|
Најголемиот меѓу Најголемите.... |
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Автор | |||||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Простете ми, но ова е можеби најперверзната тема која сум ја сретнала на овој потфорум.
Јасно е дека со судни маки се одржува некаква прифатлива дискусија на -вероисповед- каде секоја смисла на верата и религијата се губат (барем онаа смисла која јас ја имам за вистинска во однос на религијата), но ова е врвот. Во многу нешта можам да ја разберам и почитувам суштината на Исламот и неговата структура; но не ми е прифатлива неговата застрашувачка и арогантна порака, која зрачи и од темава. За мене, тоа не е вистинска вера, свесно разбирање и љубов и поклон за Бога. Дури ќе се осмелам да кажам дека го сметам за крајно погрешно воопшто, иако е лично мислење. Мислев дека Исламот не признава идоли? Кога дојдовме во ситуација љубовта спрема Бога и Божјите пратеници да ја мериме како на натпревар за да видиме кој е појак, дури и да ја претставиме за натпревар- со ниски удари? Ликот и делото на Муххамед се големи, огромни. Но неговата порака и објава јас не ги чувствувам за свои и вистински. Изменето од Kali - 11.Април.2008 во 21:36 |
|||||
ivan_grozni
Сениор Регистриран: 10.Април.2008 Локација: Western Sahara Статус: Офлајн Поени: 267 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
sekoja cest .... osobeno za ova :
Во многу нешта можам да ја разберам и почитувам суштината на Исламот и неговата структура; но не ми е прифатлива неговата застрашувачка и арогантна порака, која зрачи и од темава. За мене, тоа не е вистинска вера, разбирање и љубов и поклон за Бога. Дури ќе се осмелам да кажам дека го сметам за крајно погрешно воопшто, иако е лично мислење. |
|||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
A zoshto gore si Pishal 'Bozji sin"!!?? Zosto ne si pishal Jehovin,??? Dali i pravoslavnite i Katolicite i Protestantite.itn.se soglasuvaat so toa!!?? |
|||||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|||||
ivan_grozni
Сениор Регистриран: 10.Април.2008 Локација: Western Sahara Статус: Офлајн Поени: 267 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
kako zosto ? ... pa samo zaradi toa deka e bozji sin ... poradi toa i velime deka e bozji sin ... kako da ti nacrtam ? ......
|
|||||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
~,,~Jaxve za razlika od Alah bil eden i edinstve bog i koga se zboruva se znae na kogo se misli ~,,~Nema potreba da se potencira
|
|||||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|||||
ivan_grozni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
normalno ... i koga se veli sinot bozji , se znae na kogo se misli i za kogo stanuva zbor .... i se vo kontekst na toa ....
|
|||||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Halid ima samo eden Bog a toa e Jehova.
Koga ke napisham Bog so golemo B mislam na Jehova |
|||||
ivan_grozni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ispravno kazano ... da nema zabuni ...
|
|||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Vie velite Bozji sin!Jehovini svedoci vikaat Jehovin sin,Drugi vikaat Bog,petti vikaat ....Abe Luge vie i samite ne znaete shto e !??Blazesi vi!!! |
|||||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|||||
ivan_grozni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
a so malo b , za kogo stanuva zbor ? .... ili nema nesto takvo ?
|
|||||
ivan_grozni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
koj znae znae ... koj ne znae , ce nauci .... |
|||||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Koj e ovoj Jahve?? Prv pat slusham za ovoj,kako go nareche!!! |
|||||
|
|||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nemoj da se cudis brat, Jahve e Bog spored evreite.. a tuka toj Vad sto se izjasnuva, potocno aladin e evrein, pa nisto da ne te cudat negovite postovi. |
|||||
ivan_grozni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
a zosto nekomu bi mu bilo neprijatno da priznae deka i Hristijanstvoto a i Islamot vlecat koreni tokmu od Judizmot ? .....
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 6789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |