IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Слушнавме и послушавме!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Слушнавме и послушавме!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 9>
Автор
Порака
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Статус: Офлајн
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 01:50
Pa sto e so odgovorite, mislam deka sekogas bea iscrpuvacki, i rabirlivo e covek da go smeni mislenjeto ili pak da se resi od predrasudite!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 17:42
Kolku ubava harmonizacija postoi pomedzu prirodnoto i Bozjoto...... Se okolu nas od atom pa do kalaksija e primer i dokaz za  ludzeto na pokornost kon Stvoritelot!   Mnogu ubav post brat khalefah..
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 18:18
Dobro napishano khaleefah.    
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 18:19
големо%20гушкање    Навистина убаво гледиште на работите.
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 18:29
Smeshno mi doaga..голема%20насмевка Kako da sum go pisal ova nekoj da me fali...голема%20насмевка
Veruvam vo temava pisav dovolno stvari za da se razvie ubava diskusija,
poinakva od taa na drugite temi.Poveke bi bil sreken nekoj dobro da
ja analizira temata  pa da replicira kontra na ona sto sum napisal,
nego da procita da mu se dopadne napisanoto i da rece: bravo!

Jas tuka ubavo go objasnav naseto cisto veruvanje i zabludata na drugite
veruvanja i zatoa mi padna cudno kolku nezabelezlivo sve toa pominuva dosega голема%20насмевка
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 18:50
Pa tolku dobro si go napishal kako eden dlaboko posveten vernik, sto nikoj nema zoshto da ti protivrechi. Ovde dobar del od lugjeto, kolku sto jas znam, go pochituvaat verskiot sentiment na drugite i ako vidat deka nekoj toa iskreno go iskazhuva, nikoj ne bi nashol za potrebno da replicira ili da negira bilo sto vo toa.

Druga rabota e dali site se slozhuvaat so so tvoeto veruvanje, no toa si se tvoe, elokventno e iskazhano, razbirliv e tvojot povik kon ostanatite i ako ima nekoj zainteresiran sigurno ke se javi.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
mikus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2005
Поени: 49802
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 18:54
taka e jas majmun a sepak pocituvam vase mislenje deka ste bozji sustestva

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 20:47
Originally posted by mikus mikus напиша:

taka e jas majmun a sepak pocituvam vase mislenje deka ste bozji sustestva

mnogu sakam koganesto e od srce kazano
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 01:00
Ovoj otvoren povik i agitacija za premin vo druga vera ne ti pomaga be kadife ic ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
dzem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 07.Март.2008
Поени: 117
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dzem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 11:53
Bismillahi rrahmani rrahim

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

119. Mi smo te poslali da istinu objaviš i da radosne vijesti i opomenu doneseš, i ti nećeš biti pitan za one koji su u Džehennemu.(Bekara)

Изменето од dzem - 30.Март.2008 во 12:00
Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 12:34
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ovoj otvoren povik i agitacija za premin vo druga vera ne ti pomaga be kadife ic ....

Vo edna prilika Khalefah ti kaza deka, nesi nadaren so razum, pa shtotoku se potvrdi negovata izjava!

Se potvrdi deka nemash tronka poznavanje od Islamot!

Ajde da ti razjasnam, da ne se oslonish povtorno na tvojot Bog, pa da ne svatish nishto:

Celta na Islamot a voedno i na porakata od Khalefah e: Dostavuvanje na pravilniot koncept na obozuvanje na Boga, Dostavuvanje na site koi ne ja znaat vistinata za Quranot za Islamot i za Muhammed (mir i spas vrz nego)

A seto ova samo zaradai stoenjeto na sudniot den pred Allah s.v.a

Vie da nemate opravduvanje deka nesve znaele, ili deka nikoj ne vi dal doznaenje...

A nie da si ja zavrshime zadacata so koja ne zadolzil Allah vo Quranot, i da se nadevame na milost i oprost!

VO Surah Al-Asr Allah ni veli:

Tako mi vremena,
covjek, doista, gubi,
samo ne oni koji vjeruju i dobra djela cine,
i koji jedni drugima istinu preporucuju (dostavata za vas)
i koji jedni drugima preporucuju strpljenje.
Nie da se
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 13:05
Елај се Маре потурчи, ти се вика тоаголема%20насмевка
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 13:47
Pa Mare sledija svojata izreka
Iako ne se slozuvam da se kaze taka, "Poturcuvanje"
a i zashto volku ti se dragi pogovorkive Mare???
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 13:55
Не бе Букхари, не е поговорка но изворна народна песна, која ја наведов само во контекст на темава. Дефинитивно не ги мешам исламизација и потурчување, но ти реков, пораката ме потсети на песната, ништо повеќенамигнување
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.