|
DEJA VU |
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Автор | ||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сабајле имав,..... не знаев како да реагирам
|
||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Words, playing me Déjà-vu Like a radio tune I swear I've heard before" "Come Undone" DURAN DURAN Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:26 |
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па да тогаш не би било веќе видено, туку веќе „сонето“ , ама такво е чувството нели? Инаку едно од објаснувањата за deja vu е дека претставува некакво несогласување (mismatching) во мозокот кое предизвикува мозокот да ги измеша сегашноста и минатото. |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Исто постои и Jamais vu пореметување во меморијата кога се создава илузија дека со некој настан, случка, човек се среќаваме прв пат иако настанот веќе се случил. И ова често се случува само не обрнуваме толку внимание.
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И најверојатно ќе е тоа Монушка. Барем мене така ми се чини! Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:26 |
||
arsin
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 258 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pojma nemam |
||
let the force be with you
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DEJA VU тое е проблем со L2 кеш меморијата!!!!!
|
||
arsin
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 258 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a mozno e da e problemot vo biosot |
||
let the force be with you
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, да, во биосот! Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:26 |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како помал паметам дека некои случки коишто се случуваат во моментот веќе се случиле но чудно ми беше како тоа да сум го поминал веќе еднаш но тоа се случува тогаш......првите неколку пати така тоа го игнорирав....но еднаш онака си стоев и ми дојде слика на она што ќе се случи исто како и минатите пати....дека сега ќе зборнам ова ќе направам она....и ми дојде на ум секундарно во моментот да сменам....но тоа си пројде исто....и од тогаш до сега ми се нема случено таква работа.....Кога почнав да ја читам темава баш се потсетив на тоа....и се чудев....бре бре....како може тоа???
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
Ema14
Нов член Регистриран: 30.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas sum doziveala deja vu i bas me interesira se okolu toa So majkami i tatkomi odevme na odmor so kola i neso praevme muabet i mene mi se cinese deka znam sve sledno so ke se kazit. Najcudno bese so se osekav ko jas da sum go doziveala nekogas to, ama ne kako jas ( nzn dali razbirate ) i to so vo toj moment, vo tie 2, 3 min ne mozev niso da izgovoram.
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е тоа....да за тоа и ја пишував во мојот пост |
||
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Леле! Па мене сега ми текна на моето најчудно Déjà-vu! Како сум заборавил на тоа?!? $BlackDevil$ фала што ме потсети на детството! Значи, Беше лето, +45 под сенка! Имав ок. 5-6 год. Јас и едно другарче од зграда бевме излезени во паркчето позади зграда облечени во купачи. Одвртевме еден хидрант скроз до крај и направивме водоскок. Тоа ни беше традиција секое лето. Кога го завршивме ритуалот седнавме еден до друг на тревата да се исушиме на сонцето. Јас бев свртен со лицето на едната страна, а тој на другата и гледавме замислени во далечините без да изустиме ниту еден збор! Во еден момент и двајцата во исто време извикавме "Еееееј!" и се свртевме еден кон друг (ама точно во ист момент). И јас му допуштив тој да каже прв што сака! Рече - мене ова веќе еднаш ми се има случено! Тоа истото му го реков и јас! Е сега, кога се сетив на ова, не сум сигурен за моето психолошко објаснување! Зар е можна толкава коинциденција, на двајца да им се случи истовремено и на исто место Any opinion ??? Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:27 |
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[QUOTE=james dean]
Леле! Па мене сега ми текна на моето најчудно Déjà-vu! Како сум заборавил на тоа?!? $BlackDevil$ фала што ме потсети на детството! Значи, Беше лето, +45 под сенка! Имав ок. 5-6 год. Јас и едно другарче од зграда бевме излезени во паркчето позади зграда облечени во купачи. Одвртевме еден хидрант скроз до крај и направивме водоскок. Тоа ни беше традиција секое лето. Кога го завршивме ритуалот седнавме еден до друг на тревата да се исушиме на сонцето. Јас бев свртен со лицето на едната страна, а тој на другата и гледавме замислени во далечините без да изустиме ниту еден збор! Во еден момент и двајцата во исто време извикавме "Еееееј!" и се свртевме еден кон друг (ама точно во ист момент). И јас му допуштив тој да каже прв што сака! Рече - мене ова веќе еднаш ми се има случено! Тоа истото му го реков и јас! Е сега, кога се сетив на ова, не сум сигурен за моето психолошко објаснување! Зар е можна толкава коинциденција, на двајца да им се случи истовремено и на исто место Any opinion ??? Па според моите Deja Vu ништо не ме чуди.... Но како што кажав....сликата пред мене и помислив да го изменам тоа но таа мисла исчезна како и да не дошла и од тогаш ( до сега има 6-7 години) ми се нема случено Deja Vu....а тоа James што кажа ти....па мислам дека не сте вие единствени со твојот другар |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |