IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Која е најисправна религија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Која е најисправна религија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 18192021>
Автор
Порака
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:35
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Pa jas za sebe ne tvrdam deka sum Bog, Ama bog vo koj jas veruvam e semokjen i moze se i moze da bide se, pa i vo isto vreme da bide i angel, i cuculiga, i sonce i oblacinja, i Tatko i Sin.

Ako ova do mene se odnesuvat,ne ti rekov deka si Bog,tuku ti postaviv Logicno prasanje,na koe samo Kratko odgovori ako znaes so Da i ne ak ne Zdravje!!
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:35

Pa jas za sebe ne tvrdam deka sum Bog, Ama bog vo koj jas veruvam e semokjen i moze se i moze da bide se, pa i vo isto vreme da bide i angel, i cuculiga, i sonce i oblacinja, i Tatko i Sin.

Aha...... i jas ja gledav vo svetot na bajkite koga bev malavголема%20насмевкаголема%20насмевка
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:36

Е да де,и затоа нема потреба да се манифестира низ три личности.Тој е Еден и Единствен кој се што ќе посака,тоа и го може.

Ова објаснување што ти ми го даваш е исто како некој Политеист да ми објаснува за два Богови под врховно водство на трет бог.Но,ајде да те прашам пред да си легнам каде е сега Исус?
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:37
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ne e za tatko sin i vnuk....ne si sfatil

Pardon.... da se popravam.  Jas, tatkomi i Sinmi!  

Se nadevam deka sega svativтрепкање

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:38
Inaku Isus koga se moli pred Apostolite se moli za da im pokaze kako.
Isus dodeka e na zemjava vo sebe go ima Boga ama sepak e vploten vo telo i ima Majka, za da ni pokaze deka moze da se zivee sovrseno i kako Bog iaku sme od krv i meso.
Znaci Isus dodeka e na zemjava telesno e covek no toj i pred i za vreme na svoeto prestojuvanje na zemjata , a i posle toa e Bog i e i na neboto, i vo Sinot i vo sekoj covek preku Svetiot Duh.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:41
Ne si ti ne e jas nego e VO IMETO NA OTECOT SINOT I SVETIOT DUH pak ne si svatil i nikogas nema da svatis ni ti niti bilo koj ne e od hristijanska religija se igrate tuka kako deca nekoi so zborovi se so cel da dokazete nesto sto vo start ne mozete da go dokazete....pa ovoj forum za igracki li e .... ili sega treba da se fatime kako coravi za stap i da vleceme stihovi od biblija i od k*ran i da dokazuvame dali se toa bajki ili ne se jas veruvam vo moite bajki ti veruvaj vo tvoite i kraj .....zarem e tolku tesko da se zivee so pocit i respekt kon drugite uveruvanja...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:43
Postar brat,ke odgovoris na ova ili nemas odgovor!????

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Jas..........
-Jas sum mu sin na Tatko mi, i toa e fakt i za mene i za tatko mi i za sekoj koj ne saka da tera inaet po cel den
Jas ..............
-Jas sum im Tatko na moite deca i toa e fakt za mene i za tatko mi i
za zenami i za decata i za sekoj koj ne saka da tera inaet po cel den.
- jas sum Eden, ili ti mozebi ne se soglasuvas so toa.

Dobro ti kaza bratot efendija,no ti sakas inaet da teras,no ne e problem!!!

Eve vaka,kazuvas deka si Tatko na tviote deca,Sin na Tatkoti i Maz,no sepak si Eden,Postar brat!OK!!!

No vaka sega Postar brate,Ako ti si dosepnis nesto na Samiot sebesi,Neli treba toa nesto koe ce si go Dosepnis na Samiot sebesi(bilo so)Treba da go znais i kako TATKO I KAKO SIN I KAKO MAZ,Poso sepak si Eden!!???

Na pr:Halid ibn Velid e Musliman,ova koga ke si go dosepnis,ke go znaes i kako Tatko na Tviot deca i Kako Sin na Tatkoti i kako Maz na Tvojata zena...Dali sum jasen!!???

Neli postar!???

A zosto Isus,ako e eden od Trojcata ne znael koga ke bidet Sudniot Den???

Nitu Isus znael pa Nitu Svetiot Duh,

Pa neli ti se Edno!!???

I zosto ne znaat,Ova e Diskriminacija!!!

Изменето од Halid ibn Velid - 27.Март.2008 во 14:41
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:45

Inaku Isus koga se moli pred Apostolite se moli za da im pokaze kako.Isus dodeka e na zemjava vo sebe go ima Boga ama sepak e vploten vo telo i ima Majka, za da ni pokaze deka moze da se zivee sovrseno i kako Bog iaku sme od krv i meso.Znaci Isus dodeka e na zemjava telesno e covek no toj i pred i za vreme na svoeto prestojuvanje na zemjata , a i posle toa e Bog i e i na neboto, i vo Sinot i vo sekoj covek preku Svetiot Duh.

Кажи ми сега на која страна од својот татко седи Исус,и каде?
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:51

Ne si ti ne e jas nego e VO IMETO NA OTECOT SINOT I SVETIOT DUH pak ne si svatil i nikogas nema da svatis ni ti niti bilo koj ne e od hristijanska religija se igrate tuka kako deca nekoi so zborovi se so cel da dokazete nesto sto vo start ne mozete da go dokazete....pa ovoj forum za igracki li e .... ili sega treba da se fatime kako coravi za stap i da vleceme stihovi od biblija i od k*ran i da dokazuvame dali se toa bajki ili ne se jas veruvam vo moite bajki ti veruvaj vo tvoite i kraj .....zarem e tolku tesko da se zivee so pocit i respekt kon drugite uveruvanja...

Tempo nikoj ne ti dokazuva i ne te primoruva da go promenis tvoeto veruvanje.. A sekako jas deka nikogas nema da go razberam svetoto trojstvo, ama sto da pravam koga sum Zaljuben samo vo Allah dz.s. kako Moj Gospod, Eden i Edinstven, sozdatel na se sto postoi. A ti da si prodolzes so svoeto veruvanje i ubeduvanje. Vam vasata a mene mojata vera!

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:57
Nikogas nisto nema da razberete ako gledate na nego kako za sebe si.
Koga zboruvas za Allah velis deka toj e nevozmozno da se opise , istoto vazi i za nasiot Bog, koj za da ni pomogne da svatime kako toj od nas ocekuva da ziveeme, se vplotil vo Telo, i so svojot primer pokazal deka iako najgolem dozvolil da bide osuden za primer zaradi zakonot koj go postavil, so sto ni pokazal deka nikoj koj barem kolku nego nema dobrina vo sebe ne treba da se pravi Bog. I za svoj Gospodar treba da go prifati Isus , sekoj onoj koj bilo koga zgresil , ili so drugi zborovi ne poslusal, ili ako sakate si rekol vo sebe, pa dobro toa go rekol Bog kako zapoved ama jas nema da umram aku kasnam od ovosjevo, Da site nie koi sme zgresile veruvame vo onoj koj ne zgresil i koj ne se narekol Bog ami site go slavele kako Bog, i go ubile ne zosto toj se narekol Bog ami zosto se narekol Sin Bozji iako takov bil narecen i Solomon pa nikoj ne go Ubil.
Za kraj za da mozes da spies Sinot koj sega vekje se vozdignal vo slavata na Oca kako covek sekako deka ke postoi i ke sedi od desno na Tatkoto i ke sudi na narodite koi mu se dadeni, a toa se lugjeto koi veruvaat deka ne treba da sudat za da ne im bide sudeno, i treba da go sakaat neizmerno i Boga i sekogo, i ke bide taka dodeka ne stane carstvoto Bozje iljada godini posle vtoroto doagjanje na Isus, e togas vekje nema da bide vazno dali si Hristijanin ili ne ami Bog licno ke vladee, zosto covestvoto ke bide podgotveno za da zivee so Boga.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:57
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Tempo nikoj ne ti dokazuva i ne te primoruva da go promenis tvoeto veruvanje.. A sekako jas deka nikogas nema da go razberam svetoto trojstvo, ama sto da pravam koga sum Zaljuben samo vo Allah dz.s. kako Moj Gospod, Eden i Edinstven, sozdatel na se sto postoi. A ti da si prodolzes so svoeto veruvanje i ubeduvanje. Vam vasata a mene mojata vera!

Pa toa i jas go velam sto sme se zapnale edni vo drugi so dokazuvanja i ubeduvanja.....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 02:24
MOJATA RELIGIJA E NAJISPRAVNA..PRIKLUCETE MI SE...naseto moto glasi..."ZIVEJTE I OSTAVETE GI DRUGITE DA ZIVEAT KAKO SAKAAT"
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 12:35
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

MOJATA RELIGIJA E NAJISPRAVNA..PRIKLUCETE MI SE...naseto moto glasi..."ZIVEJTE I OSTAVETE GI DRUGITE DA ZIVEAT KAKO SAKAAT"

Доколку твојот син, или твојата ќерка, некој ги заведе во дрога, проституција, криминал, неморал и сл. Дали ти ќе ги оставиш да си живеат како што сакаат или пак ќе ги советуваш да се вратат на вистинскиот пат?
Јас ќе ги советувам. Затоа не се приклучувам кон твојата религија плазење
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 14:38
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

Доколку твојот син, или твојата ќерка, некој ги заведе во дрога, проституција, криминал, неморал и сл. Дали ти ќе ги оставиш да си живеат како што сакаат или пак ќе ги советуваш да се вратат на вистинскиот пат?

Јас ќе ги советувам. Затоа не се приклучувам кон твојата религија плазење

Vo toj slucaj brate Evangelos na onie sto gi navele moite deca ce im citam stihovi od Evangelieto na Sv.Magnum , a na moite deca ce im sovetuvam da prestanat i da se vratat na vistinskiot ispravniot pat zasto po toj koj posle moze da gi pregazi nekoj kamion...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 18192021>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,891 секунди.