|
Дали ги почитувате 10-те Божји заповеди? |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | |||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pravilata sluzat za dve raboti
1. da se pocituvaat 2. da se krsat inaku zivotot kje bese nesharen |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Ezan-a
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
1. Јас сум Господ Бог твој, да немаш други богови освем Мене
2. Не прави идол или слика на она што е горе на небото, што е долу на земјата, што е во водата и под земјата, не им се поклонувај и не им служи. 3. Не изговарај го напразно името на Господа, твојот Бог. 4. Спомнувај си за денот на одморот за да го празнуваш, шест дена работи и сврши ги сите работи, а седмиот ден посвети го на Господа, твојот Бог. 5. Почитувај ги таткото и твојата мајка за да ти биде добро и да поживееш долго на земјата. 6. Не убивај. 7. Не прави прељуба. 8. Не кради. 9. Не сведочи лажно против својот ближен. 10. Не пожелувај ништо што е туѓо. Mene me interesira da mi odgovori nekoj od prijatelcinjata na forumov samo za Vtoriot bozji zapoved i dali go sporoveduva na delo ili samo si pravite kako vi odgovara |
|||
Beautiful Mind
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас ја спроведувам на дело 2та Божја заповед. Не си правам ниту идоли, ниту слики, ниту пак им се поклонувам, ниту служам.
Јас идам до таму што ни од Библијата не правам идол. Воопшто не одбирам посебно место каде што ја чувам, не правам никакви метании пред да ја читам. Понекогаш и си подвлекувам со пенкало некои посебни стихови, си додавам во неа мои забелешки, цртички, ѕвездички и сл.
А ти Езан, ја почитуваш ли 2та Божја заповед?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E ova jas go vikam vnatresno nedorazbiranje.
Ova e razlika. EvAngelos ne ferma ikoni,Zidarski oci za ikoni ti vadi. Eden gi obozava drug gi kritikuva. Zidarski za primer go zedov. Za Ezan-a jas ke ti odgovoram,si zemam pravo,oti nie edno sme. Odgovorot e isti i za mene i za nego. No ako vam ve prasame vie razliciti odgovori ke dadete. Znaci,ova e vnatresen konflikt na religijata,da se razbereme. |
|||
Ezan-a
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Evangelos eve svemirski si zede za pravo da ti odgovori za mene i jas go pozdravuvam bidi mi posellamen brate,za toa go postaviv ova prasanje posto imam prijateli dosta hristijani pa sum odel kaj niv na slava pa ne go znam potocno znacenjeto na ikonite bas bev na edna slava za sv.nikola na toj den nisto ne se jade osim riba eve i denes bil takov den samo riba se jadelo,kaj prijatelov moj gledam ikoni polno i sveki gorat non stop,i se molat aj da pomozit sv.nikola ne mi e uste jasno kako moze na primer toj nikola da pomogne nekomu koga ne znaeme dali toj voopste ke ima moznost da ja prenese taa poraka na Na pravoto mesto Pozdrav |
|||
Beautiful Mind
|
|||
justinijan
Група Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ako sakas da ti bide jasno prasaj svestenik |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Езан, јас те прашав дали ти ја почитуваш 2та Божја заповед? Ти ми велиш дека свемирски одговорил за тебе, но јас ниту во неговиот пост не гледам одговор на моето прашање до тебе.
Инаку за вториот твој коментар:
И јас имам доста пријатели муслимани кои си пијат, си пушат, едниот од нив јаде свинско, никоја од женските не се покрива, некои од нив се муваат т.е. имаат едноноќни авантури со дечковци девојќи.. Изменето од EvAngelos - 08.Април.2008 во 01:32 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Ezan-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A be drugar ova ne e rabota za svestenik ova treba sekoj hristijanin da go praktikuva posto ima celosna zabrana da pravi idoli i sliki a toa vie go negirate i uste poloso go pravite vo pogolema mera taa e rabotava... |
|||
Beautiful Mind
|
|||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Siguren li si ili pretpostavuvash~
|
|||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|||
Ezan-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Evangelos jas pocituvam toa sto mi nalaga quranot jas se molam kako sto mi nalaga quranot i site sto se molat se molat kako sto e objaveno vo quranot inaku za vtoriot tvoj komentar toa nema blage veze sto mi sporeduvas mi mesas babi i zabi istite tie sto pijat i pusat i sto jadat svinsko i sto se muvaat ako pojdat vo dzamija ke se molat kako sto se molam jas i kako sto se molat site muslimani na ovoj svet,a kaj vas e nesto drugo ti vikas deka pred ikona ne se krstis neli dali zidarski vika taka ne a i toj e hristijanin i veruva vo ikoni,Ne znam dali si bil za Srbija na pati na mnogu mesta ke vidis deka se prodavaat ikoni pomali za 15 evra pogolemii za 30 evra i ti ke kupis edna ikona i ke ja stavis doma i na nea ke mu palis sveka i kandilo i taa ikona tebe ke ti pomogne demek pa neli e toa IDOLOPOKLONSTVO kazi ziti se ama iskreno sakam da iskomentiras POZDRAV |
|||
Beautiful Mind
|
|||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Го почитувам мојот систем на вредности за добро изграден низ текот на годините
|
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma,...slepo se pridrzuvam!.....najozbilno!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изгледа само ти си прав христијански верник, овие другите ја утнале работата или грешам? |
|||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|||
al_pachino
Сениор Регистриран: 02.Април.2008 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 289 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i vo sekoj krivicen zakonik gi ima samo vo podruga forma istite zapovedi pa duri i najgolemite vernici gi prekrsuvaat .... i sto stanuva vo toj slucaj ? ......
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |