i sl. Sigurno si i rekol....i si go napravil toa, NE. Znaci si ja izlazal. Razbiras toso sega.
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivan_grozni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 21:36

Dali ti nekogas na svojata zena\devojka si i rekol deka ke i gi simnes zvezdite i sl. Sigurno si i rekol....i si go napravil toa, NE. Znaci si ja izlazal. Razbiras toso sega.

nemav namera da se vracam ... no se vrativ samo poradi edna edinstvena rabota... da ti kazam povtorno sekoja cest .... razbiram ubavo no , ne e ubavo da ti repliciram od pricini sto nekoj seto toa mozebi ce go svati kako obid za navreda ... samo ce se obidam da ti kazam deka pod poimot simnuvanje zvezdi moze da se svati i samiot seksualen cin .... so znaci , nekogas nitu toa ne e laga .... razbiras li ? ...
Кон врв
goranangeli Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 26.Декември.2007
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goranangeli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 14:04
SEKOJ POGLED NA RABOTITE VO ZIVOTOT BILO DA SE VISTINITI ILI NE E RELIGIJA.TREBA DA NE SE UPOTREBUVA ZBOROT ATEIST ZATO STO SITE IMAME VIZIA STO ZNACI SITE SME RELIGIOZNI SPORED GENETIKATA I SREDINATA SEKOJ IMA DA SI JA IZBERE SVOJATA RELIGIJA.

Изменето од goranangeli - 13.Април.2008 во 15:22
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 14:56
Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Za dolgot......

Koga vernik ke premine na Drugiot svet, semejstvoto posle NEGO e dolzno da mu gi rascisti dolgovite.
Vidi Marija postojat mnogu primeri vo realnosta i mnogu sostojbi, no edno treba da znaeme: Najcesto skrien dolg e onoj koj e zemen za nekoja islamski nedozvolena rabota, sto na eden iskren vernik ne moze da mu se sluci (komar, pijancenje, nepotreben luksuz i sl...)

Епа сеа, за харам неможе да влезе во долгови, за халал ке влезе, а за халал ќе си знае и жена му. Ако батката умре, ќе се има разбирање за жената, па најверојатно ќе му бидат простени долговите и гледаш решена работа.

Кога Шехерезада би му ги раскажала сите приказни на Султанот во првтата вечер, немало да има 1001 ноќ. Па така, и овој хадис, драги мои, остава простор за дискусија.

Од ЛП-то на Ајша разбрав кога во исламот е дозволено да се лаже .
Но од овој пост на Мист (сепак мист, повеќе ми се допаѓа) гледаме дека “За халал може да се влезе во долг“ за кој потоа секако ќе дознае жената.

Па?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,199 секунди.