|
Македонски дијалекти |
Внеси реплика | страница <1 45678 12> |
Автор | ||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е ја беше, јадеше и темете па тука
|
||
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
То ти е прилепски Не знаев дек и у Гевгелија викет така |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imavme kiradjii od Stumica i ednata mi vika:
-tavankata so papatite nosi gi vonka. Nisto ne ja razbrav ni sto ni kade da nosam.......eee posle se si nauciv |
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чекај ме на чошено,че ојме на чколија.... ova ti e brzo,..po prilepski |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мамичкооооооооооо, е дека ојдете сега ?
ништо од дијалективе, а шо убаво ни тргна |
||
|
||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И ја викам дека фино ни тргна работаа само шо народов излеа отиде у град да прошетаат тоа маските.
Денес све е у знак на маскенбалот! |
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
De,...de...imamo si mi nash maskenbal
ene ga tamo u razno...aj se maskiramo otvorila sam temu ...idite stavite neku masku na sebe i ajt,svi maskirani ke bidemo.. |
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne se sloguvam so tebe... bitolskiot jazik ima, permnogu "cudni" zborovi... primeri: Cupe-Devojce Panjci-tanjiri cakmak-sokak gjupci-cigani Ne znam literaturno da zboruvam, ama sigurna sum deka ovie zborovi ne se literatuno! |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас никако не можам да ги разликувам битолскиот и прилепскиот дијалект
ма нема шанси да погодам кој од каде е , ако ми збори на некој од овие 2 дијалекта |
||
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
прв пат го читам овој говор него, да не е долнодупенски или се имаш нешто помешано ? |
||
|
||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ќе ги сетиш верувај...по нашето прилепско Ч , и што ретко се користи т на крајот од зборот (јада-јадат; зборо-зборот; и сл.)
битолчани не зборуваат на ч и редовно ставаат т
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
blackeye мила, па тоа т ми9 прави проблем
имав цимерка од Кичево и они исто користат, пример: Ќе ода до супермаркет да купа цигари . А значи прилепчани само користат ч, леле ја мислеше дека и у Кавадарци зборат на ч хмммм |
||
|
||
invader
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
cuski?!
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
текна ми уште еден пример :
Ке излаваме ли вечер ? .... вака викаат во Штип Ке излагаме ли вечер?......скопски дијалект , населба Ѓорче Петров Ке изкачаме ли вечер ?.....и ова е скопски дијалект,само не знам која населба |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |