IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Кој ја присвојува историјата?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој ја присвојува историјата?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4546474849 147>
Автор
Порака
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 22:23
Си замина..
М.М.Е. го удри главоболка
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 00:00
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Си замина..
М.М.Е. го удри главоболка

Абе јас тебе ќе те ебам, а после ќе ти ја пресечам главата и ќе ја пуштам по Вардар да се тркала.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 00:13
Originally posted by Палестинец Палестинец напиша:

Си замина.. М.М.Е. го удри главоболка

Абе јас тебе ќе те ебам, а после ќе ти ја пресечам главата и ќе ја пуштам по Вардар да се тркала.

Кажи ми Палестинец како може да се тркала глава по вода???

Изменето од Vladimir88 - 27.Март.2008 во 00:16
Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 00:20

Ќе се тркала, Ќе се тркала......ама ти нема да можеш да гледаш.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 00:26

Ќе се тркала, Ќе се тркала......ама ти нема да можеш да гледаш.

Ама како може да се тркала глава по вода??
Кон врв
dudulovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 998
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 02:05
Народ се збира, толпа голема,
и викат `живио`
а од толпата глас се пробива:
Смрт за тиранина.
Тоа ми беше Владо Черноземски
од Македонија...

(Ти благодариме, Владо, за херојскиот подвиг во Марсеј 1934 година, кога го наполни со олово тиранинот Александар Караѓорѓевиќ. )
Кон врв
dudulovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 998
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 02:36
Ќе го коментира некој ова? Не е ни од Каракачанов, ни од Божидар Димитров. Во прашање е енциклопедијата Британика.

The Bulgars, however, were not content to be vassals of Byzantium and rebelled under Samuel, youngest of the four sons of a provincial governor in Macedonia. Samuel made his capital at Ochrida and created a Bulgarian empire stretching from the Adriatic to the Black Sea and even, for a while, into Greece, though Thessalonica remained Byzantine.

Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 09:04
Originally posted by dudulovski dudulovski напиша:

Ќе го коментира некој ова? Не е ни од Каракачанов, ни од Божидар Димитров. Во прашање е енциклопедијата Британика.

The Bulgars, however, were not content to be vassals of Byzantium and rebelled under Samuel, youngest of the four sons of a provincial governor in Macedonia. Samuel made his capital at Ochrida and created a Bulgarian empire stretching from the Adriatic to the Black Sea and even, for a while, into Greece, though Thessalonica remained Byzantine.

Тоа може и до година да се смени...
Фактите си го говорат своето, не Британика :)
Ова исто како да го читам Божо....
Македонија...Блгарска Свештенска Земја
Кои са наследниците на Александар и Роксана
Ништо чудно ова да го пишува утре во Британика, зошто Божо е на се спремен, и 2 милиона долари ако треба ќе даде само за да го пишува тоа во Енциклопедијата Британика
Бугарскиот шовинизам е на големо присутен на Балканот......
Ако не ајде, еве ќе ја правиме и Србија....Бугарија!?

Изменето од Vladimir88 - 27.Март.2008 во 09:09
Кон врв
tanas3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Декември.2007
Поени: 233
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 09:46
А поне веднъж не се ли замисли че енциклопедия Британика може и да казва истината?! Мисля че всеки що годе интелигентен човек трябва да проверява цялата възможна информация по даден въпрос преди да взима отношения по него!
Иначе ако ползва информация от един източник вероятността в случая (МАНУ) да се окаже заблуден е почти 100%
Това че не е достъпна или е поднесена в доста изменен и откоровенно измислен вид историята на Македония във вашите учебници е заслуга на вашите историчари. Те сами не си верват и се карат помежду си и общо взето са разделени на два лагера. Едните които що годе се опитват да се придържат към фактите и другите които са общо взето в сферата на научаната фантастика!
Учебниците които с които учите децата в Македония са написани от втората категория историчари. За това като ги питаш кой е Тодор Александров например всички дружно отговарят - Българофил!!!
Кон врв
Aminta2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Март.2008
Поени: 361
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aminta2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 10:06
Taнасе црни Татарине, ти енциклопедиjа знаеш ли што е бре?

Енциклопедиjа историски документ ли е?

Што правиме ако различни енциклопдии кажат различни работи, а?!

Еве ти една руска енциклопедиjа во коjашто ce вели:

"В 963 г. в Македония избухнало въстание, завършило с изгонването на българите и основаване на собствена държава."

(Энциклопедический словарь Брокгауз - Ефрон, С. Петербург, 1896, т. XVIII, стр. 416 четем)

И без разлика што вели Британика, Бугарите се турко-монголски народ (утврдено), а ниту Цар Самоил, ниту мнозинството народ со коjшто тoj владеел, ниту карактерот на неговата држава не биле турко-монголски.

Изменето од Aminta2 - 27.Март.2008 во 10:07
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 10:06

Originally posted by dudulovski dudulovski напиша:

Тоа може и до година да се смени...
Фактите си го говорат своето, не Британика :)
Ова исто како да го читам Божо....
Македонија...Блгарска Свештенска Земја
Кои са наследниците на Александар и Роксана
Ништо чудно ова да го пишува утре во Британика, зошто Божо е на се спремен, и 2 милиона долари ако треба ќе даде само за да го пишува тоа во Енциклопедијата Британика
Бугарскиот шовинизам е на големо присутен на Балканот......
Ако не ајде, еве ќе ја правиме и Србија....Бугарија!?

SAMO DA TE KOREGIRAM BOZO NE DAVA PARI TUKU ZIMA DRZAVNI ZA UNISTUVANJE NA MAKEDONSTVOTO.
SEKOJ BUGARIN PLAKA ZA OVAA.

STO MISLIS KOJ GO PLATI PROEKTOT LJUBCO GEORGIEVSKI VO OBID DA JA RASTURI MAKEDONIJA, PLANOT BESE DA NE OSLABNE ZATOA I BESE VOJNATA, A POTOA DA NE LAPNAT BUGARITE NA GOTOVO.

AJ SETI SE KOGA POCNAA MASOVNO DA SE DELAT BUGARSKI PASOSI, I MISLIS LI AKO NE BESE VOJNATA , DEKA MAKEDONCITE I DEN DENES KE IMAA VIZEN REZIM.

ZATOA JAS NEMOZAM DA JA SMISLAM BUGARSKATA ITRINA I PODMUKLOST.

GRCITE AKO NISTO DRUGO VO OCI NI KAZUVAT, DODEKA OVIE EDVAJ CEKAT DA SE DESI NEKOE ZLO KAJ NAS DA NE PRIFATAT SO OTVORENI RACE I DA NI KAZAT DOJDETE SICKITE SME EDNO.

MORE M.V.E PODMUKLA.

Кон врв
Aminta2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Март.2008
Поени: 361
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aminta2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 10:14
Што можеш друго да очекуваш од цигани?

Дрво без корен се Татариве, затоа рипаат толку многу да се докажуваат, да убедуваат други.

Пази идиотизам, он не знае што е, а ме убедува мене:). Па коj нормален го прави тоа?

Кон врв
tanas3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Декември.2007
Поени: 233
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 10:18
Защо тогава сърбите не знаят че Самуил е македонски цар?
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 10:23
ZOSTO FRLATE TOLKU PARI ZA UNISTUVANJE NA MAKEDONSTVOTO?

KOJ GI PLAKA:

LJUBCO,
BOZO,
I TN.

KOJ PLAKA ZA UNISTUVANJE I FALSIRANJE NA KNIGI I ISTORISKI FAKTI?

KOJ DAVA PASOSI NA ZIMI MAJKA, SAMO SO EDNA CEL?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4546474849 147>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.