|
Паралелен свет |
Внеси реплика | страница <1 1213141516> |
Автор | ||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, да... го имам гледано.... Тоа не е онаков паралелен свет за каков што зборуваме овде. Тоа е поместување во една повисока просторна димензија (што исто така би можело да се нарече еден вид паралелен свет )! Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 12:43 |
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne gi procitav site 14 stranici sto se pisani.
Licno veruvam, deka postoit paralelen svet... i mislam deka vlijevat na nas, na nekoj nacin... |
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сека, мислам дека би било добро да ги прочиташ претходните постови и да се увериш дека е точно првото што го кажуваш, а погрешно второто! Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 12:43 |
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
james dean procitav sve ok, aj da receme deka ima "dokazi" za "nasiot" paralelen svet... site na ovaa praneta imaat nekade vo "drug" svet ista osoba... Sega ( ova mozebi ne spaga vo ovaa tema no sepak ke si go postavam prasanjeto) zamislite, ke pronajdeme nekoj nacin da se dvizime po i vo tie 2 svetovi... na bilo koj nacin...sto bi se desilo? kako bi izgledalo seto toa... ili zamislete, nekoja godina pred vtorata svetska vojna da dosol nekoj od paralelniot svet, tuka kaj nas, i da ne dozvolil da se rodi nekoja osoba koja ja vodela vtorata svetska vojna.... hmmmm.... epten bi sakala da znam kako bi bilo... znam deka imam bujna fantazija, no se dodeka nema nikakvi"dokazi" samo toa ostanuvat... da si zamisluvame i da si fantazirame |
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е бујна фантазија Сека! Супер размислување е! Па знаеш ли што ќе се случи? - Тој што ќе успее да го направи тоа, едноставно ќе го снема од неговиот свет и тој свет ќе остане со еден човек помалку, и толку. Тоа е се во тој свет. А во другиот каде што ќе отиде, таму пак ќе има еден човек повеќе и тој човек ќе може да го менува она што уште не се случило во тој друг свет (нормално ако директно отиде во тамошното минатото). Тие другите нема ни да знаат, ниту да почувствуваат дека нивната историја заземала сосема друг тек! За нив тоа ќе биде единствената реалност. Ти ништо не добиваш со тоа, само можеш да допринесеш во некој друг свет да нема Втора светска војна! Во тој случај во нашиов свет таа ќе си остане случена! Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 12:44 |
||
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ubavo kazano jeams dean
Se prasuvam isto taka cesto, dali mozebi paralelniot svet e ponapred ili ponazad. Ova ne vo misla na "vreme" nego vo znaaenjeto! Dali "tie" mozebi veke odkrile deka ima paralelni dimenzi/svetovi? A mozebi i patuvaat veke izmegu dvata sveta... ili pak odklile i samo ne posmatraat... ili pak, nie predpostavuvame/veruvame deka toa postoit, a toj svet se uste ne e razvien za takvo mislenje... |
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, да, да...!!! Значи "таму" може да живеат сосема различни луѓе, но и наши двојници, па дури во некој од нив и потполно истите луѓе - до еден! Ама и ти знаеш дека некогаш си се двоумела, ама си одбрала само еден избор (не можеш да ги избереш и двата, нели ) Е тогаш во другиот универзум, таа другата ти, го направила другиот избор и со тоа променила се! Дури и мала промена, со текот на времето носи огромна разлика во развојот на настаните, па со тоа - ДА - можно е тие да се понапредни од нас или позаостанати! Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 12:44 |
||
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da mozebi e taka, no mozebi i podpolno istot zivot go ziveet istata osoba... Ze zamisluvam kako bi bilo da "dojde" nekoj den "paralelnata" seka kaj mene! No jas mislam deka paraleliot svet e mnogu ponapred od ovoj nasiov... Ot tolku sto fantaziram so umov i sto mislam ne znam ni kade da pocnam da kazuvam, ona sto mislam |
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Би бил пресреќен да можам да се сретнам! Би имал многу што за разговарање! Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 12:47 |
||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пази се.....Ќе ти се пушти.
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не бе, не заебавај! Се знам добро, не сум мој тип! Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 12:48 |
||
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
исто и јас! се би ме интересирало,од А до Ш |
||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аааа, демек ти си Доктор Џекил и Мистер Хајд.
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ах пуста љубопитност! Без неа не би вредел животот (на ниеден свет, па макар и паралелен!) Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 12:48 |
||
Внеси реплика | страница <1 1213141516> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |