|
Англиски јазик |
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Автор | ||
мало дете
Сениор Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како и да е добро е да се познаваат повеќе светски јазици
|
||
Мало дете
|
||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo kosovo majcin jazik kako da e angliskiot
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
radi opshta kultura.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
angliskiot e vazen jazik i ke ti bide potreben vo zivotot
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
англиски... ех да можам да учам само англиски.... омилено нешто ми е...
|
||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Познавање на повеќе странски јаизи е големо богатство...А јас искрено би се одлучила за максимално усовршување на англискиот јазик(а добро би ми дошла и некој пркаса во странство) |
||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i jas sakam na odam na filoloski posle srednovo....samo ne znam kolku ke mi uspee....malku primaat,MNOGU se prijavuvaat....nema idnina vo drzavava...
By the way ima nekoj od forumov na filoloski?ako ima neka ostavi nekoe komentar4e kako stojat rabotite tamu..... |
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакам јазици, англиски ми е меѓу омилените, се трудам да си го усовршувам но мислам дека единствено што ми недостига е да го употребувам секојдневно, да развивам комуникација зошто така најубаво се учи. Почнав да учам и италијански и потешко е затоа што нема каде да го слушам, да развијам добар акцент.
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Monuska, јас англиски учам на многу тривијален начин. Читам статии од интернет и филмовите од англиско говорно подрачје ги гледам со англиски титл за да го "впијам" и говорот и пишувањето. Италијански учев на к*рс и ми беше екстра лесно, но веројатно затоа што 8 години учев француски, а и двата јазици спаѓаат во романска група јазици и имаат доста сличности, особено во граматиката. Инаку, на РАИ имаш опција да гледаш титлувани емисии на италијански. Треба само желба, учењето странски јазици е макотрпен процес. |
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Stvarno Germanskiot jazik e mnogu tezok, i da bidam iskrena, koj sto go znae... malce vredit... jas so franzuskiot pojse mozam da postignam niz evropa i ako ne go zboruvam tolku dobro kako germanskiot. Angleskiot jazik vo cel svet e poznat! |
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па и јас на сличен начин си го збогатувам речникот, поточно голем дел од зборовите ги знам од филмовите (претежно сите така паметат). А во врска со италијанскиот, за жал и немам многу време да му се посветам, но опцијата на РАИ ќе ми биде од голема помош |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
Emilija_90
Група Милото Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас планирам да се упишам на филолошки...англиски јазик,но ме плашат сите муабети дека многу се пријавуваат а малку се примаат.
Па ве молам, ако има некој информации како било минатата година колку примиле,дали сите што се пријавиле или не,дали квотата и таму е проширена.... оставете некој коментар. Фала однапред |
||
Experience...is simply the name we give our mistakes.
|
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imam informacija deka i minatata godina imalo dosta interes a deka malce primale..taka e sekogas za zal..za ovaa godina spored konk*rsot za otsekot angliski jazik i knizevnost primaat po 80 studenti vo privatna i drzavna kvota,a vo otsekot preveduvanje i tolkuvanje(angliski jazik),vo drzavna kvota primaat samo 60 studenti,a vo privatna 10 studenti..mislam deka toa e navistina malce..taka da dali ke ima nekoe prosiruvanje verojatno ke se znae ponatamu,ili pak mozebi e najdobro da se prasa na fakultetot za posigurni informacii..
|
||
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
||
^italina
Сениор Регистриран: 11.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas zavrsiv angliski jazik i knizevnost lani, pa za prasanja obratete se, welcome
|
||
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |