![]() |
|
Кој ја присвојува историјата? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 147> |
Автор | ||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Не сме меняли нищо никога. затова и ни има до ден- днешен. ![]() Не ке и да смениме. Турците не са проблем. ![]() |
||
![]() |
||
Aminta2 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
|
А бе каков кнез, Борис бил хан, а потоа се покрстил и му дале да биде кнез. Само што Татариве го слават како цар. ![]() |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
Да, посмъртно . Според заслугите му. Па бил е цар отсекаде.
Само византийците не са му го признали. Но син му, ееееех, ке им разкаже играта на ромеите. ![]() |
||
![]() |
||
tanas3 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 233 |
|
Буги много скоро май ще бегаш в източна посока и тогаз щете пропуснем транзит право към Чувашия! там да им обясниш на хората какаво трябва да знаят за собствената им история!
|
||
![]() |
||
BACHIOS ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
|
da za pasporta
![]() |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
![]() |
||
dudulovski ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
|
Чувашите муслимани? Секој што малку ќе се заинтересира ќе дознае дека тие се во најголем дел православни христијани. Претседател на Чувашката Република е Николай Фёдоров, премиер е Сергей Гапликов, а претседател на Собранието е Михаил Михайловский. |
||
![]() |
||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|
Кој не се кренал на востание???
Самоил Па баш Самоил им ја ебал мајката на бугарите.. Што имам тука едни извадоци од историски документи(преведени на македонски)........ Ги има во еден том од 600 страни полн со извадоци од историски документи за Македонија, и е достапен само во МАНУ го нема во ниту една друга книжарница Извадоци се од оригинални документи... И имам едни интересни факсимилчиња до мене..... Само да најдам скенер ![]() Инаку чувашите се православни Христијанизирани се мислам во 4 век. Изменето од Vladimir88 - 26.Март.2008 во 15:55 |
||
![]() |
||
m__g__ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
|
Владко, ай да си мериш приказките
|
||
![]() |
||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|
Ајде ајде еве ти еден запис ќе ти цитирам....
|
||
![]() |
||
m__g__ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
|
дали си го прочел добре това дето си го написал? и тебе ли ти е проблем да читаш македонски? Изменето од m__g__ - 26.Март.2008 во 16:06 |
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
НЕ не тебе ти е проблем да читаш МАкедонски - убаво си пишува дека САмуил кренал востание против ТуркоМОнголското племе на родот Дуло,и на крајот го истребил истото племе
||
![]() |
||
|
имаш ли уште вакви цитираниа - пуштай смело
|
||
![]() |
||
|
еми не ми е чудно че тоя том го има само в МАНУ
|
||
![]() |
||
bulgarian_mk ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ![]() ТуркоМонголски Бугар Регистриран: 28.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 47 |
|
Ова од Скилица ли е или од Кедрин? :)
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 147> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |