|
Внатрешни несогласувања во исламот |
Внеси реплика | страница <1 34567 21> |
Автор | ||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Отсекогаш сум се прашувала за теќињата. Знаеш ли за какви точно обреди станува збор? Нешто сум гледала на ТВ (околу трансот нели. кога се вртат), но сигурно има и повеќе. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SAKAV SERIOZEN ODGOVOR.........
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Какви обреди вршат дервишките мистици во теќињата? Знае ли некој?
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
~,,~Tekinja se Muhamedanski heamovi za Dervishkite mistici i nivnite sochni obredi~,,~
|
||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MOZE MALKU POKONKRETNO??? STO E RAZLIKATA POMEGJU DZAMIJA I DZAMIJATEKE??? VO ARHITEKTURATA? VO SLUZENJETO? VO VNATRESNIOT IZGLED? |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eh khalefah... Ne znam kolku ima pogolemi sufisti od Rumi i eve sto pishuva toj: WHO SAYS WORDS WITH MY MOUTH ? All day I think about it, then at night I say it. Where did I come from and what am I supposed to be doing? I have no idea. My soul is from elsewhere, I'm sure of that, and I intend to end up there. This drunkenness began in some other tavern. When I get back around to that place, I'll be completely sober. We have a huge barrel of wine, but no cups. That's fine with us. Every morning we glow and in the evening we glow again. They say there's no future for us. They're right. Which is fine with us. A COMUNITY OF THE SPIRIT Drunks fear the police, but the police are drunk too. People in this town love them both like different chess pieces Why do you stay in prison when the door is so wide open? Move outside the tangle of fear-thinking. Live in silence. Za mene Islam e ovaa poezija, ovaa filozofija i ovaa dusha, a ne sherijatskiot zakon. Izvini ako ne se soglasuvame okolu nekoi osnovni chovechki raboti, no kako sto gledam ima muslimani koi go delat i moeto mislenje. I nikoj ne se osudil da reche deka niv ne gi priznava za vistinski muslimani! Za kraj, eve edna poraka od Rumi: A CHILDREN'S GAME God said, "The world is a play, a children's game, and you are the children". God speaks the truth. Your actions mean nothing, the sex and war that you do. Boraq, Muhammad's night-horse, or Duldul, his mule. Your actions mean nothing, the sex and war that you do. You're holding part of your pants and prancing around, Dun-da-dun, dun-da-dun. Don't wait till you die to see this. P.S. Sega ochekuvam poraki od hristijanite: "Pa nie celo vreme mislevme deka si hristijanin, a ti si bil musliman!!!" Изменето од Messenger - 11.Април.2008 во 05:58 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Naprotiv taa e bas za onie koi veruvaat no treba da se razbere.... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Gazija
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 164 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bravo!-Ovaa prikazna tie super za Ateistite,za onie koi sto ne veruvaat vo Boga,ne bi bilo loso da ja postiras na soodvetna tema. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еднаш едно момче дошло кај својот стар чичко и му рекло: „Чичко, честитај ми. Ја завршив матурата." „Прекрасно!" рекол чичкото. „Еве ти 20 марки, купи си за награда нешто убаво. Но, кажи ми, што планираш сега?" „Сега?", одговорило момчето, „сега ќе студирам. Сакам да станам правник." „Убаво", рекол чичкото, „а потоа?" „Потоа, извесно време ќе бидам судски приправник." „Одлично", рекол чичкото, „а после?" „После, ќе сганам член на окружниот суд." „Многу добро", рекол чичкото, „а што следи потоа?" „Е па, тогаш ќе си побарам некоја девојка и ќе се оженам, ќе основам семејство." „Супер!" вели чичкото. „А после?" „Па добро, се надевам после да станам некој славен човек, претседател на окружен суд, или јавен тужител." „Одлично", вели чичкото, „а што потоа?" „Па добро чичко", младичот почнал да станува нервозен, „потоа ќе дојде време и да остарам и да се пензионирам". „Многу добро, а што следи потоа?" „Е па, добро, потоа ќе си одберам некој убав плац, ќе си направам куќичка, ќе си насадам јаготки." „Добро", вели чичкото, „а што потоа?" Младичот веќе се налутил: „После ќе дојде ред и да умрам!" „А, така", вели чичко му, „а што следи потоа?" На момчето веќе не му било забавно. Го фатил страв при помислата на смртта: „Ќе умрам, а што потоа?" „А што потоа???" прашал чичко му. „Чичко", одговорило момчето, „за ова никогаш не сум размислувал." „Како?" рекол чичкото, „ти си завршил матура и толку ли си глуп, па размислуваш само од денес до утре? Зар еден човек, кој од Бог добил разум, не размислува и за иднината? Како така?" Момчето брзо одвратило: „Чичко, што има по смртта никој не знае!" „Тоа не е точно, момче мое", рекол чичкото, „има Еден кој со сигурност знае што иде по смртта. Тоа е Исус. Тој рекол: 'Широк е патот што води во пропаст, а тесен е патот што води во вечен живот.' По смртта доаѓа Божји суд. Може да се оди во пропаст, но може и да се биде спасен."
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Realnosta ja prifacam kakva i da e. Taa mi e dar od Boga i sekogas sum zadovolen so nea. Ona sto ti se slucilo nemozelo da te izbegne, a ona sto te izbegnalo nemozelo da ti se sluci. ( Rekol nasiot Pejkamber) |
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Togas sto se slucuva so realnosta taa e sekogas ista kako i da ja gledas???
|
||
Give me your secrets
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo razlicna situacija razlicno, no sekogas se trudam da go najdam posvetliot pat t.e. ocite sto mi pasiraat Изменето од muhadzir - 11.Април.2008 во 00:49 |
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So kafeavi a ti????
|
||
Give me your secrets
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zavisit so kakvi oci ja gledas |
||
Внеси реплика | страница <1 34567 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |