IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 242>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 00:35
Originally posted by efendija efendija напиша:

КГБ ,дали вие Јеховините Сведоци верувате во Другиот Свет и во Рајот на другиот свет?

Можда е боље чичо Евангелос да ми ти објасни шо верват сведоците.

Тие веруваат дека рај ќе има и на Небото и на Земјата.
На Небото ќе заминат посебно помазаните 144.000 христијани (оние кои имаат небесна надеж), а сите други спасени ќе ја наследат возобновената рајска земја.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 00:39
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

КГБ ,дали вие Јеховините Сведоци верувате во Другиот Свет и во Рајот на другиот свет?

Можда е боље чичо Евангелос да ми ти објасни шо верват сведоците.

Тие веруваат дека рај ќе има и на Небото и на Земјата.

На Небото ќе заминат посебно помазаните 144.000 христијани (оние кои имаат небесна надеж), а сите други спасени ќе ја наследат возобновената рајска земја.

Ти благодарам што ми објасни,но,сепак утре ќе слушам од прва рака информации.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 02:16
Jehovinite svedoci veruvaat deka presretnuvanjeto na ludjeto po ulici i zvonenje na nivnite vrati ce im go zgolemi koificientot na intelegencijata - sto se odensuva do mene jas bi kacill 144.000 na avioni i bi gi pratil na neboto da vidam dali ce ostanat tamu...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 05:18
Templarius - bez kvalifikacii vrz tugja vera...
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 11:51
пред некој ден,... една моја другарка која е муслиманка,... ми кажа дека припадниците на муслиманската религија мора да се молат на арапски јазик,... може ли некој да ми каже зошто е тоа така збунетост

фала однапред среќа
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 12:09
Originally posted by Biserna_Devojka Biserna_Devojka напиша:

пред некој ден,... една моја другарка која е муслиманка,... ми кажа дека припадниците на муслиманската религија мора да се молат на арапски јазик,... може ли некој да ми каже зошто е тоа така збунетост

фала однапред среќа

Nema veza na koj jazik se moles.Allah gi razbira site jazici.

Edinstveno ucenjeto za vreme Namaz(Klanjanje)mora da bide na arapski.
Ako ti govorela za toa ondak taka e,ama molenjeto moze da bide na bilo koj jazik

Pozdrav do drugarkati голема%20насмевка
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 13:18
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Templarius - bez kvalifikacii vrz tugja vera...

Ima razlika od vera do sekta. Eve nekoj od Jehovinite Svedoci neka mi dokaze deka toa e vera so site nisani, jas togas ce se povlecam - jas ne mozam da opravdam nitu pak da narecam nesto deka e vera a vo toa da ima izmacuvanje i iskoristuvanje na deca, perenje na mozoci i siluvanje na zeni NE...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 13:38
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Originally posted by Biserna_Devojka Biserna_Devojka напиша:

фала однапред среќа

Nema veza na koj jazik se moles.Allah gi razbira site jazici.

Edinstveno ucenjeto za vreme Namaz(Klanjanje)mora da bide na arapski.
Ako ti govorela za toa ondak taka e,ama molenjeto moze da bide na bilo koj jazik

Pozdrav do drugarkati голема%20насмевка

па и јас тоа и го реков,... дека јазикот нема врска,... само ете,... ми рече дека нејзините дома се молеле на арапски,... па затоа прашав сигурни извори намигнување и патем,... се заблагодарува на поздравот голема%20насмевка
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 13:43
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Edinstveno ucenjeto za vreme Namaz(Klanjanje) mora da bide na arapski.

Зж?
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 14:12
Zatoa sto se uci Quran,a Quranot kako sto znaes e na arapski jazik
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 18:24
Prasanje do Hristijanite!!!!

Ednostvano,me Interesira sto e Grev(Spored Hristijanstvoto)!!??
Mislam,dali ima Definicja za Grev!!???
Kako edna rabota ja prepoznavate deka e Grev!?
Blagodaram!!

Изменето од Halid ibn Velid - 10.Април.2008 во 18:24
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Април.2008 во 21:41
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Blagodaram!!

MISLAM DEKA OVA PRASANJE SEKOJ RAZLI4NO SI GO SVAKA I DEFINIRA(AKO GRESAM NEKA ME POPRAVI NEKOJ)!!!
A ZA VAS MUSLIMANITE STO E GREV???
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 17:32
Originally posted by nikita nikita напиша:

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Blagodaram!!

MISLAM DEKA OVA PRASANJE SEKOJ RAZLI4NO SI GO SVAKA I DEFINIRA(AKO GRESAM NEKA ME POPRAVI NEKOJ)!!!
A ZA VAS MUSLIMANITE STO E GREV???

Mozebi ne si me razbrala!!Prashava dali imat Definicija vo Biblijata za toa!??

Dali Isus vi ostavil definicija ili pak Pavle!!

Vikash sekoj razlicno go si go svacat!!??
Epa aj ti kazimi kako go svacash!!
A za Muslimanite ke ti dadam eden Hadis vo koj Muhammed.a.s. ni Objasnuvat sto e Grev!!!
Pozdrav!!!
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 19:57
hmmm jas kako go svakam grevot t.e. sto smetam za grev?pa vaka za mene grev e loso vo sekoja smisla eve kako primer da nabrojam nesto:da pravis loso na nekoj svoj blizok toa e najgolem grev spored mene,drugo da vrsis preljuba i toa isto ne mi se dopagja,posle,da lazes sto za zal i retki se lugjeto sto ne lazat denes,da mu svrtis grb na najdobar prijatel koga najmnogu mu trebas i takvi raboti!ete toa za mene e grev,a sega kazi mi nesto poveke za grevot vo vasata vera i drugo nesto me interesira,dali i alkoholot go smetate za grev???fala odnapred,se nadevam deka dobi odgovor kakov sto o4ekuvase!!!
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,516 секунди.