|
Статусот на жената во Библијата |
Внеси реплика | страница <12345 28> |
Автор | |||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Marija... Spored Islamskoto ucenje Adam i Eva se pokajale.. bie svesni za greskata sto ja napravile. |
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Marija se soglasuvam so tebe, ubavo razmisluvanje, no zarem ne e malku grubo kazano. Sekogas muslimankata e taa za koja velat deka ja nosi maramata zaradi mazot, pa zarem vo prviot citat koj go navedov, Bog ne go nareduva toa za zenata. Da nosi pokrivka kako znak za pokornosta na mazot! |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dobro dobro,,,si ucham si... ucham novi neshta,,,
shtotuku otkriv eden psiholoshki fenomen,,,ama nema da kazhuvam... |
|||
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
The word "head" in the Hebrew language is something more like "source". So when they say "the head of the river", they mean for the source of the river. "The head" in that time of the Hebrew Lang didn't meant authority, but as I said, source. So now, when you take the fact that the women is created from the rib of the man, it's understandable that the man is her source
The genesis 3:16 speaks of the penalty that God give to the women for the sin she made. Adam also received penalty for his sin. But both sins are forgiven after Christ work on the cross. The Bible teaches that everybody who is in Christ is new creation, man and women are equal in God. Изменето од EvAngelos - 05.Април.2008 во 01:38 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мухаџир,Месенџер,ЕвАнгелос и јас........ајде сите надвор од темава,имаме овде четири жени,кои многу убаво си ја тераат дискусијава.Ајде момци.
|
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бог ни доделил различни улоги. Пазете го ова:
Казната на Адам: “идејќи ја послуша жената и вкуси од дрвото од кое ти забранив и реков -не јади од него-затоа земјата нека биде проклета поради тебе, со мака ќе се храниш од неа се дом крајот на својот живот, трње и троскот ќе ти раѓа и ти ќе јадеш трева полска“ А казната на Ева : “Ќе ти ги умножам и преумножам маките кога си бремена, со болки ќе раѓаш деца и ќе бидеш под власта на маѓот свој и тој ќе ти биде господар“ Е сега драги мои, дали мислите дека со ова Бог ги направил нерамноправни мажот и жената? Пазете (следи продолжение...) |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas ima edno prasanje, Zosto Hristijankata ne neso marama iako e naredeno toa da go pravi?
|
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Фантастик, те молам пишувај на македонски, одлична сум со англискиот, но ми се губи смисолот
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Muhadzir, темата тука е за Библијата, а не за Исламот. Сега ќе ви отворам тема за Исламот па таму да пишувате што вели Кyранот за жената, за да не ги испомешаме дискусиите тука.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
[
Aj ovie Ev. protolkuvaj mi gi! |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Полека душо, ќе дојдеме и до тоа.... |
|||
|
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имајте убава дискусија јас....
|
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пред да продолжам, прво да ми кажете, дали мислите дека биле еднакво казнети двајцата? |
|||
|
|||
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pa makedonski pishuvam,,,samo citatite od biblijata mi bea na angliski,,,ne znam kaj da najdam na makedonski,, EvAngelos,,,blagodaram,,,imam ushte mnooogu neshta da te prashuvam,,,no nema da te zamoruvam deneska,,, |
|||
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |