IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 32>
Автор
Порака
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:41
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Не знам што подразбираш ти под "протестантизам" и "учење кое произлегува од него", така што не можам да ти одговорам на прашањата поврзани околу тоа.
Инаку, Сведоците не се трета најголема групација. Од каде оваа информација? Тие се околу 15 милиони од вкупно 2.1 билиони христијани и според некои статистики се на 10то место по бројност.

Го молам Заводот за Статистика да ми каже колку се по број Православните, колку Католиците, и колку Протестантите.

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:42
A od koja gledna tocka ti zboruvas i kako mozes da sporeduvas sekta so vistinska religija, bi me interesiral tvojot odgvor???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:46
mist, ако размислиме, на некој друг начин, и Ј.С. протестираат нешто, се бунат, менуваат учења, додаваат, одземаат, исто како и МУСЛИМАНИТЕ кои протестираат против христијанството, фрлаат лажни и неосновани обвинувања дека истото е изменето, дека вистините за него се во фамозниот Инџил за кого потрошија 30 страни на темата Инџилот, а не дадоа одговор за тоа што се случило со него, додаваат кон Библијата разни измишљотини, одземаат стихови кои не им се допаѓаат, вадат стихови од контекст и си кројат свои теории... со полна уста критики, а празни раце аргументи. Ни еден единствен аргумент, освен оној "Кyранот" така вели.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:47
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

A od koja gledna tocka ti zboruvas i kako mozes da sporeduvas sekta so vistinska religija, bi me interesiral tvojot odgvor???

А да го појасниш својот коментар па да ти одоворам!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:51
Originally posted by Almahdi Almahdi напиша:

А да го појасниш својот коментар па да ти одоворам!

Prvin procitaj go tvojot post pa potoa mojot komentar i ce ti bide jasno....se nadevam..

Kako mozes da gi sporeduvas JS so hristijanstvoto koga JS e sekta....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:53

МУСЛИМАНИТЕ кои протестираат против христијанството, фрлаат лажни и неосновани обвинувања дека истото е изменето, дека вистините за него се во фамозниот Инџил за кого потрошија 30 страни на темата Инџилот, а не дадоа одговор за тоа што се случило со него, додаваат кон Библијата разни измишљотини, одземаат стихови кои не им се допаѓаат, вадат стихови од контекст и си кројат свои теории... со полна уста критики, а празни раце аргументи. Ни еден единствен аргумент, освен оној "Кyранот" така вели.

Муслиманите само сакаат да ве упатат на прав пат, да ве тргнат од секаквите газења по трње и по криви патишта, да не се давите едни со други кој го следи вистинското Христијанство - а впрочем и Јеховини Сведоци и Протестанти и Католици и Праволсавни и другите деноминации се во заблуда. Се обвинувате еден со друг кој повеќе извршил измени во Библијата, кој повеќе го изменил Христијанството. Зарем не е срамота? Секој од вас тврди дека ги упатува и го имаат Светиот Дух, а духот кој го имате не е воопшто свет.

Што се однесува до Инџилот, бисерот, одговорот . . нема овој пат да го фрлиме на свињите, затоа не го чекај бисерот, нема да го добиеш сега вака на форум, ќе го добиеш во живо.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:55

Prvin procitaj go tvojot post pa potoa mojot komentar i ce ti bide jasno....se nadevam..

Мене ме интересира што ти сметаш за Вистинско Христијанство? Протестанизмот? Православието? Католицизмот . . ? или некоја друга . . деноминација?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:56

МУСЛИМАНИТЕ кои протестираат против христијанството, фрлаат лажни и неосновани обвинувања дека истото е изменето, дека вистините за него се во фамозниот Инџил за кого потрошија 30 страни на темата Инџилот, а не дадоа одговор за тоа што се случило со него, додаваат кон Библијата разни измишљотини, одземаат стихови кои не им се допаѓаат, вадат стихови од контекст и си кројат свои теории... со полна уста критики, а празни раце аргументи. Ни еден единствен аргумент, освен оној "Кyранот" така вели.

Муслиманите само сакаат да ве упатат на прав пат, да ве тргнат од секаквите газења по трње и по криви патишта, да не се давите едни со други кој го следи вистинското Христијанство - а впрочем и Јеховини Сведоци и Протестанти и Католици и Праволсавни и другите деноминации се во заблуда. Се обвинувате еден со друг кој повеќе извршил измени во Библијата, кој повеќе го изменил Христијанството. Зарем не е срамота? Секој од вас тврди дека ги упатува и го имаат Светиот Дух, а духот кој го имате не е воопшто свет.

Што се однесува до Инџилот, бисерот, одговорот . . нема овој пат да го фрлиме на свињите, затоа не го чекај бисерот, нема да го добиеш сега вака на форум, ќе го добиеш во живо.

Znaes sum se nagledal na tie kako tebe vo ZIVO, te pratam povece pati zboruvas vo zivo pa aj ziti vera kazi sto znaci toa vo zivo bas me interesira...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:56

Ј.С велат ТИЕ се Христијаните, вистинските, а ТИ си сектата, Протестантите велат СИТЕ ДРУГИ (Православни, Католици) се секти и само ПРОТЕСТАНТИТЕ го следат изворното Христијанство . . . .

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:57

Мене ме интересира што ти сметаш за Вистинско Христијанство? Протестанизмот? Православието? Католицизмот . . ? или некоја друга . . деноминација?

Hristijanstvoto...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:58

Znaes sum se nagledal na tie kako tebe vo ZIVO, te pratam povece pati zboruvas vo zivo pa aj ziti vera kazi sto znaci toa vo zivo bas me interesira...

Знае оној на кој му го упатив коментарот, ЕвАнгелос, тебе нема што да ти кажувам.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:59

Hristijanstvoto...

Гледаш, не се разбираш себеси, жалам, навистина жалам. Не знаеш што говориш, а бараш некој да ти одговори нешто. Првин разбери се себеси, па потоа ќе ме разбереш и мене што и како зборувам
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 01:00

Муслиманите само сакаат да ве упатат на прав пат...

Прво вие дојдете на вистинскиот пат, па потоа упатете не нас по него, во случај да не сме го истапкале патот со векови пред вас.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 01:02

Прво вие дојдете на вистинскиот пат, па потоа упатете не нас по него, во случај да не сме го истапкале патот со векови пред вас.

Епа сега, со вакви твои бабини деветини, празни муабети . . одам да спијам, немам време за губење читајќи вакви безвредни коментари.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,236 секунди.