|
Ангелско Пеење |
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Автор | |||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
so ke bese ,,tolku,, svet me interesira?
|
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Демек затоа што ти го сметаш Бигорскиот Манастир за едно од најсветите христијански места,мора да имаат ангели таму,и да си потсвирнуваат на флејта или кавал.Ништо чудно утре некому да текне пошто овде во нашиов крај и тапанот е популарен,дека ангелите ја смениле музиката и почнале да удираат на тапан,колку да им држат ритам на пејачите.Абе ајде те молам.... |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Efendija - sekoj ima pravo na svoi verski chuvstva i pogledi.
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Знам дека има, и јас ги респектирам тие чувства.Но,ова нема врска со верата,ова повеќе личи на Маркетинг во името на верата,иако таа оваа појава строго ја забранува,мислам на суевериата,измислиците и останатите непроверени новотарии,...ако е поинаку тогаш поправете ме. |
|||
|
|||
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Soprugot mi e katolik i koga bese vo Makedonija pojdovme Sv Jovan Bigorski so uste dvajca negovi drugari od Spanija. Uzivaa vo cereminijata navistina mnogu im se dopadna i sekogas me potsetuvaat na toj den koga bevme tamu.
Imalo ili nemalo angelsko peenje ne me interesira ama koga ke dojdime Mk ke si pojdime pak tamu. Religiozna ne sum ama ateist isto taka. Pochituvam se i ne navleguvam ponatamu.
Sakam da kazam samo deka ni se dopadna mnogu i toa.
|
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sakav da kazham - ako nekoj se naogja vo Sv.Jovan Bigorski i chuvstvuva deka e na sveto mesto i ako toj lichno, vo negovata vera slusha angelski glasovi - koi sme nie da mu kazheme deka toa ne e taka...? Toa e negovo pravo, negova odgovornost i negova lichna vrska so Boga...
|
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да си појдете и убаво да си поминете.Манастирот сега има многу доградби,а и глетката од него кон мојот роден крај е премногу убава. |
|||
|
|||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
gi slushav zvucite i navistina zvuchi kako nekakov kaval...a mozebi imalo nekoj tamu so kavalche a? mozno e?interesno vo sekoj sluchaj
|
|||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A be Gospodine(efendija) pa neli sme vernici i zatoa veruvame deka ete e mozno i da ima Angeli koi ponekogas gi posetuvaat svetite mesta, pa i site mesta.
Ete jas slusam Angeli i koga slusam detska smea, i koga vodam prijatelski razgovor so nekogo, i koga ke se soglasime za nesto vo vrska so nasata Vera vo Boga, slusam Angeli i sekoja nedela koga na liturgija peat zaedno svestenicite i vernicite, i koga vo prolet se vratat slavejcinjata, i koga sumoli veterot, i koga branovite se udiraat od bregot na ezeroto i sto ima loso vo toa, pa i ova zvukce sto se slusa vo snimkava da e napraveno od nekoj covek, sto ima vrska , ete nie pak ubavo si poprikazavme za toa, i mozebi Bog taka sakal, za nie da si imame tema za razgovor. |
|||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Си поприкажавме,како не, и тоа многу убаво.А да ти кажам искрено не сум знаел дека и ти си бил таков светец. Секоја чест. П.С. И јас ги слушам тие ангели што ги наброја. Изменето од efendija - 26.Март.2008 во 23:49 |
|||
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A efendija,Dali tie Angeli,mozeme da gi Slusneme Nie Muslimanite!?? Abe ovie ednas ce dojdat vo Sv.Jovan Bigorski,i se ke slusnat,Nie eheheee,celo vreme ziveeme Blisku ovoj Manastir,no nisto ne sme Slusnale!!! Pa ni onie 100 familii od Bituse ne Cule nisto(koi se site Hristijani,a ziveat blisku manastirot).. Ovie,koi gi cule Angelite, navistina, mozebi se Svetci!! Изменето од Halid ibn Velid - 26.Март.2008 во 23:53 |
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas slusam Meleki-Angeli samo koga vo prolet se vracaat slavejcinjata, i koga sumoli veterot, i koga branovite na ubavicata Radika se udiraat od karpite na planinata Bistra, koga go slusam djagorot na decinjata koi zadovolno si igraat vo mojot sokak itn..... No,nikogas ne sum slusnal vo direktnite razgovori sto sum gi imal so monasite na Bigorskiot Manastir za takvo nesto,sem ako ne sakale da mi kazat.No,zatoa brat barem jas i ti sme blisku i mozeme da ja proverime ovaa vest od prva raka,neli? |
|||
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekako brat,da Insallah,ke Provereme !!!
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |