|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 55> |
Автор | |
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prazninata nekako i ke ja popolnis ako ne denes togas utre, no tagata i bolkata treba da gi izdrzis sto e mnogu, mnogu tesko .Ne menuvaj nisto . |
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Болката е грда ствар. Треба да се најде некому на кој ќе можете да се испразните, со некој кој ќе го споделите товарот, а не се да чувате за себе. Доколку посакуваме да ни биде поубаво треба да се бориме за нас, а не да чекаме сета убавина магично да се појави. Треба да се сакаме себеси и да се бориме за нас. Многумина не знаат како да се борат за себе, не знаат како да ја надминат болката... Доколку не знаете побарајте помош, нема што да се изгуби освен болката длабоко која ја осеќаме. Лошо е кога сме растргнати од болка, лошо е кога живееме во минатото кое не кочи да создаваме во сегашноста и кога ме преоптоварува иднината која не ја познаваме. Ние живееме сега, ние живееме овде и треба да се бориме миговите да ни бидат убави, зашто кога сме растргани низ минатото и иднината кои често ни задаваат болка може да се слизнеме во сегашноста која за нас е најбитен момент. Секоја секунда од животот е значајна, дозволете и да струи низ вашиот живот со сета своја убавина, надминете ја болката. Знам како е да се болува, знам што се трауми, но борете се за убавината, немојте да дозволите на слабата самодоверба, грижата на совест, депресијата да ве закочат да не одите напред. Јас стоев во место долго време заради моето минато и плашејќи се за мојата иднина. Но увидов дека тоа не е решение, увидов дека секој прави грешки и на нив учи... Имате пред вас да творите.Творете, радувајте се на успесите, борете се за себеси зашто вие сте си најважни за себе, зашто вие се сакате, зашто сакате убав живот. Борете се за себе, не и се предавајте на депресијата, болката... таа нема да ве однесе никаде каде е убаво, само ке ве однесена нивна територија и ќе ве измачува, камшикува... Жиотот е убав ако ние си го направиме така, животот ќе ми биде убав ако јас го создадам таков... Можете и вие.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Sesrata
Нов член Регистриран: 02.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога ке се појави тагата едноставно треба да се зивее тој момент, да се тагува, за подоцна да мозес да продолзис понатаму...
|
|
sakaj te go ona sto go imate a ne ona za koe mectaete
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
trnodol
Нов член Регистриран: 07.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=mamamd] Ima poveke vidovi taga. Vo zivotot necii tagi sum gi dozivuvala kako svoi i me opteretuvale, a na nekoi sum se smeela. Na moja ucenicka-prvace i poginaa 2 roditeli vo soobrakajka. Bidejki go ucev i bratot go znaev semejniot raskol.Ostanaa so baba koja ne mozese da se snajde, no bidejki bev vo moznost, moite privatni vrski gi iskoristiv kolku mozev finansiski da ne strada.Da se utesi malo dete e nemozno,Na edna prijatelka i umre kuceto. Ne mozev da ne se nasmeam koga placese. Ne sum sadist ama pri tolku covecki tragedii- deca gubat roditeli, majki deca, ne mozam da sozaluvam nekoj sto izgubil milenice, raskinala so decko-deckovski na lager kolku sakas.
sto ti znaci toa decko deckovski |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ОДГОВОР ИМА ВО ДРУГА ТЕМА...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so caj od bunika
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So maksimalno angaziranje i ispolnuvanje na vremeto so drugi aktivnosti.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A KAKO BI NADMINALA SLATKA TAGA FRAGOLA????
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So slatki
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE JADAM SLATKI
AMA I NE ME RAZBRA |
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa ne bas,koja taga e slatka mene site mi se gorclivi...
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PA NESHTO SHTO TREBALO DA SE SLUCI NO NE SE SLUCILO NO KOGA KE SE SETISH SAMO KE SE NASMEVNESH NIZ FANTAZIJA ZA ISTOTO |
|
|
fragola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stom mozes da se nasmevnes znaci vekje si ja nadminal
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2425262728 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |