IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Слушнавме и послушавме!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Слушнавме и послушавме!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
Автор
Порака
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 18:52
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

a jas mislev bog e eden, i site nego go slavite, ama na poinakov nacin

Ne e biten nacinot ako On e zadovolen so toa.
No bitno e sto Allah jasno kazal deka ne e zadovolen od nacinot na
koj go obozavaat Hristijanite ,Evreite,Paganite i drugite.

Paganite za vremeto na Muhammed s.a.v.s nikogas ne go negirale
Allahovoto postoenje.Koga ke gi prasas koj gi stvoril? VIkale:Allah!

Arapskite Hristijani isto se molat na Allah(Bog),no tie pokraj nego se molat i
na Isus ,se molat na Marija,se molat na svetci itn...
E toa e ona sto Allah ne go saka! Zatoa jas povikav tuka na cisto veruvanje.Da go obozavame Allah i drug ramen na nego da ne mu pridruzuvame!

Изменето од khaleefah - 30.Март.2008 во 18:56
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 18:52
patem kalefah da ti kazham ja pochituvam tvojata otvorenost i iskrenite odgovori koi mnogu gi zaobikoluvaa jas te proceniv od edna damneshna tema koja se vrteshe vo krug dodeka ti ne ja stavi rabotata na sunce shto bi se reklo i taka se razvija rabotite do konechno objasnuvanje,no ima i drugi ne odgovoreni raboti mnogu shto samo se prepukuvame i ne vodat nikade
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 19:02
ne mozhe site da se najdeme vo isto veruvanje i obozhuvanje na edinstveniot bog,toa vodi do globalizacija na slobodata na veruvanjeto bitno e da se klonime od grevot i da ne soblaznuvame ,vo druga raka jajcata za veligden se eden ubav obichaj kako kaj vas k*rbanskoto jagne ,sunetot e isto taka obichaj jas nachinot na toaletnata higiena go primenuvam uste mnogu odamna ,ako ja prifatime pozitivata i se povikame na ljubov veruvajte deka c'e se igubi nebulozata ,,hristijanite se islamomrzci,,nikoj nema protiv razlichniotm dokolku e vo red
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 19:02
Khalifah i ti za bajram ne bi dal baklava????

a sega, da te prasam, od kaj znaes ti, ili bilo koj drug deka Alah ne e zadovolen i od sto e zadovolen koga nikoj ne ste go ni cule ni videle?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 19:14
videte sega kade e razlikata jas za bajram imam jadeno baklavi i baklavi isto i muslimanite za mojata krsna slava sv.nikola vo nashata semejna kuc'a vo mkd.no razlikata e sto muslimanite za bajram gi nosea baklavite kaj mene znachi jas ne odev kaj niv kako shto doad'aat oni mislam so dlaboka pochit no taka stojat rabotite
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 19:37
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Khalifah i ti za bajram ne bi dal baklava????

a sega, da te prasam, od kaj znaes ti, ili bilo koj drug deka Alah ne e zadovolen i od sto e zadovolen koga nikoj ne ste go ni cule ni videle?

Ke ti dadam baklava koga veke bi dosla normalno.No da te pokanam
na Bajram za baklava ne! Nitu pak bi dosol na Veligden kajtebe.
Rekov nemam nisto protiv druzenje,jas sum dosta druzeljubiv covek
i so sekogo sakam da se druzam,no druzenje na verski praznici  i da
zasluzuvam nezadovolstvo od mojot Stvoritel ne fala!

Da dojdam jas na praznik aa koj vikate deka Isus na toj den voskresnal,
i da druzam i veselam so vas,togas mora nesto da mi fali vo glavata ili
da ne si ja cenam verata so koja Allah me pocastil.

A za vtoroto prasanje odgovor imas vo Quranot i vo zborovite na
Pejgamberot.Ne e ova Hristijanstvo pa moze sekoj od pamet da si
tumaci ili kazuva so sto e zadovolen Boga ili ne.
Vo islamot sve e so dokaz.Pa komu mu se dopagaat Allahovite dokazi
bujrum!Komu ne,neka si sedi vecno vo temnina.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 19:38
Originally posted by hr.lucky hr.lucky напиша:

videte sega kade e razlikata jas za bajram imam jadeno baklavi i baklavi isto i muslimanite za mojata krsna slava sv.nikola vo nashata semejna kuc'a vo mkd.no razlikata e sto muslimanite za bajram gi nosea baklavite kaj mene znachi jas ne odev kaj niv kako shto doad'aat oni mislam so dlaboka pochit no taka stojat rabotite

Stom veke idele kajtebe ondak trebalo i tie da te vikaat kaj niv.
Ne gi opravduvam,ne postapele Islamski! No jas veke go kazav
islamskiot stav po ova prasanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 19:50
so edna ili dve familii sum kako shlen na semejstvo od pesok shto se vika se uslovuvame so brat ama i posle smeshnite raboti taka funkcionirame sekogash so doza na tolerancija od obete strani i pokraj vojnata i raznite gluposti vo drzhavata na relacija sch'qiptar kaur ja zadrzhavma distancata do den deneshem i pochitta onaa vistinskata i zatoa celo vreme apeliram na iskreno druzhenje i zapoznavanje nikoj od nas nema opash i rogovi
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 22:51

so edna ili dve familii sum kako shlen na semejstvo od pesok shto se vika se uslovuvame so brat ama i posle smeshnite raboti taka funkcionirame sekogash so doza na tolerancija od obete strani i pokraj vojnata i raznite gluposti vo drzhavata na relacija sch'qiptar kaur ja zadrzhavma distancata do den deneshem i pochitta onaa vistinskata i zatoa celo vreme apeliram na iskreno druzhenje i zapoznavanje nikoj od nas nema opash i rogovi

Види сега, Хер Лаки, имаме еден интересен момент овде.
Ако земеме предвид дека на муслиман му е дозволено да земе жена христијанка и без при тоа да ја присилува да прифати ислам, како таа жена ќе си го прослави својот Божиќ или Велигден на пример, ако, калифот вели

Da dojdam jas na praznik aa koj vikate deka Isus na toj den voskresnal,
i da druzam i veselam so vas,togas mora nesto da mi fali vo glavata ili
da ne si ja cenam verata so koja Allah me pocastil.

збунетост
Нели е тоа малку противречно?

Изменето од maria_magdalena - 30.Март.2008 во 22:54
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 23:10
Se e toa demagogija, prazni zborovi i nisto povece ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 23:16
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Se e toa demagogija, prazni zborovi i nisto povece ....

Како ти го сфаќаш ова?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 23:18
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Види сега, Хер Лаки, имаме еден интересен момент овде.Ако земеме предвид дека на муслиман му е дозволено да земе жена христијанка и без при тоа да ја присилува да прифати ислам, како таа жена ќе си го прослави својот Божиќ или Велигден на пример, ако, калифот велиDa dojdam jas na praznik aa koj vikate deka Isus na toj den voskresnal,i da druzam i veselam so vas,togas mora nesto da mi fali vo glavata ilida ne si ja cenam verata so koja Allah me pocastil.збунетостНели е тоа малку противречно?
ako musliman zeme hristijanka tie mora da se venchaat po muslimanski zakon , gerf e musliman da zhivee vo vonbrachna vrska a akose ven´chaat po nivniot zakon taa e obvrzana da gi pochituva pravilata pod koi stapuva vo zaednicata znaci vednassh ja menuva verATA PO avtomatizam i nema druga demagogija
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 23:22
Не Лаки, грешка си. Не зборувам за вонбрачна заедница, а по шеријатскиот закон рисјанката не мора да ја смени верата, значи не ја менува верата по автоматизам. А тој не смее да ја притиска (ако е вистински муслиман). Према тоа, како го објаснуваш погорниот пост?
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 23:25
Pa i za toa rekov dekas lobodata na izbor e demagogija ne moze hristijanka so musliman vencana da ostane hristijanka. Abe ludje dodeka sme bie po pet vekovno ropstovo ne li ste citale sto se se pravele i kakvi gadosti izvrsuvale nad naselenieto Makedonska krvava svadba ja ima nekoj citano ... i sega ajde nie ce izmisluvame topla voda ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.