IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Препорака за основно училиште
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Препорака за основно училиште

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
jmama Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 30.Јули.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jmama Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Препорака за основно училиште
    Испратена: 20.Март.2008 во 18:38
Наскоро (некаде во мај) ке започнат уписите за децата во прво одделение во основите училишта. Ме интересира каква е состојбата по основните училишта? Какви се вашите искуства?
На времето Брака Рибар (денешно Димитар Миладинов), Песталоци, Кочо Рацин важеа за училишта што имаа некаков си рејтинг во поглед на наставен кадар. Меѓутоа она што деновиве го слушам за тие училишта е хорор и никако не ми препорачуваат детето да си го запишам таму. Во игра се некои малски училишта како Блаже Конески, Х.Т-Карпош, Кирил Пејчиновиќ и сл.
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2008 во 18:59
Dobro skolo e i Goce Delcev(bivso Lenin)..epten e super skoloto..edinstvenata mana momentalno e problemot so salata,so e premnogu mala,no nekako mislam deka se raboti na toj slucaj da se podobri situacijata..inaku nastavnicite se mnogu ok..ja bi vi go preporacala kako super skolo za vasite deca..
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2008 во 20:41
На времето Брака Рибар (денешно Димитар Миладинов), Песталоци, Кочо Рацин важеа за училишта што имаа некаков си рејтинг во поглед на наставен кадар. Меѓутоа она што деновиве го слушам за тие училишта е хорор и никако не ми препорачуваат детето да си го запишам таму. Во игра се некои малски училишта како Блаже Конески, Х.Т-Карпош, Кирил Пејчиновиќ и сл.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Prvo i osnovno navedenite ucilishta nemaa rejting so kvaliteten nastaven kadar tuku po toa shto tamu ucea pogolemiot broj deca na budzovani i zatoa shto niv prvi im dozvolija da ostvaruvaat zgrizuvacka dejnost, odnosno dodeka budzite "shetaa i pecalea" vo drzavnite firmi drzavata za nivnite deca plakashe ucitelki da im gi cuva vo dneven a pokasno i vo celodnevna. Maalskite ucilishta sekogash imale po kvaliteten kadar...no narodot e kako ovcite...onamu kade se budzite mislat deka ke im bide podobro i na nivnite deca. Mi se loshi koga ke cujam kako zboruvaat...so sin mi vo oddelenie e na Branko... Bucko...Ganka sinot/kerkata....eeeeeee i shto?
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2008 во 21:14
eee,...shto!,....kako shto?!,....pa,....prost narod be,...sinot na ovoj, kerkata na onoj lajnar,...preku k*r!!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
lpartik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2008
Поени: 402
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 23:30
ВЕРОЈАТНО СИ МЛАДА И НЕИСКУСНА МАЈКА. АКО БАРАШ ВАКОВ СОВЕТ, ЌЕ СЕ ИЗНАЧИТАШ СЕКАКВИ ИСКУСТВА. ДА СЕ РАБОТИ ЗА РЕЈТИНГ НА ВИСОКООБРАЗОВНА ИНСТИТУЦИЈА, ОД КОЈА ИЗЛЕГУВААТ ЕКСПЕРТИ ПО ОДРЕДЕНИ ОБЛАСТИ- И ТАКА И ТАКА...А ЗА ОСНОВНО, КАДЕ ТЕРЕТОТ ПАЃА НА РОДИТЕЛИТЕ...
ДЕЦАТА СЕ НАШАТА НАЈГОЛЕМА ИНВЕСТИЦИЈА- ТОА ИМАЈ ГО НА УМ.НАСТАВНИКОТ - КАКОВ И ДА Е, ДЕТЕТО КОГА ЌЕ СЕ ВРАТИ, АКО НЕ ГО ПРОВЕРИШ ШТО РАБОТЕЛЕ, АКО НЕ МУ ПОМОГНЕШ ВО СОВЛАДУВАЊЕТО НА НЕКОИ ТЕШКОТИИ... КОЛКУ И ДА Е ДОБАР НАСТАВНИКОТ, АКО СЕ ОСТАВИШ НА НЕГО...МОЖЕШ САМО ДА СЕ ОПРАВДУВАШ ДЕКА НЕ СИ ИМАЛА СРЕЌА СО ИЗБОРОТ НА УЧИЛИШТЕТО.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 11:43
ДЕЦАТА СЕ НАШАТА НАЈГОЛЕМА ИНВЕСТИЦИЈА- ТОА ИМАЈ ГО НА УМ.НАСТАВНИКОТ - КАКОВ И ДА Е, ДЕТЕТО КОГА ЌЕ СЕ ВРАТИ, АКО НЕ ГО ПРОВЕРИШ ШТО РАБОТЕЛЕ, АКО НЕ МУ ПОМОГНЕШ ВО СОВЛАДУВАЊЕТО НА НЕКОИ ТЕШКОТИИ... КОЛКУ И ДА Е ДОБАР НАСТАВНИКОТ, АКО СЕ ОСТАВИШ НА НЕГО...МОЖЕШ САМО ДА СЕ ОПРАВДУВАШ ДЕКА НЕ СИ ИМАЛА СРЕЌА СО ИЗБОРОТ НА УЧИЛИШТЕТО.

deneska nemame tolku losi nastavnici i losi ucenici kolku sto imame losi izumiteli na programi so samoto toa i losi programi , a kako posledica na toa , nemame dobri nastavnici i dobri ucenici.

decata se nasata najgolema investicija, no vo niv ne se investira , tuku preku nov nekoj si zarabotuva debeli pari.
Кон врв
bluebell Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the craziest

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 8041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bluebell Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 16:27
Originally posted by Eli Eli напиша:

Dobro skolo e i Goce Delcev(bivso Lenin)..epten e super skoloto..edinstvenata mana momentalno e problemot so salata,so e premnogu mala,no nekako mislam deka se raboti na toj slucaj da se podobri situacijata..inaku nastavnicite se mnogu ok..ja bi vi go preporacala kako super skolo za vasite deca..
Lele Eli me iznasmea, a deneska denot navistina mi beshe za nikade.Zoshto se OK nastavnicite, zashto pishuvaat nezasluzheni petki. I ne e edinstven problem salata, nema nitu kabineti, nitu pak se odrzhuvaat sekcii po bilo koj predmet, ili bilo kakvi drugi antivnosti, nitu pak se uchestvuva na nekoi natprevari na regionalno ili republichko nivo.
Ne znam dali si segashna ili bivsha uchenichka vo ova uchilishte, samo da ti kazham deka pogolemiot broj uchenici, po zavrshuvnjeto na osnovnoto uchilishte, vo sredno pokazhuvaat poslabi rezultati!
always look on the bright side of the life!
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 16:59
Da iam zavreno u skoloto..no i pokraj site ovie nedostatoci koi ti gi somenuvas,mislam deka sepak za rezultatite na deteto,ne e vinovno tolku mnogu skoloto,tuku pak e do ucenjeto na ucenikot..se soglasuvam deka se nastavnisite popustlivi..no bar imaat dobar odnos kon decata..i pokraj toa so nema sala,i so se mali kabinetite sepak se odrzuvaa nekoi aktivnosti koga ja ucev..imase hor,planinarenje,natprevari imase..ja na primer u sredno pokazav super rezultati i pokraj toa so vikas deka nastavnicite poklonuvale ocenki..ne znam ja vazno si pominav 8 nezaboravni gog.vo toa skolo...kakvo takvo e,vazno ja si go sakam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 20:11
Originally posted by Eli Eli напиша:

Da iam zavreno u skoloto..no i pokraj site ovie nedostatoci koi ti gi somenuvas,mislam deka sepak za rezultatite na deteto,ne e vinovno tolku mnogu skoloto,tuku pak e do ucenjeto na ucenikot..se soglasuvam deka se nastavnisite popustlivi..no bar imaat dobar odnos kon decata..i pokraj toa so nema sala,i so se mali kabinetite sepak se odrzuvaa nekoi aktivnosti koga ja ucev..imase hor,planinarenje,natprevari imase..ja na primer u sredno pokazav super rezultati i pokraj toa so vikas deka nastavnicite poklonuvale ocenki..ne znam ja vazno si pominav 8 nezaboravni gog.vo toa skolo...kakvo takvo e,vazno ja si go sakam

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Me raduva shto posle dolgo vreme, pocesto se pojavuvaat zainteresirani roditeli za kvelitetno ucenje. Momentalnata situacija vo obrazovanieto e katastrofalna. Vo 90% od ucilishtata roditelite samo se interesiraat do kolku  raboti celodnevnata- dnevniot prestoj, shto ke jadat decata (pashteti ili margarin-puter) i normalno dali ke bidat odlicni. Iskreno mnogu roditeli veke ne sakaat da odat ni na roditelski sredbi bidejki sostanocite nalikuvaat berza za hrana.
... Najmalku se diskutira za kvalitetot na ucenje, za shtogode proekti shto koj ke mu tekne gi sproveduva, nekvalitetni ucebnici koi posle sekoi izbori se menuvaat,goamiti promeneti nastavni planovi i programi...ekstremno skapi eksk*rzii...spisanija...biznisi so ljubovta na roditelite kon decata...sakam/nejkam uniformi... sakam /nejkam matura, sakam/nejkam veronauka...a sega so lokalnata nadleznost beter....

Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 20:59
Originally posted by jmama jmama напиша:

Наскоро (некаде во мај) ке започнат уписите за децата во прво одделение во основите училишта. Ме интересира каква е состојбата по основните училишта? Какви се вашите искуства?

имам помала братучетка што учеше во песталоци,... девојчето секој ден си идеше дома плачејќи,... ја задевале нашколо оти одела секој ден со исти фармерки,... а патем има 11години,... во класот имала деца што надвор пред школо ги чекало обезбедување изненадување мислам,... ок е тоа да сакаат да си ги заштитат децата,... ама малце ( повеќе ) се разгалени,...

од моја гледна точка ( од велес голема%20насмевка ),... во скопје да се учи е многу добро во тие како што ги кажавте,... маалски школа намигнување пејчиновиќ е добро среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 21:09
во скопје да се учи е многу добро во тие како што ги кажавте,... маалски школа намигнување пејчиновиќ е добро среќа
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobri se i Pejcinovik, i Partenie Zografski, Krume Kepeski, Kuzman Pitu...site od Kisela Voda, ama samo dodeka imaat celodnevna...dneven... momentalno vo Skopje... "dobri" se ucilishtata koi organiziraat cuvanje na decata do 17 casot...drugite kuburat so deca...nikogo "ne go boli uvo" za ucenjeto, pa i taka mora da se odlicni...ta neli se vo celodnevna... ta neli so niv rabotat ucitelkite... a ne roditelite... a toa "kolku dal gospod-ucitelkite ne mozat so inka da turat" ne vazi za ucenicite koi posetuvaat celodnevna nastava.
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 23:01
ДЕНЕС МЕЃУ СНОБОВИТЕ МАКЕДОНСКИ Е МОДА ДЕЦАТА ДА ИМ УЧАТ СРЕДНО И ФАКУЛТЕТ НА ЗАПАД...ЗОШТО ДА НЕ СИ ГИ ЗАПИШУВААТ УШТЕ ОД ОСНОВНО ТАМУ?
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
SummerLove Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 23:06
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

ДЕНЕС МЕЃУ СНОБОВИТЕ МАКЕДОНСКИ Е МОДА ДЕЦАТА ДА ИМ УЧАТ СРЕДНО И ФАКУЛТЕТ НА ЗАПАД...ЗОШТО ДА НЕ СИ ГИ ЗАПИШУВААТ УШТЕ ОД ОСНОВНО ТАМУ?
AKO ODLUCILE RODITELITE DA GI ZAPISAT DECATA VO ZAPAD NAJDOBRO E DA GI ZAPISAT OD OSNOVNO MNOGU KE IM BIDE POLESNO OTKOLKU OD SREDNO ILI FAKLUTET

Изменето од girl15 - 25.Март.2008 во 23:06
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 23:37
Originally posted by girl15 girl15 напиша:

Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

AKO ODLUCILE RODITELITE DA GI ZAPISAT DECATA VO ZAPAD NAJDOBRO E DA GI ZAPISAT OD OSNOVNO MNOGU KE IM BIDE POLESNO OTKOLKU OD SREDNO ILI FAKLUTET

Е ЗШ МЕ КОПИРАШ? АМА,АЈ, МАЛА СИ, НЕМА ДА ТЕ ТУЖАМ
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.