|
Стари филмови '60 '70 '80 |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
vladici
Нов член Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Ноември.2007 во 01:58 |
Дали ви се допаѓаат и дали гледате филмови кои се правени пред повеќе од 20 години ?
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da obozavam, imat drug smek i se porealni otkako denesni filmoi
|
|
vladici
Нов член Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И денешниве филмови некогаш ќе бидат "стари", но дали филмовите од времето на Hitchcock, Orson Welles, John Ford и тогаш ќе бидат учебник за новите креатори на филмот ?
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema nishto podobro od,...star hichkok,...ili,.. john fordov western ,...so joh wayne!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
biser
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали некој го има AMARCORD, И КАЈ ДА ГО НАЈДАМ, ПОЗДРАВ
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gledam stari filmovi, podobri se od novite
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дефинитивно подобри и пооригинални приказни
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
taurus 88
Нов член Регистриран: 17.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za gledanje gledam,ako mora da spomnam ne sakam da zvucam kako stereotip pa da recam "filmovite na hi4kok"tuku ke recam filmovite na john carpenter a od sovremenite na eli rot
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ау! Па јас речиси и само стари филмови гледам. Далеку се "подлабоки"! На прсти ми се бројат новите кои ми се допаѓаат! |
|
frank the tank
Нов член Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
THE SHINING(1980)so Jack Nicholson mn dobar film
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еј да! Како го заборавив овој филм! Добар хотел! |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во раните деведесетти гледав еден преубав филм “Once
around" со Ричард Драјфус и мислам Кејт Холмс во главните улоги. Еден
од ретките кој не се заборава (бар за мене)
За жал никогаш не успеав да го најдам по цедетеките кај нас. Ако некој знае... |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па добро, не може баш да се генерализира кои филмови се подобри, во секој период си има и добри и лоши филмови. А згора на се`, пак на крајот е прашање на вкус.
Но кога сум јас во прашање, мене дефинитивно повеќе ме влечат постарите филмови. И не само од шеесеттите, туку и од доста порано. 1933-Кинг Конг, со мојата најомилена актерка, Феј Вреј, Хичкоковите класици: Дамата исчезнува, Север-северозапад, Вртоглавица (со Џими Стјуарт и Ким Новак, најдобрата мистерија што некогаш сум ја гледал),Сенката на сомнежот, Сомневање (Кери Грант и Џоан Фонтејн) Од шеесеттите и седумдесеттите посебно ми се омилени Џејн Фонда и Доналд Сатерленд во трилерот Клут, сите три дела на Кум, незаборавниот Стив Меквин и ладнокрвните Клинт Иствуд и Чарлс Бронсон, секако и Пол Њуман и Лоренс Харви, Барбара Херши, од деведесеттите, најдобри мистерии ми се: Повторно мртов и Долорес Клејборн... Дефинитивно, и филмот Детето (1921) со Чарли Чаплин, Џеки Куган (детенцето) и Една Первијанс ми се исто така исклучително омилени. |
|
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
citam i se cudam
a kamu zapravo najsakaniot film M.M. abe nekoj go saka toa zheshkooooooooooooooooooooooooo |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |