|
Кој ја присвојува историјата? |
Внеси реплика | страница <1 6667686970 147> |
Автор | |||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Види, никој не одрекува дека во Бугарија нема и крв од алтајските народи. Ниту одрекува некој дека Прабугарите не биле Словени. Но таму имал и Словени. Тоа што е крајно тенденциозно ( да не речам расистички) е што сакаш да ги прикажеш денешните Бугари како народ што немаат никаква врска ни со Словените ни со Македонците. Само забораваш дека и Русите се Словени, па имаат во себе доста крв од народите од жолтата раса. Погледни ги само Елцин, Брежњев, Ленин (кои имаат јасни ориентални црти). Русите се повеќето плави луѓе, но во исто време многу од нив имаат ориентални црти. Ниедна нација не е чиста. Исто така, знам и за тоа бугарко потекло од алјтајските народи, но ти ги забораваш словените. Сакаш да прикажеш една црно-бела слика на работите. Денес во бугарија се збори словенски јазик, кој е официјален уште од 9 век. Не ќе беше логично да беа во такво мноштво тие како што ти ги викаш турко-монголи, да се збореше денес некој турко-монголски јазик? Сосема природен процес е да надвладее јазикот на тие што се побројни. |
|||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па и русите како нив татари....
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас ништо не прикажувам само ги цитирам Бугарските историчари по прашање на Бугарскиот происход
За јазикот па воопшто нема што да правиме муабет бидејки ако јас гледам црно бело ти гледаш само бело или само црно,ти си тотално пристрасен и нема што да разговараме за фактите а поточно факт е дека Бугарите јазикот кој денес го користат го научиле не им е мајчин јазик.Не пишувам од кој го научиле или како го научиле поентата е дека тие зборувале туркоиден јазик кој нема врска со денешниот Бугарски |
|||
dudulovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
У Македонската граматика има 4 рода
-машки род -женски род -среден род и - изрод Ти си Македонски изрод кој незнае за својот корен,излажан и преплавен со туѓа пропаганда.Ништо повеке не си ти и не ги срами славните МАкедонци да ги ставаш во било какво твое ниво бидејки тие од таквите како тебе само пропатиле и ништо повеке |
|||
dudulovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Знам, де. Кога реков дека тој нивни јазик не бил туркоиден? Ни бугарските научници тоа не го одрекуваат (иако мал дел сметаат дека не бил турски туки ирански, но нема врска, да речеме дека бил туркоиден). Се сложувам и за тоа нема дилеми. Сум читал и бугарска историја и тоа книга специјално подготвена за приемните испити за Факултетот по историја. Не знам зошто ми тврдиш нешто што ни самиот јас не го одрекувам. А јазикот го добиле од тамошните Словени со кои целосно се измешале за помалку од 150 години и веќе во времето на Светите Кирил и Методиј се создала солидна основа за официјализирање на старословенскиот јазик како државен во Бугарија. Од друга страна, културата е исто така пред се` словенска. И во денешната бугарска традиција има доста остатоци од култот кон старите словенски богови, ги има истите оние верувања во вампири, самовили, предци-заштитници на домот и така натаму...И таму Божиќ и Бадник се слават со доста признаци на култот кон старите слоенски богови - небесниот отец Сварог и неговиот син Сварожич (што исто така нема врска со христијанството), после, во празнувањето на Свети Илија се задржани многу нехристијански (прасловенски) елементи од култот кон громовникот Перун. Слични работи има и кај Русите и кај Македонците и кај Украинците и Србите и другите Словени. Не заборавај и дека постои и еден бугарски обичај кој е познат како ЛАДУВАНЕ, во чест на величествената словенска божица Лада. |
|||
|
|||
Oho Boho
Сениор Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точна така шефе. Кой не мисли като тебе, автоматски е предавник и изрод. Само мога да си вадя изводи за образователната ви система.
|
|||
dudulovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Слушај ме сега добро. Немој да ми ги менуваш зборовите и да ми местиш нешто што не сум го напишал. Тоа е прво. Второ, прекини да сееш омраза и да навредуваш. Којзнае како провокатор се крие зад тебе, Антички Македонецу. Не ми изгледаш на некој наивен што не е запознаен со тоа како стојат работите. Тебе ти е целта само да навредуваш. Собери србоманчиња и удбаши и дојдете на чествувањето за Мара Бунева, па тепајте старци со палки како што беше лани. Само што наредната година нема да бидат старци. Тогаш ќе те препознаам јас тебе, а верувам и ти мене. И само продолжи да плукаш, Влаву продаден (Им се извинувам на сите Власи, ова на нив не се однесува) Еве ти уште една продадена душа, ќерката на Димитрија Миладинов, Царевна, весник Зора, 1937 година. И нејзе попувај и што биле нејзиниот татко и чичко Направихме това заради великата любов, която те имаха към своя български народ, към един народ твърд, жилав, здрав и вечно млад – много страдал, който, може би, ще има още много да страда, докато -запази снагата си, името си, честта си като народ даровит и буден. |
|||
|
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пагане избриши ги пораките од инбокс сандачето
Изменето од Vladimir88 - 02.Април.2008 во 16:28 |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
До чествување на Мара Бунева ти е дојдено а,па зошто да чекаме изроду македонски зошто да не се видиме и сега па да видиш чие куче точак тера или ти ко твоите пријатели туркомонголи знаме со коњска опашка ке вееш.Таквите изроди како тебе прадедо ми и Македонската ВМРО за глава ги крателе па јас морам да ја продолжам традицијата.Неможе ти мене да ме збуниш не сум јас толку лесна мета како тебе за да ме лажат ко мало дете.Ти кажав и претходно прво види кои се Македонците а кои Бугарите па после може да дискутираме во врска со двете нации кои постојат |
|||
dudulovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пази малку со тоа кој чии глави ќе сечел. Немој да избрзуваш. Нема да повторувам. |
|||
|
|||
Oho Boho
Сениор Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Само не разбрав добре шефе, традицията на ВМРО ли я продалжуваш или на господинот Новакович?
|
|||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На Колишевски |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А ти на Грофот Игњатиев ја продолжуваш традицијата? Изменето од Vladimir88 - 02.Април.2008 во 18:39 |
|||
Внеси реплика | страница <1 6667686970 147> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |