|
Веронаука!!! |
Внеси реплика | страница <12345 34> |
Автор | ||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ok ok,go po4ituvam tvoeto mislenje,zborot mi e deka veronaukata i ne e tolku potrebna vo skolskiot sistem,kako bilo do sega,pa taka i vo idnina!!!
|
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma,ostaj go toj,..ochigledno .mesha zabi ,..i babi,...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
КОГА НЕКОЈ СО ПОТЕКЛО ОД СТОЈАКОВО И БОГДАНЦИ ЌЕ СЕ РОДИ ВО СТРУМИЦА, ПА ЌЕ ПОРАСНЕ ВО СКОПЈЕ,ПОЧНУВА ДА СЕ СРАМИ ОД ОПИНЦИТЕ НА ДЕДО МУ, ПА МУ СЕ МЕШААТ И БАБИТЕ И ЖАБИТЕ...
КОГА ЌЕ ВИДИ РАЗБОЈ, СЕ ЧУДИ И ПРАШУВА: ШТО Е ТОА ШКРИПНИ- РИПНИ? Изменето од lpartik - 08.Април.2008 во 22:35 |
||
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
veronauka toj predmet veke go ima vo moeto skolo a i jas ke pocnam da go ucam od maj no ne se ni pomislam da go ucam a posebno za katolicite
|
||
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... e ako ucevte veronauka vo osnovno ke go naucevte osnovnoto pravilo...sakaj go blizniot svoj... i da ve predupredam i dvajcata... za istocniot del od Vardar... ne trpam navredi... tamu lugeto se najdobri... |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a be ,...go znam jas toa pravilo,....samo, go tolkuvam po moe,....go sakam samo toj, shto me saka,....
|
||
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.. te razbiram... i jas si imam maka... zaradi brziot jazik... od 10 dushi... devet ne me sakaat... a eden e ramnodushen... |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa,sega,.....ne sum jas kako tebe,...
|
||
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...znam... aj leka nok... odam da go sakam "blizniot svoj"
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ipartik jas odamna imam napisano ovde deka crkvata si odigrala svojata uloga vo opsojuvanjeto na makedonskiot jazik .... i nemam nisto protiv toa da si odat lugjeto vo crkvi i da si veruvaat ... i ne se plasam od popovite, tie se lugje .... no verata i religijata e nesto sto e sloboden izbor i pravo na sekoj covek e dali ke veruva ili ne , dali ke posetuva crkva ili ne.... voveduvanjeto na veronaukata vo ucilistata ja nametnuva religijata i go krsi toa pravo na sloboden izbor.
|
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Едно време учевме Марксизам (а и ти си учел(а) изгледа),па не станавме ниту марксисти,ниту комунисти. Што мислиш- ако се запознаеш со основите на исламот,ќе станеш ли муслиман?Ќе бидеш полош? Или ќе научиш нешто за другите и повеќе ќе ги почитуваш? Моја колешка, муслиманка, редовно за Велигден оди в црква,вапцува јајца,а јас не мислам дека е христијанка или лоша муслиманка.Таа е за мене голем човек кој успеал да излезе од својот кожурец. За да стигне до црквата св.Петнаесет тивериополски маченици, треба да помине низ Ѓупците,кои патем и дофрлуваат дека е ЃАУРКА...но таа не им обраќа внимание. |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Marksizam ucevme vo treta i cetvrta godina vo sredno uciliste, a ne vo petto odd. vo osnovno.
Marksizmot kako ucenje i religiite se nesporedlivi. jas licno nemam problem, kako sto nema problem tvojata prijatelka da vleze vo crkva . sum vlegla i vo dazmija i vo razni crkvi od razni veroispovedi i ne sum stanala vernik. no toa e moj izbor , nikoj ne mi go nametnal. |
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A мислиш ли дека ако децата ја изучуваат веронауката ќе станат ( или им се наметнува да станат) верници?! |
||
Внеси реплика | страница <12345 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |