IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Најголемиот меѓу Најголемите....
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најголемиот меѓу Најголемите....

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
Автор
Порака
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 19:53
Да дадам нешто од Томас Џеферсон, претседател на САД 1801-1809:

"The Christian God is a being of terrific character - cruel, vindictive, capricious, and unjust" Thomas Jefferson.

Разбирате што вели?

Кон врв
HILAFET_CH Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Април.2008
Поени: 138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HILAFET_CH Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 20:42
Pa se znae koj e Najgolemiot medzu Najgolemite i edinstveno nemu mu pripadza ovaa titula :toa e Vozviseniot i Milostiviot Gospodarot moj I VAS AllAH subanehu we teala!
Samo nemu mu pripadzaat ovie Epitei i nikomu drugi koj estvoren od vozviseniot!!!
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 21:11
Originally posted by HILAFET_CH HILAFET_CH напиша:

Pa se znae koj e Najgolemiot medzu Najgolemite i edinstveno nemu mu pripadza ovaa titula :toa e Vozviseniot i Milostiviot Gospodarot moj I VAS AllAH subanehu we teala!
Samo nemu mu pripadzaat ovie Epitei i nikomu drugi koj estvoren od vozviseniot!!!

Праиме муабет за друго
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 00:58
Najgolem e Gospod Bog pa negoviot sin pa svetiot duh mozes li da dokazes deka ne e taka?????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 01:28
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Najgolem e Gospod Bog pa negoviot sin pa svetiot duh mozes li da dokazes deka ne e taka?????

MOZAM I TOA KAKO:

OTECOT, SINOT I SVETIOT DUH PRETSTAVUVAAT EDEN BOG KOJ STO SE MANIFESTIRA VO TRI LICA.
TUKA NEMA TRI BOGOVI, TUKU EDEN BOG KOJ STO SE OBJAVUVA VO TRI LICA. SITE TRI LICA SE OD ISTA SUSTINA, I MEGJU NIV NEMA POMAL ILI POGOLEM.
EDEN BOG VO TRI LICA.

ZOSTO TROJCA SE KOI SVEDOCAT NA NEBOTO: OTECOT, SLOVOTO (SINOT) I SVETIOT DUH. I TROJCATA SE EDNO.
(1 JOVANOVA 5:7)
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 01:36
Originally posted by gospel gospel напиша:

MOZAM I TOA KAKO:

OTECOT, SINOT I SVETIOT DUH PRETSTAVUVAAT EDEN BOG KOJ STO SE MANIFESTIRA VO TRI LICA.
TUKA NEMA TRI BOGOVI, TUKU EDEN BOG KOJ STO SE OBJAVUVA VO TRI LICA. SITE TRI LICA SE OD ISTA SUSTINA, I MEGJU NIV NEMA POMAL ILI POGOLEM.
EDEN BOG VO TRI LICA.

ZOSTO TROJCA SE KOI SVEDOCAT NA NEBOTO: OTECOT, SLOVOTO (SINOT) I SVETIOT DUH. I TROJCATA SE EDNO.

Koga se edno, zosto ko taka koristis zbor kade vikas.." SAMO TROJCA SE KOI SVEDOCAT.."???

Templarius, mizerno e da se spomnuva Bog vo sporedbi so nesto.. Slaven neka e on, ne mu dolikuvaat nego vakvi stvari!  ON e nad se sto mozes da zamislis, APSOLUTEN E SAMO BOG EDEN I EDINSTVEN!
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 09:10

Сепак биле тројца. Оваа проблематика никако да ја решат меѓусебно. Овој овде јавно кажува едниот, па другиот и на крај третиот.голема%20насмевка
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
HILAFET_CH Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Април.2008
Поени: 138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HILAFET_CH Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 09:25
Cudna Formula?
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 10:41
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Да ви поставам едно прашање:

Која нова година ја прославивте вечерта на 31 јануар? 2008? Дали тоа се 2008 години од раѓањето на Исак Њутн или од Исус Христос?
Нова година не славиме. Ако малку имаш знаење за Исламот и Муслиманите, нема да го адресираше прашањето до Муслиманите. Запрашај се самиот себеси, запрашај ги и другите кои се нарекуваат Христијани, запрашај ги Католиците, потоа види кој е правилен календар, и кога е роден Исус, и сподели некои Библиски стихови во врска со ова. Нели си Sola Scriptura, немој да зборуваш од памет.

Кај виде дека јас го адресирам прашањето до муслиманите? збунетост

Јас го споредував Исак Њутн со Исус. Исак не бил муслиман, туку хпристијанин, за кого вие рековте дека бил повлијателен од Исус, а јас пак додадов дека годината кога е роден Исак Њутн се смета спрема Исус што јасно говори дека влијателноста на Исак му е потчинета на Исус.

Од друга страна самиот Исус извршил влијание врз Исак за да биде Исак она што бил. Исак  меѓу другите работи има кажано:

,, Сите мои откритија беа резултат на молитва. ",, Имам темелна вера во Библијата, која ја сметам за Божја реч, напишана од луѓе што биле боговдахновени. Библијата ја проучувам секојдневно. "Очигледно е дека Христијанството извршило влијание врз него. Така да влијанието на Исак не може да биде над влијанието на Исус.

Pricinata zosto Isak Njutn e staven pred Isus e vo otkritijata na Njutn i nivnto vlianie vrz naukata i zivotot na lugjeto. BTW vo taa kniga (ako si ja proctial) dobro pisuva zosto nekoj e staven tamu!,, Сите мои откритија беа резултат на молитва,, -kako se molel i opa -ideja . A kazi mi bidejki ne znma od koga godinite se smetat po toj kalendar
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 10:42
Nova godina ne slavam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 10:42
a za licna karta - pa ziveam vo hristijanksa drazva so golemi prava
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 10:44
Isus e najgolemiot covek koj nekogash ziveel.
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 10:45
Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

Да дадам нешто од Томас Џеферсон, претседател на САД 1801-1809:

"The Christian God is a being of terrific character - cruel, vindictive, capricious, and unjust" Thomas Jefferson.

Разбирате што вели?

Sto ocekuvash od ateist i mason?

Изменето од KGB - 11.Април.2008 во 10:45
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 10:46
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Originally posted by gospel gospel напиша:

MOZAM I TOA KAKO:

EDEN BOG VO TRI LICA.

Koga se edno, zosto ko taka koristis zbor kade vikas.." SAMO TROJCA SE KOI SVEDOCAT.."???Templarius, mizerno e da se spomnuva Bog vo sporedbi so nesto.. Slaven neka e on, ne mu dolikuvaat nego vakvi stvari!  ON e nad se sto mozes da zamislis, APSOLUTEN E SAMO BOG EDEN I EDINSTVEN!

hmm. kolku sto znam i idolopoklonicite kazuvaat deka ne ja obozuvaat formata no duhot sto e vo formata. I edno prasanje vo slucajot - Koj e pogolem tatkoto ili sinot, ili duhot. Tatkot go znam, sinot sito taka , no duhot mi e maten- nekoe da i go objasni poslednto
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.