![]() |
|
Слушнавме и послушавме! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 9> |
Автор | |
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa sto e so odgovorite, mislam deka sekogas bea iscrpuvacki, i rabirlivo e covek da go smeni mislenjeto ili pak da se resi od predrasudite!
|
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
![]() |
|
muhadzir ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Kolku ubava harmonizacija postoi pomedzu prirodnoto i Bozjoto...... Se okolu nas od atom pa do kalaksija e primer i dokaz za ludzeto na pokornost kon Stvoritelot! Mnogu ubav post brat khalefah..
|
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Dobro napishano khaleefah.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
mudzahid ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
![]() |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
![]() |
|
khaleefah ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Smeshno mi doaga..
![]() ![]() Veruvam vo temava pisav dovolno stvari za da se razvie ubava diskusija, poinakva od taa na drugite temi.Poveke bi bil sreken nekoj dobro da ja analizira temata pa da replicira kontra na ona sto sum napisal, nego da procita da mu se dopadne napisanoto i da rece: bravo! Jas tuka ubavo go objasnav naseto cisto veruvanje i zabludata na drugite veruvanja i zatoa mi padna cudno kolku nezabelezlivo sve toa pominuva dosega ![]() |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Pa tolku dobro si go napishal kako eden dlaboko posveten vernik, sto nikoj nema zoshto da ti protivrechi. Ovde dobar del od lugjeto, kolku sto jas znam, go pochituvaat verskiot sentiment na drugite i ako vidat deka nekoj toa iskreno go iskazhuva, nikoj ne bi nashol za potrebno da replicira ili da negira bilo sto vo toa.
Druga rabota e dali site se slozhuvaat so so tvoeto veruvanje, no toa si se tvoe, elokventno e iskazhano, razbirliv e tvojot povik kon ostanatite i ako ima nekoj zainteresiran sigurno ke se javi.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
mikus ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
taka e jas majmun a sepak pocituvam vase mislenje deka ste bozji sustestva
|
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
mnogu sakam koganesto e od srce kazano ![]() |
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Ovoj otvoren povik i agitacija za premin vo druga vera ne ti pomaga be kadife ic ....
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
dzem ![]() Сениор ![]() Регистриран: 07.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 117 |
Bismillahi rrahmani rrahim
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! 119. Mi smo te poslali da istinu objaviš i da radosne vijesti i opomenu doneseš, i ti nećeš biti pitan za one koji su u Džehennemu.(Bekara) Изменето од dzem - 30.Март.2008 во 12:00 |
|
Euzu Billahi minessejtanirradzim Bismillahirrahmanirrahim ~ HasbunAllahu ve ni`mel vekil~
|
|
![]() |
|
Sahih Bukhari ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Vo edna prilika Khalefah ti kaza deka, nesi nadaren so razum, pa shtotoku se potvrdi negovata izjava! Se potvrdi deka nemash tronka poznavanje od Islamot! Ajde da ti razjasnam, da ne se oslonish povtorno na tvojot Bog, pa da ne svatish nishto: Celta na Islamot a voedno i na porakata od Khalefah e: Dostavuvanje na pravilniot koncept na obozuvanje na Boga, Dostavuvanje na site koi ne ja znaat vistinata za Quranot za Islamot i za Muhammed (mir i spas vrz nego) A seto ova samo zaradai stoenjeto na sudniot den pred Allah s.v.a Vie da nemate opravduvanje deka nesve znaele, ili deka nikoj ne vi dal doznaenje... A nie da si ja zavrshime zadacata so koja ne zadolzil Allah vo Quranot, i da se nadevame na milost i oprost! VO Surah Al-Asr Allah ni veli: Tako mi vremena, covjek, doista, gubi, samo ne oni koji vjeruju i dobra djela cine, i koji jedni drugima istinu preporucuju (dostavata za vas) i koji jedni drugima preporucuju strpljenje. Nie da se |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Елај се Маре потурчи, ти се вика тоа
![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
Sahih Bukhari ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Pa Mare sledija svojata izreka
![]() Iako ne se slozuvam da se kaze taka, "Poturcuvanje" a i zashto volku ti se dragi pogovorkive Mare??? |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Не бе Букхари, не е поговорка но изворна народна песна, која ја наведов само во контекст на темава. Дефинитивно не ги мешам исламизација и потурчување, но ти реков, пораката ме потсети на песната, ништо повеќе
![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |