|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 55> |
Автор | ||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Veke i napishav ednash...lichno mene mi pomaga
samo rabotata,i toa fizichka...da se ubiesh od rabota za da nemozesh da mislish.No ne zaboravash sepak, samo ja ublazuvash bolkata... |
||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve sega edno prashanje....
Zoshto ubavite momenti polesno se zaboravaat od losh*te?? (ne zboruvam generalno -site,no poveketo...ili e toa slichaj samo kaj mene) Mora da ima neshto vo toa |
||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не,мама,не си единствена во чувството...Но,не би знаела да ти објаснам зошто е тоа така...Тоа ми е најмистериозниот парадокс на животот.
|
||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Денешниот ден ми е потполно исто далеку, колку и секој претходен! |
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa e normalno cuvstvo no nisto ne zaboravame samo sto losoto ni ostava podlaboka traga duri i ni go prevrtuva zivotot na postava......e ajd sega idi zivi so takva bolka. |
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сето тоа се надминува така што треба пред се да се соочиме и да видиме што си правиме на самите себеси и треба да се потрудиме емоциите кои се поврзани со тоа нешто што не мачи да ги ублажиме. Кога не ни е ок не треба да се потпираме секогаш на нешта кои само ќе ни ја ублажат болката во моментот, не треба а и не можеме да бегаме од себе. На пример мене кога не ми е ок ми велат сите излези продувај се и ќе ти помине... ама нели е тоа само краток период од неколку саати кога ќе ти биде убаво а после кога пак ќе останеш сам пак не ти е ок, те мачи истото. Треба да правиме сета таа енергија да ја пренасочиме творејќи нешто, да се прифатиме себеси, после падот да станеме и продолжиме напред да сфатиме дека на сите грешки се учи. Може некој ќе ми рече лесно е сето ова да се каже, но сепак јас поминувам низ сето ова кога на моменти мислам дека се е црно, дека нема ништо за мене, но не застанувам тука и давам се од себе за да излезам од оваа каша и да го прифатам животот каков што е, да ми влезе у глава дека има паѓања и кревања. Сите поминуваме низ сито и решето, но не треба да се предаваме, туку треба да ги прифатиме сите грешки, да учиме од нив и да не застануваме... Не треба да чекаме среќата магично да се појави пред нас, туку треба ние самите да се бориме за неа...
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne se soglasuvam so tebe, vremeto ne brise se!!! Vremeto pomagat da ja nadmines bolkata i takagata, no ne brise sve! Ako bi brisalo, znaci deka osobata koja si ja izgubil ke bide za sekogas izbrisana!!! Osoba bila sakama, i koja si ja izgubil, nikogas ne moze "izbrisana" da bide!!! |
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tie sto gi sakame a ne se poveke medju nas ,nisto ,ama bas nisto ne moze da gi" izbrise".Nesakam da go upotrebuvam toj zbor za nekoj koj mi bil zivot, koj mi bil se.Ne sakam nisto da iscezne ,sakam se da socuvam.....miris,glas...se. |
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислев дека ова е сериозна тема! (Се шегувам Мамма, добро би ни дошло тука и малку разведрување !) |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zaso ova jas nesmeam da go napravam?
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
anikin, ti si na black list |
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МАмма е Аlmighty! Само таа смее да го прави тоа! |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Внеси реплика | страница <1 2223242526 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |