|
Кој ја присвојува историјата? |
Внеси реплика | страница <1 5253545556 147> |
Автор | ||||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ti proseta li malce da te fati vozduh. |
||||||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Не ми отговори...чия история..кво присвояване..кажи Тити.. |
||||||
Aminta2
Сениор Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Кажи да чуеме, дал хан Кубрат или Аспарух го присвоjуваме, или пак хан Омуртаг, или чуките во Монголиjа? Или рунското писмо на Бугарите?
Може и религиjата им сме jа присвоиле, Тангра, или архитектурата - шаторите-jурти? Даj навистина кажи, живо ме интересира... |
||||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ntg2003
Коjа историjа? На кого истриjата Па не беше ли историjата наука.... Присвоjува историjата...некой
не бе чоколадна торта е историјата...што ти е. кој може ако не вие (со чудните букви) да ја присвојувате...со тоа уствари ни давате на знаење дека сакате да сте Македонци само не сакате да признаете поради фактот дека имате едно оооогромно ЕГО. |
||||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ЕГО-то е едно а историjата друго..Е сега се чудим как да напишем дб.Дуб.Даб дъб дб.. Ке го напишем дрво.. Та нашата ми прилича на онаа дека два клона от едно дрво се карали дека са се дрва и не поглеждали надолу кон корените...А корените са у земjата ... Нешту притчи зех да пиша....ке пиа едно вино за сите да се оправа..А наздраве..со едно виртуално Изменето од ntg2003 - 30.Март.2008 во 17:38 |
||||||
Oho Boho
Сениор Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
А след хановете? Да те потсетам ли?
|
||||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ај потсети не.. Кажи ни ние кои ханови ги сметаме за македонски? |
||||||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
например хан Борис... Многу го тачите по Македонско... Во сека црква има негова икона. И ке те попитам: зошто на ханот Борис (инаку св. Борис-Михаил)на стенописите во црквите му са изчегрнати очите? |
||||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Кај има во македонските цркви икони на Хан Борис жити се.. Да го видам и тоа чудо.. Ништо чудно ако најдеме и слика на марсовци А и ништо чудно да има слика на Цар Борис....можно е Ама тоа нема никаква врска.. И во Рим имаш икони на Кирил и Методиј па сега римјани ли се тие!? Изменето од Vladimir88 - 31.Март.2008 во 12:49 |
||||||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Св. цар Борис-Михаил, стенопис в манастира "Св. Архангели" ("Св. Наум", ІХ век) на Охридското езеро, чийто ктитор е княз Борис І. Прерисуван от зограф Търпо през 1806 година. хан Борис Да те питам: зошто на таа икона са избодени очите? Изменето од дуле - 31.Март.2008 во 12:54 |
||||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
А ја да те питам тебе сега Зошто на иконата пишува Цар Блгарски.. Нели ви го крадеме царот?? Зошто не пишува македонски??? Аман веќе Македонија била под различни ропства, под српско, под грчко, под бугарско ропство... Логично е да се најдат некои вакви икони не викам не И Константин и Методиј биле во Рим, има икони од нив во Рим па сега они сички римјани се македонци така??? Само некако неможеш да ми ги објасниш феномените со македонското сонце, тоа некако не го говориш Тоа зборува какви луѓе служеле по манастирите.. Од кај да знам кој ги ископал очите на царов ваш... Ама се гледа дека таа фреска е некако од старост уништена.. Изменето од Vladimir88 - 31.Март.2008 во 12:57 |
||||||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Хехехехехех, в тези времена няма робство , има владеене на територии.
Па баш за този период си мълчите. |
||||||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Drugovi, zelim pitat Vladimira na kom je jeziku govorioh mongolski vladatelje Simeon Veliki?
Najljepsa vam hvala |
||||||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
||||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Сигурна ли си?? Пагане ОБЈАСНИ МИ ЗОШТО МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ ГО ИМА НА ИКОНИТЕ ОД 11 ВЕК до 14 век?? СОНЦЕТО ОД КУТЛЕШ!? The Mother of God(11th century) Ohrid http://historyofmacedonia.org/Macedoniansymbols/MacedonianSun.html |
||||||
Внеси реплика | страница <1 5253545556 147> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |