|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 3738394041 242> |
Автор | ||
ivan_grozni
Сениор Регистриран: 10.Април.2008 Локација: Western Sahara Статус: Офлајн Поени: 267 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i zbirkata na bora corba bi bila poubava ..... nosi naslov " ko to tamo peva iz debelog creva " ..........ja ima vo sekoja knizarnica ..... a moze i po posta da se naraca .......
|
||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мајката... Се разболел мужов од некоа болест а лек му нема а има напраено дугои до гуша. Ама да не га разочара женава, не и кажује за дугојве. По некое време тој путује кај господа, а оваја открија дека мужов га заглавил и таја немое крај со крај да фати. Шо да прае сеа? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Белја работа |
||
ivan_grozni
Сениор Регистриран: 10.Април.2008 Локација: Western Sahara Статус: Офлајн Поени: 267 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
neka se obesi .............. ili razvede .............
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova e sahih hadis i na nas muslimanite doboro poznat.
VO tretiot del se misli, koga na primer, maz i zena planiraat da se razvedat i sekogas se ide kaj t.n. "bracen sovetnik" (poznavac na semejnoto islamsko pravo - medijator) i toj koristi nesto kako "laga da gi smiri" stavajki nesto "namerno vo ustata na mazot, nesto sto ne rekol i obratno, " se so cel da se smirat tenziite. Malku e tesko vo islamot da se tolkuvaat nekoi raboti koga ne se poznava islamot vo celost. ovaa rabota e donekade jasna... A za ljubovnicata, onoj maz- vernik ako ima ljubovnica togas na nego mu sleduva SMRTNA kazna poradi preljuba. Imanjeto seksualen odnos von bracna zednica e SMRTEN grev za zenetiot maz. Taka da TOJ MOZE DA JA IZLAZE ZENATA NO NE I BOGA, KOJ SE GLEDA I SE ZNAE. Pozdrav za nasiot "sograganin" sto ti podaril takva kniga... |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа, добро е што ја излажал или не е? А?
Ете да избегне расправа не и кажал за финансиите. А можел да избегне катастрофа, ако бил искрен. Алмахди, Бог е концизен “НЕ ЛАЖИ“ |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
ivan_grozni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozel i nekoja poubava ....
|
||
ivan_grozni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a koga se mora ?
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A za Tretoto maria-magdalena, povece bi skal da ti dade odgovor nekoja sestra muslimanka, kako Aisha sestrata sto e dobro upatena vo vera,, po feministicka linija podobro moze da ti objasni a od druga strana i ti da ja razberes nea
Tuka bi sakal isto taka da navedam primer od eden moj poznanik sto mu se slucilo nedavno. Imeno mojot poznanik so negovata zena da odat vkazino, na zenata e bilo prv pat. I kako sekoja dzavolska stvar taka i kazinoto e samo za da izgubis a ne da dobies. Posle izvesno vreme potrosile nekade 80 evra, i poznanikot moj rekol dosta e sega, no zenata zagreana sakala da prodolzi, i on mi vika belja me fati so zenata, pa morav da ja izlazam deka nemam vise pari u paricnikot, pa taka se izvlekov i izbegale. Pametno |
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама ова е сериозна работа, не е за лажење, требало да мисли чоекот малку :) Значи, ако се мисли малку на подалеку, ќе си знае каде и кога ќе треба да се излаже по нешто. |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za dolgot......
Koga vernik ke premine na Drugiot svet, semejstvoto posle NEGO e dolzno da mu gi rascisti dolgovite. Vidi Marija postojat mnogu primeri vo realnosta i mnogu sostojbi, no edno treba da znaeme: Najcesto skrien dolg e onoj koj e zemen za nekoja islamski nedozvolena rabota, sto na eden iskren vernik ne moze da mu se sluci (komar, pijancenje, nepotreben luksuz i sl...) VO islamot ne smeeme selektivno da gi primenuvame propisite, islamot ne e supremarket: Ova mi odgovara a ova ne.... Znaci koga citame nekoj propis od islamot, morame da sfatime deka toa se odnesuva za site onie koi iskreno ja sledat verata. Kako primer na ljubovnica, i krienje na dolgot. Pratenikot, n.b.m.n, nikogas nisto ne kriel od svoite soprugi, duri vo islamot MNOGU se potencira NA ISKRENOSTA. Nemozam da zamislam eden islamski brak protkaen so tajni, ednostavno ne idit, razbiras pozz |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
maria_magdalena, сепак немој да испадне дека во Исламот се вели . . лажи лажи :-)
Не, не е тоа работата, прецизно се вели во к*ранот да не се лаже, дури и за мајка и татко свој да не се лаже кога е сериозна работата, ама кога гледаш дека може да испадне на добро ако подизлажеш малку :) |
||
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aisha ne e feministka TUKU REALISTKA!
|
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 3738394041 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |