|
DEJA VU |
Внеси реплика | страница <1 45678 12> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...imav eden drugar...koj neshto bajagi go biduvashe za parapsihologija...ama jas ne go svakav mnogu seriozno...iako vo mnogu neshta beshe vo pravo... mi veli deka...imam otvorena cakra...primam informaciii...a jas tocno znam...sto ke mi se sluci...ama...ne mu predavam mnogu znacenie...i za inat negov...velam deka e cista koincidencija...
|
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KOGA MI SE SLUCILO DEJA VU? OD MNOOOGU ODAMNA DO NEODAMNA.
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и мене ми се случува во последново време повеќе пати..и стварно не ми е баш пријатно во тие моменти...не знам како е тоа возможно..и како да си го објаснам....но знам дека ич не ми е убаво да чувствувам дека нешто го доживувам по 2 пат...и при тоа без логично веродостојно објаснување
|
||
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne, ne bi mozela da recam dali toa od davno sum go"gozivela" ili neodavno... nemam mnogu Déjà-vu doziveno, i vo tie momenti nikogas ne sum pomislila na toa prasanje |
||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хелоу друштво! Колку што можам да забележам само Сека одговорила на моето прашање. Јас сум крив, извинете, изгледа многу нејасно го поставив прашањето. Мислев - Во моментот кога го доживуваш Déjà-vu-то и почнуваш да си размислуваш "Леле, а бе ова веќе еднаш ми се има случено претходно!" - Е кога е тоа претходно?! (дали можете да процените?) Дали ви личи како истата случка да се случила многу, многу одамна, (дури можеби и во некој претходен живот) или како да се случила вчера (како да сте ја сонувале, ама не сте сигурни дали вчера, завчера или некој друг претходен ден).?????? Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:03 |
||
arsin
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 258 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
edvaj stasav da gi procitam site postovi na ovaa tema i seuste nemozam se da razberam.Kako sto vidov ima mnogu razlicni mislejnna i mnogu prasajna.
Mozam da kazam deka sto se odnesuva na deja vu-to mi se ima sluceno koj znae kolku pati i navistina del od niv spagaat vo ednata kategotija sto ja navede jeams din ama za da nebidi se taka lesno ima uste. Neznam kako nemozam ni samiot da si objasnam koga tocno za prv pat sum doziveal deja vu.Postojat momenti koga svakam deka sum go doziveal posle negovoto slucuvajne i traelo dosta kratko i nesum ni bil vo moznost da reagiram bilo kako za da napravam nekoja promena.No se slucuvalo i nekogas da znam tocno sto i koga ke se sluci-sum se obiduval da napravam promena no samiot obid za promena nekogas pridonesuval za deja vu-to da se sluci. Imam uste za kazuvane ama podobro e da socekam na vasi odgovori zosto kolku poke slusam za toa tolku poke sum ubeden deka i narednoto ke se ostvari i pak ne bi mozel da go pridonesam za promena. |
||
let the force be with you
|
||
MusketaR
Нов член Регистриран: 12.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa vaka ednas ja imav sonuvano eden del od nesto sto podocna se sluci.Stanav i si vikam heheh jas ke se vozam so motor so toj toj i toj a nemame motori hahah ama za nekoje odredeno vreme se sluci toa odprilika mesec vreme
|
||
...:::My Life My Rules:::..
|
||
arsin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti kupija motor a? |
||
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Третата опција, се чувствувам како да сум го сонувала тоа скоро, можеби само ден пред тоа, поточно сигурна сум дека сум сонувала. |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
MusketaR
Нов член Регистриран: 12.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne sam si kupiv |
||
...:::My Life My Rules:::..
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Би сакал во врска со ова да искоментирам! (со напомена дека иако те цитирам се однесува за сите читатели)! Во филмот NEXT, видовитиот Nicolas Cage вели "Секогаш кога ќе погледнете во иднината таа се менува - заради тоа што сте ја погледнале, а тоа менува сé друго!" Јас АПСОЛУТНО се сложувам со ова! И затоа ќе кажам - Иако не верувам дека иднината може да се предвиди - затоа што иднината воопшто не постои (или постои но во истиов момент - сега)!!! ова би било добро објаснувањето за она што ти го кажуваш! И малку off-topic: Советувам - Никогаш немојте да идете на гатачи, видовњаци и слични преваранти, затоа што тие можат само да ви наштетат со својата погрешна информација! Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:23 |
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dear Monuska, Мислам дека тоа е само наша заблуда. И јас на почетокот си мислев дека е така - сон од претходниот ден или некој ден пред тоа, ама подоцна сватив дека не е така! Тоа е најлесното објаснување, ама мислам дека соновите се нешто сосема друго! Фројд е апсолутно во право во врска со тоа! Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:24 |
||
arsin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па ај де кажииии!!! За тоа е Форумов, да размениме мислења! Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:25 |
||
Внеси реплика | страница <1 45678 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |