|
Кој ја присвојува историјата? |
Внеси реплика | страница <1 4546474849 147> |
Автор | ||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Си замина..
М.М.Е. го удри главоболка |
||||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Абе јас тебе ќе те ебам, а после ќе ти ја пресечам главата и ќе ја пуштам по Вардар да се тркала.
|
||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кажи ми Палестинец како може да се тркала глава по вода??? Изменето од Vladimir88 - 27.Март.2008 во 00:16 |
||||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ќе се тркала, Ќе се тркала......ама ти нема да можеш да гледаш.
|
||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ама како може да се тркала глава по вода?? |
||||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Народ се збира, толпа голема,
и викат `живио` а од толпата глас се пробива: Смрт за тиранина. Тоа ми беше Владо Черноземски од Македонија... (Ти благодариме, Владо, за херојскиот подвиг во Марсеј 1934 година, кога го наполни со олово тиранинот Александар Караѓорѓевиќ. ) |
||||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ќе го коментира некој ова? Не е ни од Каракачанов, ни од Божидар Димитров. Во прашање е енциклопедијата Британика.
The Bulgars, however, were not content to be vassals of Byzantium and rebelled under Samuel, youngest of the four sons of a provincial governor in Macedonia. Samuel made his capital at Ochrida and created a Bulgarian empire stretching from the Adriatic to the Black Sea and even, for a while, into Greece, though Thessalonica remained Byzantine. |
||||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тоа може и до година да се смени... Фактите си го говорат своето, не Британика :) Ова исто како да го читам Божо.... Македонија...Блгарска Свештенска Земја Кои са наследниците на Александар и Роксана Ништо чудно ова да го пишува утре во Британика, зошто Божо е на се спремен, и 2 милиона долари ако треба ќе даде само за да го пишува тоа во Енциклопедијата Британика Бугарскиот шовинизам е на големо присутен на Балканот...... Ако не ајде, еве ќе ја правиме и Србија....Бугарија!? Изменето од Vladimir88 - 27.Март.2008 во 09:09 |
||||
tanas3
Сениор Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 233 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А поне веднъж не се ли замисли че енциклопедия Британика може и да казва истината?! Мисля че всеки що годе интелигентен човек трябва да проверява цялата възможна информация по даден въпрос преди да взима отношения по него!
Иначе ако ползва информация от един източник вероятността в случая (МАНУ) да се окаже заблуден е почти 100% Това че не е достъпна или е поднесена в доста изменен и откоровенно измислен вид историята на Македония във вашите учебници е заслуга на вашите историчари. Те сами не си верват и се карат помежду си и общо взето са разделени на два лагера. Едните които що годе се опитват да се придържат към фактите и другите които са общо взето в сферата на научаната фантастика! Учебниците които с които учите децата в Македония са написани от втората категория историчари. За това като ги питаш кой е Тодор Александров например всички дружно отговарят - Българофил!!! |
||||
Aminta2
Сениор Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Taнасе црни Татарине, ти енциклопедиjа знаеш ли што е бре?
Енциклопедиjа историски документ ли е? Што правиме ако различни енциклопдии кажат различни работи, а?! Еве ти една руска енциклопедиjа во коjашто ce вели: "В 963 г. в Македония избухнало въстание, завършило с изгонването на българите и основаване на собствена държава." (Энциклопедический словарь Брокгауз - Ефрон, С. Петербург, 1896, т. XVIII, стр. 416 четем) И без разлика што вели Британика, Бугарите се турко-монголски народ (утврдено), а ниту Цар Самоил, ниту мнозинството народ со коjшто тoj владеел, ниту карактерот на неговата држава не биле турко-монголски. Изменето од Aminta2 - 27.Март.2008 во 10:07 |
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
SAMO DA TE KOREGIRAM BOZO NE DAVA PARI TUKU ZIMA DRZAVNI ZA UNISTUVANJE NA MAKEDONSTVOTO. SEKOJ BUGARIN PLAKA ZA OVAA. STO MISLIS KOJ GO PLATI PROEKTOT LJUBCO GEORGIEVSKI VO OBID DA JA RASTURI MAKEDONIJA, PLANOT BESE DA NE OSLABNE ZATOA I BESE VOJNATA, A POTOA DA NE LAPNAT BUGARITE NA GOTOVO. AJ SETI SE KOGA POCNAA MASOVNO DA SE DELAT BUGARSKI PASOSI, I MISLIS LI AKO NE BESE VOJNATA , DEKA MAKEDONCITE I DEN DENES KE IMAA VIZEN REZIM. ZATOA JAS NEMOZAM DA JA SMISLAM BUGARSKATA ITRINA I PODMUKLOST. GRCITE AKO NISTO DRUGO VO OCI NI KAZUVAT, DODEKA OVIE EDVAJ CEKAT DA SE DESI NEKOE ZLO KAJ NAS DA NE PRIFATAT SO OTVORENI RACE I DA NI KAZAT DOJDETE SICKITE SME EDNO. MORE M.V.E PODMUKLA. |
||||
Aminta2
Сениор Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Што можеш друго да очекуваш од цигани?
Дрво без корен се Татариве, затоа рипаат толку многу да се докажуваат, да убедуваат други. Пази идиотизам, он не знае што е, а ме убедува мене:). Па коj нормален го прави тоа? |
||||
tanas3
Сениор Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 233 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Защо тогава сърбите не знаят че Самуил е македонски цар?
|
||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ZOSTO FRLATE TOLKU PARI ZA UNISTUVANJE NA MAKEDONSTVOTO?
KOJ GI PLAKA: LJUBCO, BOZO, I TN. KOJ PLAKA ZA UNISTUVANJE I FALSIRANJE NA KNIGI I ISTORISKI FAKTI? KOJ DAVA PASOSI NA ZIMI MAJKA, SAMO SO EDNA CEL? |
||||
Внеси реплика | страница <1 4546474849 147> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |