|
Има ли вонземјани? |
Внеси реплика | страница <1 3435363738 67> |
Автор | ||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Рушка, дали би сакала да бидеш љубезна и да ја споделиш со нас подетално приказната за да можеме да процениме што било тоа! Јас лично не верувам дека вонземјани било кога дошле на Земјата! (Не викам дека ги нема некаде, само викам дека не дошле овде!) Тоа што си го видела може да е или метеоролошка појава, или некој метеор, или некое земско летало (официјално или тајно - шпиунско, да речеме, не е битно)! |
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hmmm.....ke se potrudam da objasnam . Prvo vidov svetlina na koja ne i obrnav vnimanie zatoa sto mislev deka e od farovi na kola. Patot e povisoko od ezeroto i zatoa ne bese cudno sto go pomisliv toa ,no svetloto bese mnogu pojako i imase odblesok vo ezeroto a sto e nacudno ne doadjase od kopmo tuku stoese nad vodata.Toa vidov odposle ,tesko bese da se locira bidejki bese nok.I si svetese toa taka mozebi 10-15 min. taman vreme da go vidime site.Odednas pocna da se dvizi prvo nakaj Albanija , pa posle pak nazad.Se dvizese mnogu brgu i nemase nikakov shum.Miruvase uste malku i togas kako da pravese krugovi,pa zik zak dvizenja i jacinata na svetloto kako da se namali.Povtorno se smiri i so neverovatna brzina pravolinijski otide vo pravec na Ohrid.Ne mozevme veke da go vidime r,tot smetase.
Se potrudiv da ti objasnam, neznam kolku uspeav, veruvaj ova go napraviv najdobro sto mozam so pisan zbor. P.S. i nie pomislivme deka e prirodna pojava i sto ti uste ne ,ama bese mnoooogu cudno navistina. |
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можеш ли да ја процениш големината на објектот (ако мислиш дека тоа било физички објект, а не само светлина??? И дали движењата беа премногу нагли (забрувањето од место на страна да речеме)??? |
||
RUSHKA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bese nok i nemozese da se vidi goleminata na teloto, ama snopor na svetlo imase dijametar nekode okolu 1.5m , neznam tocno vaka od oko zatoa sto bese daleku od plaza.A sto se odnesuva za brzinata , so eden zbor site brzini i sporo i brzo......neverovatno......odednas ubrzuva pa zastanuva....da se cudis....
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според сите овие работи што ми ги кажуваш мене повторно се ми звучи како измама и нечија добра шега. Охрид е перфектно место да се изведе такво нешто - Галичица е супер стратегиско место за изведување на такви трикови! Не знам. Да не грешам душа. Можеби и јас кога би го видел тоа би се изненадил, но чисто се сомневам. Ќе ми треба малку повеќе време за да објаснам зошто мислам дека НЕМА ШАНСИ вонземјани да дојдат кај нас "на шетање" и зошто мислам дека сите такви досега забележани појави се или измами или погрешни толкувања на нормални појави! (не знам дали има потреба од тоа, ама ако некој инсистира, со задоволство би го направил тоа!) |
||
RUSHKA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozes da veruvas vo sto sakas ili potocno kazano da ne veruvas no deka e izmama mnoooogu tesko.Nema motiv za takvo nesto.
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е како нема мотив. Не размислуваат сите како нас! Знаеш, има луѓе кои си викаат - еј ај малце да си поиграме со човечкиве умови! А згора на тоа можда идната сезона ќе имаме повеќе туристи! |
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
james dean, zoshto ne veruvash deka e mozno da doshle vonzemjani na Zemjata?
Изменето од IQ - 07.Април.2008 во 01:59 |
||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kolku samo ne veruvam vo toa,deka postojat vonzemjani...vo usa sekoj vtor veruva deka tie 4uda postojat,i zasto bas tamu "gi gledaat" tie 4inii i ne znam sto?zasto nesto takvo ne se pojavi kaj nas tuku se kaj niv?malku 4udno mi e...!
|
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e samo kaj niv, takvi prikazni ima od sekade, pobaraj i ke najdesh. |
||
Astra
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 297 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IQ okolu slikite.Del od niv imav prethodno vekje videno, no ne site sto ti gi postirase ovde. Gledam ti ovde se fokusiras na Sivite (Greys).Imas povekej informacii za niv? Koj gi ima kreirano, od kade se i koi ima se namerite pokonkretno?
|
||
What you see,hear and feel is not always true.
|
||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sivite demek bile najprisutni od site, i najslichni so lugjeto...tie grabnuvale lugje i vrshele eksperimenti na niv i im vgraduvale chipovi za posle da znaat kaj se dvizat...isto kako nie na zivotnite...drug pat ke pisham povekje... |
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кој баксуз сум баш на нив ќе наидам |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па вака IQ ! Кажи ми ти дали си свесна за меѓуѕвездените растојанија!?!? Тие се толку многу големи - ОГРОМНИ (ние у ствари тоа не ни можеме да си го замислиме), што дури и при патување со брзина на светлината (што ниту теоретски е возможно), би ни биле потребни многу години за да се стигне до ѕвезда која е кандидат за да има планети на кои е можно да се развил живот. Најбрзите вселенски летала кои досега ги направил човекот се Војаџер 1 и 2. Тие во моментов се движат со брзина која изнесува 10% од брзината на светлината. Е сега, ако пресметаш со оваа брзина колку време е потребно за да стигнеме до некоја ѕвезда (кандидат) која се наоѓа на 50 или 200 светлосни год. растојание од нас (што за вселенски размери се смета премногу блиску) ќе сватиш дека секој обид би бил очаен и не логичен, затоа што би бил гаѓање на слепо! Дали знаеш дека нашето Сонце, веќе од орбитата на Плутон изгледа како обична ѕвезда која ние ја гледаме на небото. Од некоја друга ѕвезда прашање е колку нашето Сонце е воопшто забележително. (значи многу е тешко некој да не најде воопшто во оваа огромна вселена - па дури и кога би не барал!). Ако го тргнеме сето ова што го зборувам на страна и да претпоставиме дека таа друга цивилизација е ТОЛКУ МНОГУ понапредна од нас и технолошки поразвиена, што не би патувала "пешки" по универзумот, туку би користела разни shortcut-и, тогаш тие сигурно нема да дојдат овде со некое "скапано" летало за да си играат криенка-миженка со нас! Значи, мора да се има некоја причина (или контакт или покорување, да речеме)! МЕЃУТОА, во секој случај контакти помеѓу цивилизации не се остваруваат на такви начини! Првиот контакт СИГУРНО ќе биде ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИ. Секоја цивилизација пред да го достигне својот најголем технолошки развој за да може да патува по вселената, прво "се открива" дека е тука. Имено, кога некоја цивилизација, таму во универзумот, би преслушкувала со радиотелескопи, исто како што прислушкуваат и "нашите" SETI, тие ќе ги слушнат нашите првоиспратени сигнали (ненамерни) - првиот телевизиски пренос! Институтот SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) веќе со години ја прислушкува вселената и посебно ѕвездите кои се кандидати за поседување на интелигентна цивилизација, со цел да откријат вакви сигнали! Досега немаат откриено никаков сигнал (ниту сакан, ниту несакан). Но, пак ќе кажам, да речеме дека таа цивилизација е ТОЛКУ развиена што може да не открие пред ние да ја откриеме неа (на начин што ќе си ги претрка своите несакани сигнали (кои патуваат со брзина на светлината), во тој случај контактот сигурно нема да биде на начин каков што ние си го замислуваме! А да не зборуваме за тоа што луѓето сакаат да создаваат мистерии! Извини за опширноста (ова е у ствари најкратко што може и затоа може да изгледа како недоволно цврсто аргументирано)! |
||
Внеси реплика | страница <1 3435363738 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |