IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Препорака за основно училиште
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Препорака за основно училиште

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
SummerLove Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 23:48
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Originally posted by girl15 girl15 напиша:

ДЕНЕС МЕЃУ СНОБОВИТЕ МАКЕДОНСКИ Е МОДА ДЕЦАТА ДА ИМ УЧАТ СРЕДНО И ФАКУЛТЕТ НА ЗАПАД...ЗОШТО ДА НЕ СИ ГИ ЗАПИШУВААТ УШТЕ ОД ОСНОВНО ТАМУ?
AKO ODLUCILE RODITELITE DA GI ZAPISAT DECATA VO ZAPAD NAJDOBRO E DA GI ZAPISAT OD OSNOVNO MNOGU KE IM BIDE POLESNO OTKOLKU OD SREDNO ILI FAKLUTET

Е ЗШ МЕ КОПИРАШ? АМА,АЈ, МАЛА СИ, НЕМА ДА ТЕ ТУЖАМ
HEH NE ZNAM ZS TE KOPIRAV KOGA TI GO PROCITAV POSTOT ME ASOCIRASHE NESTO   IZVINI STO TE KOPIRAV NE MISLEV NISTO LOSHO
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 23:54

ДЕНЕС МЕЃУ СНОБОВИТЕ МАКЕДОНСКИ Е МОДА ДЕЦАТА ДА ИМ УЧАТ СРЕДНО И ФАКУЛТЕТ НА ЗАПАД...ЗОШТО ДА НЕ СИ ГИ ЗАПИШУВААТ УШТЕ ОД ОСНОВНО ТАМУ?
AKO ODLUCILE RODITELITE DA GI ZAPISAT DECATA VO ZAPAD NAJDOBRO E DA GI ZAPISAT OD OSNOVNO MNOGU KE IM BIDE POLESNO OTKOLKU OD SREDNO ILI FAKLUTET

HEH NE ZNAM ZS TE KOPIRAV KOGA TI GO PROCITAV POSTOT ME ASOCIRASHE NESTO   IZVINI STO TE KOPIRAV NE MISLEV NISTO LOSHO

АМА ЛУТКА СИ БИЛА, РЕКОВ ДЕКА НЕМА ДА ТЕ ТУЖАМ
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
SummerLove Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:00

АМА ЛУТКА СИ БИЛА, РЕКОВ ДЕКА НЕМА ДА ТЕ ТУЖАМ
ne sum lutka ,ne se nalutiv aj sega nazad na temata
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
Кон врв
jmama Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 30.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jmama Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 12:38
Znaci vaka prvo voopsto nemam namer da go zapisam deteto vo celodnevna tuku ke odi vo klasicna nastava.
Jas licno zavrsiv vo Braka Ribar (denesno Dimitar Miladinov) i super bese i prostorno i vo pogled na nastavnicki kadar. (jas sum 74'godiste).
E sega denes Braka Ribar e daleko od toa sto bilo.
Moeto dvoumenje e megju Lenin i Blaze Koneski. Lenin samo zatoa sto ni e blisku do mestoto na ziveenje ( a katastrofalno vo pogled na se) Ne mi e jasno kako moze da odat deca od 1 -4 oddelenie na casovi popladne od 13:00casot koga veke se zamoreni i ne mi e jasno sto ke im vleze vo glava. Jas mislam deka e podobro koga se odi na skolo odsabajke zosto si togas svez i polesno mozes da se koncentriras.
Blaze Koneski ni e relativno podaleku ali od aspekt na kadar bilo ekstra. (od izvori bliski do vladata doznavтрепкање)
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 08:41
Originally posted by jmama jmama напиша:

Наскоро (некаде во мај) ке започнат уписите за децата во прво одделение во основите училишта. Ме интересира каква е состојбата по основните училишта? Какви се вашите искуства?
На времето Брака Рибар (денешно Димитар Миладинов), Песталоци, Кочо Рацин важеа за училишта што имаа некаков си рејтинг во поглед на наставен кадар. Меѓутоа она што деновиве го слушам за тие училишта е хорор и никако не ми препорачуваат детето да си го запишам таму. Во игра се некои малски училишта како Блаже Конески, Х.Т-Карпош, Кирил Пејчиновиќ и сл.

.... pocnaa upisite za prvo oddelenie... na ucilishnite vlezni vrati istaknati oglasi... vrshime upis na prvacinja...nastavata ke se izveduva vo paralelki so celodnevna i klasicna nastava... decata ke bidat zgrizeni vo ucilishte do 18 casot sp organizirani dezurstva...fali ushte  ...Navali narode na besplatno cuvanje deca...
...nigde...ama nigde... nikoj...ama nikoj ne kazuva...
---deka decata od 6 godini ke bidat"zgrizeni" vo ucilnica
---deka decata vremeto od 10-12 casa ke go pominat vo ista prostorija, na istoto drveno stolce...
----deka niedno ucilishte nema prostorija vo koja decinjata mozat da se relaksiraat...odmorat... poigrat...
----deka od sabajle ke "ucat" 4 nastavni casa so ednata ucitelka... a po kratka pauza za rucek... ke prodolzat so "ucenje "so drugata nastavnicka....
----deka ucilishtata so sopstveno parno... posle 14 casot go gasnat parnoto...bidejki nema dovolno nafta... a grealka nemozat da uklucat bidejki sredstvata shto gi pushta ministerstvoto za struja se mnogu mali... a i hausmajstorot si odi oti rabotnoto vreme mu pocnuva vo porano zaradi pushtanje na kotlite za pretpadnevnata smena... a ovie od celodnevna i dneven... neka oblecat vintijagicki...rakavicki...pa ne im smetaat ne pishuvaat... cekaat 2-3 saati da gi zemat roditelite...
---- deka prostoriite se ne provetreni... ne iscisteni...zaradi reduciraniot tehnicki personal....
 Ima mnogu deka... koi nigde ne gi pishuva... za koi nikoj ne e zainteresiran...
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 14:29
Originally posted by jmama jmama напиша:

Znaci vaka prvo voopsto nemam namer da go zapisam deteto vo celodnevna tuku ke odi vo klasicna nastava.
Jas licno zavrsiv vo Braka Ribar (denesno Dimitar Miladinov) i super bese i prostorno i vo pogled na nastavnicki kadar. (jas sum 74'godiste).

E sega denes Braka Ribar e daleko od toa sto bilo.

Moeto dvoumenje e megju Lenin i Blaze Koneski. Lenin samo zatoa sto ni e blisku do mestoto na ziveenje ( a katastrofalno vo pogled na se) Ne mi e jasno kako moze da odat deca od 1 -4 oddelenie na casovi popladne od 13:00casot koga veke se zamoreni i ne mi e jasno sto ke im vleze vo glava. Jas mislam deka e podobro koga se odi na skolo odsabajke zosto si togas svez i polesno mozes da se koncentriras.

Blaze Koneski ni e relativno podaleku ali od aspekt na kadar bilo ekstra. (od izvori bliski do vladata doznavтрепкање)

Voopsto nema da zgresite ako go upisete deteto vo Lenin..ja isto odev u taa smena i si go zavrsiv skoloto bez nikakov problem..ne gledam pricina da se kaze deka skoloto e katastrofalno vo sekoj pogled(moze ima nekoi nedostatoci,ama koe skolo gi nema??)Toa so se pisuva deka izlagale deca nepismeni od Lenin nema veze..se e do deteto,kolku si uci i si ima rabotna navika..ja izlegov od Lenin,i u sredno sum,eve go zavrsuvam so 5.00 prosek..taka da neka ne ve lazat takvi komentari..bar ne se profesorite ludi,kao so slusam po drugive skoli so im praele na decata..
Кон врв
jmama Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 30.Јули.2007
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jmama Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2008 во 18:57
Eve se zapisavme vo Goce Delcev t.e Lenin.
Eli posto si ucela tamo da ne ja poznavas slucajno ucitelkata Lepa. Posto mi kazaa deka taa ke ni bide ucitelka a e od povozrasnite ucitelki ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2008 во 22:49
... jas mozam da kazam...za ucitelkata za koja prashuvash mozam da kazam se vo superlativi... star kov nastavnici koi rabotat mnogu solidno... se strogi... no ne loshi... 
Кон врв
nena34 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Март.2008
Поени: 1435
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nena34 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2008 во 23:12
Se mislev dali nesto da iskomentiram , ama ajde i jas da kazam nesto .Sin mi sega zavrsuva 4-to odd. vo Vojdan Cernodrinski(29-ti Noemvri).Iskreno spored mene ne e tolku bitno vo koe skolo ke go zapisete deteto tuku spored mene najvazno e sto nastavnicka ke mu se pogodi i kolku ke znae decata da gi nauci da druzat megu sebe , da gi zblizi kako drugari momcinja i devojcinja a potoa da znae da im prenese znaenje .Sto dolzam i jas najvazno e sto "sorta" od nastavnicka ke se pogodi ako taa e utnata utnato e se .Ova go zboram od sopstveno iskustvo.Zatoa ne prasuvajte za skolo tuku zapisete go deteto tamu kade sto vi e najblisku a rasprasajte se za nastavnickata.Srekno na site prvacinja
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2008 во 23:52
Originally posted by nena34 nena34 напиша:

Se mislev dali nesto da iskomentiram , ama ajde i jas da kazam nesto .Sin mi sega zavrsuva 4-to odd. vo Vojdan Cernodrinski(29-ti Noemvri).Iskreno spored mene ne e tolku bitno vo koe skolo ke go zapisete deteto tuku spored mene najvazno e sto nastavnicka ke mu se pogodi i kolku ke znae decata da gi nauci da druzat megu sebe , da gi zblizi kako drugari momcinja i devojcinja a potoa da znae da im prenese znaenje .Sto dolzam i jas najvazno e sto "sorta" od nastavnicka ke se pogodi ako taa e utnata utnato e se .Ova go zboram od sopstveno iskustvo.Zatoa ne prasuvajte za skolo tuku zapisete go deteto tamu kade sto vi e najblisku a rasprasajte se za nastavnickata.Srekno na site prvacinja

...i shto fajde...shto ke e vredna...ke raboti so 30 i kusur deca...ke gi sploti...  na kraj dobiva samo pofalbi... i tapshanje po ramo...a platata e ista i za taa shto raboti i za taa shto ne raboti... samo kutrite entuzijasti se zadovolni od detskata blagodarnost....i iskrenata detska ljubov...
Кон врв
nena34 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Март.2008
Поени: 1435
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nena34 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 09:54
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Originally posted by nena34 nena34 напиша:

...i shto fajde...shto ke e vredna...ke raboti so 30 i kusur deca...ke gi sploti...  na kraj dobiva samo pofalbi... i tapshanje po ramo...a platata e ista i za taa shto raboti i za taa shto ne raboti... samo kutrite entuzijasti se zadovolni od detskata blagodarnost....i iskrenata detska ljubov...

mamamd , toa za platite sto ke bidat isti i poniski ne se vinovni decata , mislam deka se slozuvas.Sto bese vinoven sin mi i negovite soucenici sto platata i bese niska i sto "ja drmalo klimaks"(taka samata kaza kaj direktorkata koga se zalevme),da gi tepa i navreduva i napravi momcinjata i devojcinjata da ne sakaat da se vidat postojano ima tepanje , ima i vo drugite klasovi ama kaj niv e extremno.Neznam kolku me razbirate i kolku ke se slozite so mene ama luge veruvajte barajte nastavnik-pedagok-roditel ne skolo, so taa osoba deteto ke vi go pominuva pola den , mnogu e vazno .Se izvinuvam ako nekoj navrediv ama se ova vi go pisuvam dobronamerno od iskustvo.Guska za site
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 14:10
...tokmu za toa zboruvam...bil vreden- ne bil...bil losh ili dobar... vregal deca... site vo ist kosh...koga ke ima sankcii...nagradi... vrednuvanja i kriteriumi ...togash situacijata bi bila podobra.... i ne bi se tolerirale situacii za kakvi pishuvash... inaku se soglasuvam deka osnovata koja ja dobiva deteto do IV odd. e najvazna i go sledi cel obrazoven zivot....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Мај.2009 во 06:02
Eve edna ubava vest. Pocnaa upisite na prvacinja. Neka im e so sreka na site голема%20насмевка

Уписи за првоодделенци во Кисела Вода

Уписите во прво одделение во основните училиштата од општината Кисела Вода за учебната 2009/10 година ќе се реализираат месецов. Уписите се задолжителни за децата што до крајот на оваа календарска година ќе наполнат шест години.

По исклучок, во прво одделение може да се запишат и деца што до 31 јануари наредната година полнат шест години, но за тоа е потребно претходно родителот да достави барање, а да има добиено мислење од педагогот и психологот во училиштето.

Уписите ќе се вршат во сите основни училишта, во согласност со адресата на живеење, односно реонизација на Општината. Потребни се извод од матична книга на родените, здравствена книшка, потврда за примени задолжителни вакцини за детето издадена од матичен лекар и досие од градинка ако детето ја посетувало.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 17:18
I edna pametna odluka koja treba da ja sledat site opstini. Zjaat poluprazni objekti.
РЕОНИЗАЦИЈА ВО КАРПОШ
Упис на првачиња во најблиското училиште

Идните првачиња од општина Карпош ќе можат да се запишуваат само во тоа училиште што е најблиску до местото каде што живеат. Советот на Општина Карпош донесе одлука со која ги подели училиштата под негова надлежност на реони, со цел да обезбеди рамномерен прилив на ученици и рационално искористување на капацитетите. Приоритет и обврска за запишување во определено училиште ќе имаат децата што живеат во истиот реон, а училиштето може да запише ученици и од друг реон или општина ако има слободни места. Според општинските власти, на почетокот на јуни Советот ќе одржи посебна седница, на која со директорите на основните училишта ќе се разговара за прашања од образованието.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.