IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - Има ли вонземјани?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Има ли вонземјани?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 67>
Автор
Порака
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 04:11
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Originally posted by IQ IQ напиша:

i ochigledno ne si go poglednal linkoot koj go postirav pogore.ako sakash pogledni oti bash me interesira shto imash ti da kazesh za seto toa.nema mnogu za chitanje poveketo se sliki nema da se iznamachish.

Постоењето на вонземјаните не е работа на верување или не!
Прашањето на верба е ствар на религија!
Само размислувам-
- ако ги има зошто немаме комуникација со нив?
-- можеби затоа што ги нема????

А за сликите на посочениот сајт или на било кој друг-
- тоа се слики од вистински вонземјани, навистина ?????!!!!!!!!!!1

prijatele kakvi raboti imam chitano da znaesh i kakvi drugi sliki imam videno...eheeeeee...koj reche deka nemame komunikacija, toa shto za nekoi raboti ne znae mnoshtovoto vo svetot ne znachi deka tie ne postojat...
imam chitano deka nekoi raboti koi gi koristime denes kako na primer kompjuteri, laseri i seta taa navistina napredna tehnologija deka e prezemena od vonemjani odnosno od nivni letala koi se urnale na zemjata, pa se pronajdeni i se istrazuvani, i samiot vide sliki na sajtot...neli e chudno, chovekot postoi od mnogu odamna i mnooogu vreme skoro nikakva tehnologija nemalo, a sega za 1 i pol vek kakvi se chuda nemame...koga go izmislia avionot a koga pratija lugje na mesechinata...se se sluchi za dosta kratok vremenski period...
za ova mozam ushte mnoooogu mnooogu da ti pishuvam, imam prochitano 300 raboti i toa od razlichni mesta a site tie "prikazni" se poklopuvaat i nadopolnuvaat edna so druga...

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
Astra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2008
Поени: 297
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 08:33
I jas naletav na vakvi informacii i mi deluvaa mnogu cudno i neverojatno.Ispagja deka se e mozno:))
What you see,hear and feel is not always true.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 02:13
Originally posted by IQ IQ напиша:

prijatele kakvi raboti imam chitano da znaesh i kakvi drugi sliki imam videno...eheeeeee...koj reche deka nemame komunikacija, toa shto za nekoi raboti ne znae mnoshtovoto vo svetot ne znachi deka tie ne postojat...
imam chitano deka nekoi raboti koi gi koristime denes kako na primer kompjuteri, laseri i seta taa navistina napredna tehnologija deka e prezemena od vonemjani odnosno od nivni letala koi se urnale na zemjata, pa se pronajdeni i se istrazuvani, i samiot vide sliki na sajtot...neli e chudno, chovekot postoi od mnogu odamna i mnooogu vreme skoro nikakva tehnologija nemalo, a sega za 1 i pol vek kakvi se chuda nemame...koga go izmislia avionot a koga pratija lugje na mesechinata...se se sluchi za dosta kratok vremenski period...
za ova mozam ushte mnoooogu mnooogu da ti pishuvam, imam prochitano 300 raboti i toa od razlichni mesta a site tie "prikazni" se poklopuvaat i nadopolnuvaat edna so druga...

Ако веруваме на се што ќе прочитаме, кај ќе ни биде крајот??
Приказната дека тоа оно паѓале свемирски бродови, па тоа нашиве им ја украле нивната технологија е вака многу интересна теза!!!!
Замисли вонземјани доаѓаат од питај бога колку далеку милиони светлосни години, со којтизнае каква напредна технологија каде каде понапредна од нашата (нормално штом они дошле кај нас а не ние кај нив) и то они сега се уриваат на Земјата. Ехееејј! А некаде прочитав па то Американците во 1943 година воделе и битка со ванземаљци, ајдеееее!!! Ама америте се царови , ги истепале како магариња и то они се повлекле!! Даа, така било!!
Ебати технички понапредна таква технологија. То едно!!
Друго!
Ако им ја украле нашиве технологијата, зш сега ние не одиме по други планети ко што тие ванземаљци си одат кај ќе им текне па и кај нас на Земјата, туку си седиме таму кај што сме и си кажуваме приказни за ванземаљци???
А за брзиот развој на технологијата за кратко време, тоа е интерсна тема, ама бара малку подлабока анализа за историјатот на настаните и откритијата што се случиле, како и последиците од тие откритија.
Само за напомена најголем развој на технологијата отсекогаш бил поттикнат од воени случувања, или ако сакаш се случува во воена индустрија и за воени цели. Со толку многу вложени пари за истражувања, вопшто не е чуден таков брз развој.А во средниот век некој вложувал пари за било какви истражувања???
Ги палеле на клада, како се викаше тоа по нашки, ги анатемисувале итд итд.
Ова само на кратко за причините, има тука мнооогу да се кажува зошто???
Знаеш некако излегува дека човекот, за жал, е најинвентивен во ситуација на војна и за војна, ама тоа се стварно други теми!!!!!1

Изменето од којсумјас - 27.Март.2008 во 02:14
Кон врв
arsin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Јануари.2008
Поени: 258
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај arsin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 00:21
ima
let the force be with you
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 15:38
голема%20насмевка IMA ,GLEDAV VCERA EDEN FILM SO NIVголема%20насмевка
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
vlado1979 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2007
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vlado1979 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2008 во 06:38
Do vernite skeptici:
Site ovie lugje lazhat?????Bolni se od shizofrenija??? haluciniraat??
???? Au..... Aj malce poglednete ja stranata i ke vi se razjasnat dosta raboti.
http://www.disclosureproject.org/
http://video.google.com/videoplay?docid=6552475158249898710

Изменето од vlado1979 - 31.Март.2008 во 06:50
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2008 во 11:02
Vlado1979 fala za stranicata.
Кон врв
vlado1979 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2007
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vlado1979 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2008 во 16:05
Originally posted by Astra Astra напиша:

Nema problem,ednostavno sakav da pokazam deka muabetov za vonzemjanite ne e"rekla-kazala"Dokazi ima za toj shto saka da gi pobara.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2008 во 21:16
Originally posted by vlado1979 vlado1979 напиша:

Originally posted by Astra Astra напиша:

Nema problem,ednostavno sakav da pokazam deka muabetov za vonzemjanite ne e"rekla-kazala"Dokazi ima za toj shto saka da gi pobara.

taka e

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
jelen4e Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 51
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jelen4e Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2008 во 21:25
Ova go najdov na internet i mene definitivno me natera da podrazmislam.
За нас,humans,homosapiensite...
    Барем јас, а сигурно и многу други кои постојано бараат некои одговори се запрашале од каде сме, кои сме, зошто сме овде, зошто сме се родиле воопшто, што е вселената, дали сме сами со нашава си планета....Безброј прашања-малку и чудни одговори...
    Колку што сум се замарал јас до сега некако потполно ми се исти теориите и дека сме создадени од Господ и дека не создала некоја вонземна интелегенција. Веќе знаеме според библијата како сме настанале, ама ајде малку да ја разгледаме другат страна...
Што ако сме само еден вид заморчиња или лабораториски глувчиња? Што ако нон стоп некој не набљудува и проучува, не створиле можеби исто така во лабораториски услови, не бапнале на планетава си наша и ај сега ќе ги гледаме со векови како напредуваат,како се убиваме меѓу себе,како не јадат секакви неизлечиви болести.... Сериозно,ајде размисли малку out of the box. Сите оние SF филмови што сме ги гледале,па не е можно бре од никаде да им текнуваат дека ќе војуваме со машините,дека ке ни ја снема планетава и сл.
Еве, јас гледам неколку теории за нас, првата дека сме од Господ создадени,втората дека сме создадени од некоја вонземска нација и донесени на планетата Земја и третата дека сме исто како во Matrix (контролирани од машини).
Баш гледав на ТВ за библиските кодови,сето тоа се вклопува во втората теорија, не создала некоја вонземска интелегенција која што ние ја нарекуваме Господ, апсолутен владател на све живо и диво. Ја створиле Библијата или па со други зборови упатството за живеење, точно знаат во која година што ќе се случи и само гледаат колку ќе сме паметни да спречиме некоја незгода и како реагираме во одредени услови,буквално како да си играат со нас.Можеби една година или еден век за нас се само една минута за нив.И точно така ги направиле кодовите во библијата да можат да се откријат само со компјутер,значи еве им го упатството и со тек на време кога ќе го откријат компјутерот(пак со нивна помош) да видиме што ќе направат.На пример,на една страна од библијата броејќи ја секоја 172-ва буква,излегува името на Исус,и што ако тој бил некој од нив,само во форма на човек,како иначе знаел што и кога ке се случи,како го снемало телото наредниот ден....
Да се разбереме,роден сум пред 29 години како верник, крстен во црква и сите тие работи,но со тек на време некако да се изразам,ми се отвараат очиве и можеби за нешто друго освен тоа.Сакам само да сум си на чисто и да ја знам вистината,а моментално сум во некое си бунило. Ах што е убаво да се живее во незнаење,се раѓаш,знаеш дека нештото е така и крај, нема што да се замараш, е арно ама ајде пуста љубопитност. А можда и гледам многу филмови па сум забегал,ама понекогаш стварно се чувствувам дека некој друг раководи со мене, дека сум створен само за полза на општеството,со минимални уживања само за мене,едноставно се ствараш и све што го работиш е за добро на матрицата,само она да функционира...
Сте го гледале Matrix, ајде докажи ми дека сето ова не е како во филмот,можеш?
Живееме во заблуда,бараме одговори,они знаат дека сакаш да дознаеш нешто повеќе и не ти дозволуваат да мрднеш и си тераш досаден и монотон живот,буквално како роботче а они све ти контролираат.
Ај да ги земеме сите работи на топтан,еве створени сме од Господ,зашто тогаш би дозволил да ние самите створиме машини-роботи кои еден ден ќе станат свесни за своето постоење и ќе сакаат да не истребат нас? А тоа и ќе биде,ако земеш во предвид со кое брзо темпо се развива науката и технологијата ( а сеуште нема лек за рак или сида) како не бе,сето тоа е изрежирано многу добро. Не знам како се викаше човекот и од кој институт беше, гледав на Discovery Science типот беше brain builder, ствараше вештачка интелегенција, точно тој кажа дека со едната рака го ствара тоа а со другата го држи копчето за аларм, и според него за 150 години ќе се случи токму тоа, машините ќе станат свесни за своето постоење, и после bye bye humans,па на крај краева што ќе сме им?
Е, ај сега стави све во една корпа и сите тие работи поврзи ги една со друга почнувајќи од Господ и теоријата дека сме створени од Него, вонземјани, Matrix, астрална проекција, телепатија, телекинеза, соновите, deja vue....
Апсурд е да кажеш дека сме сами во цел универзум, зошто би имало живот само на нашава планета, кога кој знае уште колку галаксии има како нашава и со уште колку планети во секоја од нив. Е сега,каква врска има нашиот Господ со универзумот,со планетите и со животот на другите планети, дали и таму е тој истиот апсолутен владател? Или тој Господ што го знаеме ние важи само за нашава си планетичка (која некој ден самите ќе си ја уништиме) Дали таа вонземска интелегенција што постои го почитува истиов наш Бог или имаат некој нивни?? Се знаат ли тие два Бога меѓу себе,си муабетат ли, што ли разговараат?? Значи, ја бараме врската сега меѓу Господ и вонземјаните! После,кај ќе ги сместиш соновите,во која теорија,зошто сонуваме,што се соновите,дали стварно некогаш може да предвидат соновите некој настан? Мене лично ми се случило тоа. Зошто сеуште не можеме да откриеме како ги граделе пирамидите и како успевале врвот на пирамидите да биде точно под некоја звезда? Имале помош од вонземјани или од Господ, некако не можам да ги стават овие две работи во иста корпа. Ај сега астралната проекција,што ќе ние па такво нешто,зошто тој што не створил ни ја оставил таа опција,зошто вонтелесно да може да патуваме и при тоа да не важат ни еден природен ни физички закон?? Дали Господ тоа го сака стварно?
Еве еден пример што ми се има случено мене... Сонувам како со одредени луѓе сум на некое место каде што никогаш претходно не сум бил.Се будам,ништо невообичаено,само уште еден сон,ама па ете поради некоја причина ми останува запаметен.По 2 години се погодува да сум баш со тие луѓе баш на тоа место и све до најмал детаљ беше исто како во сонот. И во моментот ми текна на сонот,споредував и све беше идентично. Ај сега ти објасни ми го тоа? Сум читал теории од научници кои проучуваат паранормални работи,вонтелесни искуства и сл. Некои тврдат дека мозочните бранови понекогаш можат да се придвижат малку побрзо и да ја видат иднината. Буквално како да е све што треба да се случи е на еден автопат по кој се движиме и во одреден момент сме на одредено место и се случуваат одредени настани, мозокот оди малку побрзо и гледа што има таму,што значи дека ако можеш да го контролираш тоа си гатач и ја предвидуваш иднината?? Што има Господ, вонземјаните, Mr.Anderson, со сето тоа,најди ја допирната точка меѓу сите овие работи! Веќе со години пробувам да си ги поврзам сите овие работи ама све повеќе паѓам во бунило... Еве,знаеме дека има вонземјани,некои мислат дека постои и задгробен живот,рај,пекол итн.И сега,само на нашава планета ги има тие работи,на друга од кадешто се вонземјаните нема тоа, како живеат, во што веруваат, кој е нивниот Бог?
Е, точно така,како што вика Нешкова, скоро го изумив тоа, што ако сме во шоуто на Труман? Искрено мене такви мисли ме шекнуваат 100% едноставно сакам да ја знам вистината!
By the way прашање...
-Колку проценти од мозокот користи човекот? 10%? Што е со другите 90%? Дали се можеби таму сеќавањата на предците,способностите за читање мисли...?
-Замисли све околу тебе да е концепт на Sim City :-)

Изменето од jelen4e - 01.Април.2008 во 21:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2008 во 21:54

spored ova pogore: svetci= vonzemjani

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2008 во 23:42
wou....dobri se slikive.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Април.2008 во 23:43
Jele4e i jas citav za Matricata.Tamu ima interesni raboti.Pomalku seto toa mideluva kako lavirint kade tesko se naogja izlezot nadvor.
Кон врв
jelen4e Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 51
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jelen4e Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Април.2008 во 11:56
A i najtragicno e sto tekstot ima smisla. Koga go citav cela se naeziv.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 67>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.