|
Слушнавме и послушавме! |
Внеси реплика | страница <1 23456 9> |
Автор | ||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e biten nacinot ako On e zadovolen so toa. No bitno e sto Allah jasno kazal deka ne e zadovolen od nacinot na koj go obozavaat Hristijanite ,Evreite,Paganite i drugite. Paganite za vremeto na Muhammed s.a.v.s nikogas ne go negirale Allahovoto postoenje.Koga ke gi prasas koj gi stvoril? VIkale:Allah! Arapskite Hristijani isto se molat na Allah(Bog),no tie pokraj nego se molat i na Isus ,se molat na Marija,se molat na svetci itn... E toa e ona sto Allah ne go saka! Zatoa jas povikav tuka na cisto veruvanje.Da go obozavame Allah i drug ramen na nego da ne mu pridruzuvame! Изменето од khaleefah - 30.Март.2008 во 18:56 |
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
patem kalefah da ti kazham ja pochituvam tvojata otvorenost i iskrenite odgovori koi mnogu gi zaobikoluvaa jas te proceniv od edna damneshna tema koja se vrteshe vo krug dodeka ti ne ja stavi rabotata na sunce shto bi se reklo i taka se razvija rabotite do konechno objasnuvanje,no ima i drugi ne odgovoreni raboti mnogu shto samo se prepukuvame i ne vodat nikade
|
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne mozhe site da se najdeme vo isto veruvanje i obozhuvanje na edinstveniot bog,toa vodi do globalizacija na slobodata na veruvanjeto bitno e da se klonime od grevot i da ne soblaznuvame ,vo druga raka jajcata za veligden se eden ubav obichaj kako kaj vas k*rbanskoto jagne ,sunetot e isto taka obichaj jas nachinot na toaletnata higiena go primenuvam uste mnogu odamna ,ako ja prifatime pozitivata i se povikame na ljubov veruvajte deka c'e se igubi nebulozata ,,hristijanite se islamomrzci,,nikoj nema protiv razlichniotm dokolku e vo red
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Khalifah i ti za bajram ne bi dal baklava????
a sega, da te prasam, od kaj znaes ti, ili bilo koj drug deka Alah ne e zadovolen i od sto e zadovolen koga nikoj ne ste go ni cule ni videle? |
||
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
videte sega kade e razlikata jas za bajram imam jadeno baklavi i baklavi isto i muslimanite za mojata krsna slava sv.nikola vo nashata semejna kuc'a vo mkd.no razlikata e sto muslimanite za bajram gi nosea baklavite kaj mene znachi jas ne odev kaj niv kako shto doad'aat oni mislam so dlaboka pochit no taka stojat rabotite
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ke ti dadam baklava koga veke bi dosla normalno.No da te pokanam na Bajram za baklava ne! Nitu pak bi dosol na Veligden kajtebe. Rekov nemam nisto protiv druzenje,jas sum dosta druzeljubiv covek i so sekogo sakam da se druzam,no druzenje na verski praznici i da zasluzuvam nezadovolstvo od mojot Stvoritel ne fala! Da dojdam jas na praznik aa koj vikate deka Isus na toj den voskresnal, i da druzam i veselam so vas,togas mora nesto da mi fali vo glavata ili da ne si ja cenam verata so koja Allah me pocastil. A za vtoroto prasanje odgovor imas vo Quranot i vo zborovite na Pejgamberot.Ne e ova Hristijanstvo pa moze sekoj od pamet da si tumaci ili kazuva so sto e zadovolen Boga ili ne. Vo islamot sve e so dokaz.Pa komu mu se dopagaat Allahovite dokazi bujrum!Komu ne,neka si sedi vecno vo temnina. |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Stom veke idele kajtebe ondak trebalo i tie da te vikaat kaj niv. Ne gi opravduvam,ne postapele Islamski! No jas veke go kazav islamskiot stav po ova prasanje |
||
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so edna ili dve familii sum kako shlen na semejstvo od pesok shto se vika se uslovuvame so brat ama i posle smeshnite raboti taka funkcionirame sekogash so doza na tolerancija od obete strani i pokraj vojnata i raznite gluposti vo drzhavata na relacija sch'qiptar kaur ja zadrzhavma distancata do den deneshem i pochitta onaa vistinskata i zatoa celo vreme apeliram na iskreno druzhenje i zapoznavanje nikoj od nas nema opash i rogovi
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Види сега, Хер Лаки, имаме еден интересен момент овде. Ако земеме предвид дека на муслиман му е дозволено да земе жена христијанка и без при тоа да ја присилува да прифати ислам, како таа жена ќе си го прослави својот Божиќ или Велигден на пример, ако, калифот вели “Da dojdam jas na praznik aa koj vikate deka Isus na toj den voskresnal, i da druzam i veselam so vas,togas mora nesto da mi fali vo glavata ili da ne si ja cenam verata so koja Allah me pocastil. Нели е тоа малку противречно? Изменето од maria_magdalena - 30.Март.2008 во 22:54 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se e toa demagogija, prazni zborovi i nisto povece ....
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како ти го сфаќаш ова? |
||
|
||
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не Лаки, грешка си. Не зборувам за вонбрачна заедница, а по шеријатскиот закон рисјанката не мора да ја смени верата, значи не ја менува верата по автоматизам. А тој не смее да ја притиска (ако е вистински муслиман). Према тоа, како го објаснуваш погорниот пост?
|
||
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa i za toa rekov dekas lobodata na izbor e demagogija ne moze hristijanka so musliman vencana da ostane hristijanka. Abe ludje dodeka sme bie po pet vekovno ropstovo ne li ste citale sto se se pravele i kakvi gadosti izvrsuvale nad naselenieto Makedonska krvava svadba ja ima nekoj citano ... i sega ajde nie ce izmisluvame topla voda ....
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |