IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Слушнавме и послушавме!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Слушнавме и послушавме!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 9>
Автор
Порака
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 15:23
Vo red Mare.
izvinime ako povtorno ti povrediv nekoi cuvsta, nekako si mi mnogu neprijatelski rapolozena, neznam na shto se dolzi toa...

Vo sekoj slucaj oprosteno, osven za kubenjeto na bradava
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 15:40
Нема зашто бе Букхари, не си ме повредил, па нели е твое да ми кажеш? А мое дали ќе прифатам или не, така?

А јас те молам за брадата да ме извиниш....

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 16:57
jas pak povikuvam da se podobro zapoznaeme i da gi pochituvame razlichnite kulturi kakvi shto se pa koj kade se nashol isto taka povikuvam da se misli so svoja glava i da se nema strav od vistinata chovekot e slobodno i razumno bitie i ne e nichii rob ima pravo na site blagodeti na ovozemaljskiot zhivot i svest da se kloni shto povec'e od grevovite ,ako se druzhime polesno c'e se razbereme paralelniot zhivot samo ne razdvojuva a pred boga site sme ednakvi
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 17:13
Originally posted by Sahih Bukhari Sahih Bukhari напиша:

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ovoj otvoren povik i agitacija za premin vo druga vera ne ti pomaga be kadife ic ....

Vo edna prilika Khalefah ti kaza deka, nesi nadaren so razum, pa shtotoku se potvrdi negovata izjava!

Se potvrdi deka nemash tronka poznavanje od Islamot!

Ajde da ti razjasnam, da ne se oslonish povtorno na tvojot Bog, pa da ne svatish nishto:

Celta na Islamot a voedno i na porakata od Khalefah e: Dostavuvanje na pravilniot koncept na obozuvanje na Boga, Dostavuvanje na site koi ne ja znaat vistinata za Quranot za Islamot i za Muhammed (mir i spas vrz nego)

A seto ova samo zaradai stoenjeto na sudniot den pred Allah s.v.a

Vie da nemate opravduvanje deka nesve znaele, ili deka nikoj ne vi dal doznaenje...

A nie da si ja zavrshime zadacata so koja ne zadolzil Allah vo Quranot, i da se nadevame na milost i oprost!

VO Surah Al-Asr Allah ni veli:

Tako mi vremena,
covjek, doista, gubi,
samo ne oni koji vjeruju i dobra djela cine,
i koji jedni drugima istinu preporucuju (dostavata za vas)
i koji jedni drugima preporucuju strpljenje.
Nie da se

Jas islamot go poznavam dovolno no poradi tie kako tebe i brat ti kadife nekako toj islam sto jas go poznavam izgleda deka za vas ne vazi vprocem na mnogu mesta dokazavte deka zboruvate za nesto sto ste nacule ili sto vi e kazano....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 17:32

Ovoj otvoren povik i agitacija za premin vo druga vera ne ti pomaga be kadife ic ....

Vo edna prilika Khalefah ti kaza deka, nesi nadaren so razum, pa shtotoku se potvrdi negovata izjava!

Ajde da ti razjasnam, da ne se oslonish povtorno na tvojot Bog, pa da ne svatish nishto:

Celta na Islamot a voedno i na porakata od Khalefah e: Dostavuvanje na pravilniot koncept na obozuvanje na Boga, Dostavuvanje na site koi ne ja znaat vistinata za Quranot za Islamot i za Muhammed (mir i spas vrz nego)

Vie da nemate opravduvanje deka nesve znaele, ili deka nikoj ne vi dal doznaenje...

A nie da si ja zavrshime zadacata so koja ne zadolzil Allah vo Quranot, i da se nadevame na milost i oprost!

Tako mi vremena,
covjek, doista, gubi,
Nie da se

Jas islamot go poznavam dovolno no poradi tie kako tebe i brat ti kadife nekako toj islam sto jas go poznavam izgleda deka za vas ne vazi vprocem na mnogu mesta dokazavte deka zboruvate za nesto sto ste nacule ili sto vi e kazano....

aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
Demek,ti si toj!!???
Ti si toj koj dobro go poznavas Islamot a ???

Pa nie baraj ,baraj,kaj e ,a toa ti bil Tempo!!!

A jas pak ti garantiram deka ni Hristijanstvoto,ne go Poznavas!!!

Изменето од Halid ibn Velid - 30.Март.2008 во 17:33
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 17:34
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Tako mi vremena,
covjek, doista, gubi,
Nie da se

aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
Demek,ti si toj!!???

hehe da znaes samo koj me uci na islamot
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 17:41

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Tako mi vremena,
covjek, doista, gubi,
Nie da se

aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
Demek,ti si toj!!???

hehe da znaes samo koj me uci na islamot

Ne znam koj te Uci,no edno Sigurno znam,Deka Nisto ne si Naucil!!

Epa togas Batka Idi,proveri so e so tebe,

Sigurno deka imas jak Ucitel,poso na falenje go kaza ova
hehe da znaes samo koj me uci na islamot(Tempo)

No ucenikov,hmmmmmm!!!Problem a ??Svativ uste od tvojot prv post na Forumov,no nesakav da Recam!!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 18:09
Zastanete so psihoanalizi na lichnosti bidejki nitu ste kalificirani za toa, a nitu pak ovoj forum e za taa namena.

Ne ja rasipuvajte i ovaa tema so megjusebni prepukuvanja i navredi.

Изменето од Messenger - 30.Март.2008 во 18:09
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 18:13
da se vratime na temata avtorot gi kani site religii da se pomolat na negoviot bog zaedno ,jas gi kanam site koi se blisku do mene i vo moguc'nost da dojdat na veligden da mi svratat na jajca da me posetat i da se proveselime zaednichki da go obelezhime praznikot pa podocna i tie da ne povikaat na bajram da go slavime vo nivna chest
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 18:29
Ne povikuvam jas nigde da se molete na mojot Bog!Povikav da se
moleme i da go obozavame Nasiot Bog.Moj i tvoj!

Za pokanata fala ti ama slavi si so tvoite.Nema da slavam jas nesto so
koe Allah nema da e zadovolen.A inace slobodno moze kafe da si pieme
negde i ubavo da si pomuabeteme.No ako jas dojdam da go slavam tvoeto
a ti moeto toa znaci deka prifakam deka sme isti.A nas muslimanite ni e
strogo naredeno da bideme razlicni od tie koi ne go prifatele Allah za
svoj Bog,Muhammed za svoj vodic,i Islamot za svoja vera.

I ova morav da go kazam otvoreno,i pritoa ne se plasam od nicij prekor.
Temava ja pisav da vi stavam jasno do znaenje deka ne sum zadovolen
so toa sto ne go obozavate Allah i sto ne ste muslimani i nikogas nema
da vi se umilkuvam,nitu pak ke go prifatam vaseto veruvanje.
Mene a i na site muslimani dolnost ni e da vi ukazeme deka ste vo
zabluda,i deka Edinstvena prifatena vera kaj Allah e Islam.

Znam deka sevo ova zvuci grubo,no mora veke ednas da se pocne!
A jas dobro rekov,ubedete me deka Allah ne e Bog togas nema potreba
da mi dokazuvate deka Quranot ne e Bozja kniga ili Islamot bozja vera.
No ako dojdeme do zaednickiot zaklucok deka Allah e Nas Stvoritel
togas bidete spremni da progledate.

Pozdrav! големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 18:34
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Ne povikuvam jas nigde da se molete na mojot Bog!Povikav da se moleme i da go obozavame Nasiot Bog.Moj i tvoj! Za pokanata fala ti ama slavi si so tvoite.Nema da slavam jas nesto sokoe Allah nema da e zadovolen.A inace slobodno moze kafe da si piemenegde i ubavo da si pomuabeteme.No ako jas dojdam da go slavam tvoetoa ti moeto toa znaci deka prifakam deka sme isti.A nas muslimanite ni e strogo naredeno da bideme razlicni od tie koi ne go prifatele Allah za svoj Bog,Muhammed za svoj vodic,i Islamot za svoja vera.I ova morav da go kazam otvoreno,i pritoa ne se plasam od nicij prekor.Temava ja pisav da vi stavam jasno do znaenje deka ne sum zadovolen so toa sto ne go obozavate Allah i sto ne ste muslimani i nikogas nema da vi se umilkuvam,nitu pak ke go prifatam vaseto veruvanje.Mene a i na site muslimani dolnost ni e da vi ukazeme deka ste vo zabluda,i deka Edinstvena prifatena vera kaj Allah e Islam.Znam deka sevo ova zvuci grubo,no mora veke ednas da se pocne!A jas dobro rekov,ubedete me deka Allah ne e Bog togas nema potrebada mi dokazuvate deka Quranot ne e Bozja kniga ili Islamot bozja vera.No ako dojdeme do zaednickiot zaklucok deka Allah e Nas Stvoritel togas bidete spremni da progledate.Pozdrav! големо%20гушкање

DzezakAllahu Hajr ja Ehi!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 18:41
brat pa nemozheme da se razbereme i da se pochituvame ako ne se druzhime od najiskrena pochit samo zatoa shto sme lud'e prvo treba dobro da se zapoznaeme i da se podelime na poshteni i neposhteni i taka da se gledame a posle da se vidime koj e na praviot pat,pa ako ne si gi prifac'ame patishtata ne mora da si mislime losho jas iskreno povikuvam na druzhenje bez predrasudi c'e jademe jajca c'e jademe baklavi i taka c'e si stvorime druga vrednosna procenka za med'sebna pochit pa podocna so maksimalna tolerancija i svoeglavno bespredrasubno mislenje c'e se dokazhuvame pa mozhebi se i najdeme nekade jas ne gi delam lud'et6o po vera ,boja i pol i toa bitrebalo da bide osnova na sekogo prvo i prvo sme lud'a ne magarinja
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 18:47
a jas mislev bog e eden, i site nego go slavite, ama na poinakov nacin
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 18:48
Originally posted by hr.lucky hr.lucky напиша:

brat pa nemozheme da se razbereme i da se pochituvame ako ne se druzhime od najiskrena pochit samo zatoa shto sme lud'e prvo treba dobro da se zapoznaeme i da se podelime na poshteni i neposhteni i taka da se gledame a posle da se vidime koj e na praviot pat,pa ako ne si gi prifac'ame patishtata ne mora da si mislime losho jas iskreno povikuvam na druzhenje bez predrasudi c'e jademe jajca c'e jademe baklavi i taka c'e si stvorime druga vrednosna procenka za med'sebna pochit pa podocna so maksimalna tolerancija i svoeglavno bespredrasubno mislenje c'e se dokazhuvame pa mozhebi se i najdeme nekade jas ne gi delam lud'et6o po vera ,boja i pol i toa bitrebalo da bide osnova na sekogo prvo i prvo sme lud'a ne magarinja

Jas brat ubavo te svatev i ti rekov:Ke se druzeme koga sakas,ke jademe
i baklavi i jajca ama za Bajram Ne! Za Veligden Ne!

I vrati se povtorno na mojot povik i kazi ako ne go prifakas zasto ne
bi go prifatel?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.