|
Статусот на жената во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 34567 28> |
Автор | |||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ххехехе...продолжението ќе дојде кога ќе ми одговорите на прашањето погоре, т.е. дали казните кои им ги задал Бог на Адам и Ева се еднакви? Т.Е. Дали мислите дека биле еднакво казнети или не? |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од каде знаеш? (и да, убаво ми стои) |
|||
|
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A zosto da ne znam??
|
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dvajcata bile proterani do Rajot toa e najgolem grev zarem ne?
No spored Biblijata Eva e glavniot inicijator, i nejzinata kazna e pogolema, znaci zenata e obvineta za prvobitniot grev, spored Biblijata taa se kaznuva so porodilni maki i edinstvenoto sto e ednakvo vo kaznvunjeto e Proteruvanjeto, mojata matematika veli 3:1. |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Казната на Адам: “идејќи ја послуша жената и вкуси од дрвото од кое ти забранив и реков -не јади од него-затоа земјата нека биде проклета поради тебе, со мака ќе се храниш од неа се дом крајот на својот живот, трње и троскот ќе ти раѓа и ти ќе јадеш трева полска“
А казната на Ева : “Ќе ти ги умножам и преумножам маките кога си бремена, со болки ќе раѓаш деца и ќе бидеш под власта на маѓот свој и тој ќе ти биде господар“ Pa ako Adam jade treva polska i zenata ke go jade istot zar ne?!?!? |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Казната на Адам: “идејќи ја послуша жената
и вкуси од дрвото од кое ти забранив и реков -не јади од него-затоа
земјата нека биде проклета поради тебе, со мака ќе се храниш од неа се
дом крајот на својот живот, трње и троскот ќе ти раѓа и ти ќе јадеш
трева полска“ Што ти кажува ова: најголем дел од мажите кога ќе останат без работа, (отпуштени, технолошки вишоци и слично) се разболуваат и често умираат. За жал, барем во нашата држава го имаме овој пример. И жени биваат отпуштени од работа или се мачат да најдат работа....но не доаѓањето до истата не ги погодува така трагично како мажите. Сепак на мажот му е дадено да биде оној кој ќе го прехранува семејството. Не дека жената не треба/не смее да работи, напротив. Но кога жена ќе стане технолошки вишок, таа не страда како мажот (кој и во рок од 1 година доживува удар/инфаркт и слично).
Па и за заработката. Времињата се менуваат, но секогаш за бракот е подобро ако мажот бар за нијанса заработува повеќе (суета) Дали мислиш дека е тоа случајно? А казната на Ева : “Ќе ти ги умножам и преумножам маките кога си бремена, со болки ќе раѓаш деца и ќе бидеш под власта на мажот свој и тој ќе ти биде господар“ Жената најмногу страда на емотивно поле. Кога врската доживува неуспех, кога односот со мажот не е добар, таа потешко ги минува овие работи. Гледаш ли како Бог ја знаел нашата психологија? И знаел на кое поле најмногу да делува за да не поправи Изменето од maria_magdalena - 05.Април.2008 во 02:16 |
|||
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A ZMIJANA???
KAJ E ZMIJANA VO NARAVOUCENJETO? |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mene kmi izgleda kako kontradiktornost da ima pomedzu prvoto i vtoroto objasnuvanje? |
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хахахаххааа....па завршивме со неа бе анакине, таа си ја одиграла својата улога. Сега зборуваме за казната, т.е. грешките, кој згрешил и како бил казнет.
А ти-што велиш за змијата? |
|||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Научни видувања се тоа, нема контрадикторност. само се обидов она што Бог го сторил пред многу илјада години да го кажам со јазикот на денешницата. |
|||
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
VAKA ZMIJATA E OLICETVORENJE NA VISTINTA KOJA USPEALA COVEKOT DA GO NAPRAVI COVEK I OD COVEK DA POSTANE CIVILIZACIJA KOJA SE VLECE PO PRASINA SO EDNA CEL DA GI DOPRE ZVEZDITE Изменето од anakin - 05.Април.2008 во 02:31 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Иако несекојдневни, сепак интересни ми се твоите размислувања...
Види сега, ова е сепак веронаутика, не? Змијата е овде Сотоната....Таа ги навела Адам и Ева на првобитниот грев....значи, се почнало од нејзе. Ако претпоставиме дека доколку немало грев немало ни искупување, немало да знаеме колку може да се воздигне покајаниот и искупен од Милоста ЧОВЕК. |
|||
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vidis,,, DEKA NEMA LOGIKA tvoevo
BEZ ZMIJANA KAKO KJE STANESE CIVILIZAcIJA KOJA KJE GI DOPRE ZVEZDITE I KJE STANE BOG TOA E PRAV SMISOL NA VERONAUTIKATA ( abe od kaj mi e poznat zborov??) |
|||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зборот-ти реков еднаш, заштити си го.
Е како живти се без змијата не ќе настанела цивилизацијава? Ти, ко на Фројд да ја тераш малу ал па не, за ова со змијава? |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |