IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Вонредни Избори во Македонија..потреба?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вонредни Избори во Македонија..потреба?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 18>
Прашање: Дали сега е мигот за Вонредни Избори во Македонија?
Одговор Гласови Статистика
30 [42,86%]
39 [55,71%]
1 [1,43%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2008 во 18:24
Originally posted by only_me only_me напиша:

DEckovo koj ja otvoril temava sigurno e zaljuben komunjar..
Izobri??? Kakvi izbori more zdrav li si?

Просто кажано..ногу си ги љубам..нели???
пс
Ја види си го ти сега овега...сега викан и еднооки поради големата „мудрост„ поради која и денес сме таму каде што сме...а мислам уште долго и тука и ќе останеме:

намигнувањеголема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Luna83 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Luna83 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 01:54
Tesko nas ako ostavime SDSM da go resava sporot za imeto i da ni ja kroi politikata ponovo.Tie sigurno bez da trepnat bi ne prekrstile,ama se nadevam ovoj pat ke bidat pokreativni i ke odberat pokratko ime od FYROM,koe ni go zalepija dodeka bea na vlast.Mene samo ne mi e jasno edno.Kako moze vednas posle odgovorot od NATO sovetot,Bucko da razmisluva za toa kako sega ke padne vlasta i tie povtorno ke bidat na vlast.Pa tie se sitat na makata na nasiot Makedonski narod i razmisluvaat i se raduvaat na neuspehot nas ( iako e golem uspehot sto site priznaa deka gi ispolnuvame site kriteriumi za NATO),a neuspehot sto tie (SDSM)go kazuvaat e nas uspeh zatoa sto ostanavme i pokraj site nastojuvanja Republika Makedonija.A GOLEM SRAM za SDSM sto razmisluva za izbori.Se gleda deka se bolni za vlast.Me razocaraa i toa mnogu.
Кон врв
MLEKCE Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2008
Поени: 128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MLEKCE Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 18:18
Potreba isto kako OAZA vo pustinja. Kolku da se vdata samobendisaanite od dvete strani.

Изменето од MLEKCE - 08.Април.2008 во 18:19
Кон врв
baba mulon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Ноември.2007
Поени: 258
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај baba mulon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 19:14
Шекеринска пак се искака.Ке се сменело името за меѓународна употреба.Абе се ке дадат да дојдат на власт
Im YOUR NIGHTMARE
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 09:39
kako ne im e sram uste da razmisluvaat za promena na imeto, zar nemaat ni malku gordost
Кон врв
nedopirliviot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2008
Поени: 220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliviot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 09:56
Teshko na nas so taa sorta ,,lugje,, koi ja donesoa nejze vo politikata?
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 12:10
Dokolku postojano se zagovara promena na imeto od strana na opozicijata i toa bez predhodno da se prasa narodot, - a dobro e poznato nivnoto visoko mislenje za sebe kako drzavotvorna partija, - togas ne preostanuva nisto drugo osven dve fer opcii ili referendum ili predvremeni izbori kade sto sekoj ke se izjasni so kakva politika ke ja vodi Makedonija, pa dokolku SDSM- ovcite dobijat dozvola od narodot vo sto se somnevam togas neka si menuvaat iminja, ama kako sto mi se cinit tia nema da postojat ko partija povekje osven dokolku za niv povtorno ne glaset vlasi i srbi ama tie veke si imaat svoi partii, a i penzionerite borci se pomalku gi ima.
Sepak jas mislam deka podobra e opcijata referendum kade sto ednas za sekogas ke se zatvori toa prasanje.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 12:35
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Dokolku postojano se zagovara promena na imeto od strana na opozicijata i toa bez predhodno da se prasa narodot, - a dobro e poznato nivnoto visoko mislenje za sebe kako drzavotvorna partija, - togas ne preostanuva nisto drugo osven dve fer opcii ili referendum ili predvremeni izbori kade sto sekoj ke se izjasni so kakva politika ke ja vodi Makedonija, pa dokolku SDSM- ovcite dobijat dozvola od narodot vo sto se somnevam togas neka si menuvaat iminja, ama kako sto mi se cinit tia nema da postojat ko partija povekje osven dokolku za niv povtorno ne glaset vlasi i srbi ama tie veke si imaat svoi partii, a i penzionerite borci se pomalku gi ima.
Sepak jas mislam deka podobra e opcijata referendum kade sto ednas za sekogas ke se zatvori toa prasanje.

Ако се земат во обзир пеналите кои ММФ ги испорача на Владата при задната средба, многу јасно е кому и зошто му требаат предвремени избори......Лесно е да се залажуват граѓаните со празни ветувања особно кога се злоупотребуваат електронските медиуми со лажни и непроверени (читеј злоупотребени) кампањи во 100 чекори, ...но се виде дека кога зборуваат проверени аргументи се добива друга слика за состојбата,...... не може на едноставен начин секој да се пренесе жеден преку река.... Што се однесува до СДСМ-овците и промена на името, јас до сега не успеав да забележам во јавните излагања ниеден политички субјект во Македонија да заговара промена на македонскиот идентитет него се бара концензуален став од сите политички субјекти.......
Кон врв
Gorg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Март.2008
Поени: 142
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 13:06
Eve posledna vest, DPMNE-to e soglasno za predvremeni izbori. Im ja vratija servata na DUI. Akolsun, ovie (DUI) a, drugive (DPMNE) na. Sega se vide kolku nedoveten politicar, pilistar i antimakedonec e Gruevski. Mu prodava magla na narodot deka kobajagi vodi konsultacii za strategijata za pregovorite, a od druga strana kroi plan da ja vturne MK vo uste pogolema kriza. Vo momenti koga ni treba cvrsto rakovodstvo, pri otvoreni problemi okolu imeto, visenjeto na NATO i EU pokanite, nagorna inflacija, Grujo (vo dogovor so DUI) ke go raspusta parlamentot, bravo be
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 13:19
A rece ,,srpski,, NIKOGAS, -- hehe brate grujo nikad ne reci nikad ,osobeno vo politikata
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
cro Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Март.2008
Локација: Albania
Поени: 77
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 13:39
izgleda izborite se poizvesni?!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 15:48
Originally posted by cro cro напиша:

И што тука сега има чудно..а???
Избори .....на кои СЕКОЈа партија во Македонија ....ќе МОРА да напише што мисли да прави со Државата на Македонците??.
За да добие мандат за тоа од гласачите.....

- За да ја крштева повторно ..како кога и кум Киро во 1993 година ја прекрсти согрдото име  ФИРОМ (само за 2 месеца додуша рече било ..и не име туку референца ти била...ама така рече и  не излажа) .
намигнување
Кон врв
Luna83 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Luna83 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 16:31
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by cro cro напиша:

И што тука сега има чудно..а???

Избори .....на кои СЕКОЈа партија во Македонија ....ќе МОРА да напише што мисли да прави со Државата на Македонците??.

За да добие мандат за тоа од гласачите.....

- За да ја крштева повторно ..како кога и кум Киро во 1993 година ја прекрсти согрдото име  ФИРОМ (само за 2 месеца додуша рече било ..и не име туку референца ти била...ама така рече и  не излажа) .

намигнување

Se soglasuva potpolno so tvoeto mislenje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Април.2008 во 19:32
Originally posted by baba mulon baba mulon напиша:

Шекеринска пак се искака.Ке се сменело името за меѓународна употреба.Абе се ке дадат да дојдат на власт

Па еве и шанса на шаторинска...ама само ако пола од сегашните пратеници им пројдат низ иглените уши на народот македонски..мислам на Изборите тукушто предвреме закажани..
А и бај Столе..некако ко заплашен да беше??
З`ш така бе..а и другите какао него....со глави намачкани со путер..или негови остатоци..маснотии бе..
голема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.