IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 32>
Автор
Порака
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 08:49

жално е што за секаква глупост да тресне КГБ е шрв а со одговорите последен да не речам не ни ги дава......па 2 дена чекам да ми одговори СПОРЕД НЕГО која била причината што Сатаната се свртила против Бог...или сеуште не сте издале таква книга вие?

Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 15:24
Jehovistite kolku sto mi e poznato go negiraat krstot ili sum greska.Slusnav da se sekta!

ЕДНА ОД СМРТНИТЕ КАЗНИ ШТО ГИ ПРАКТИКУВАЛЕ РИМЈАНИТЕ БИЛА РАСПНУВАЊЕТО НА КРСТ... ПА И ВОСТАНИЦИТЕ НА СПАРТАК, ПОСЛЕ НЕУСПЕХОТ НА ВОСТАНИЕТО БИЛЕ РАСПНАТИ НА КРСТ. КИЛОМЕТРИ КРСТОВИ БИЛЕ ИСПРАВЕНИ ПОКРАЈ ПАТОТ, А НА НИВ РАСПНАТИ ТЕЛАТА НА ВОСТАНИЦИТЕ ДА УМИРААТ ВО НАЈСТРАШНИ МАКИ - ПОСТЕПЕНО, АМА СИГУРНО... ИСУС Е ПОГУБЕН ОД РИМЈАНИТЕ, ШТО ЗНАЧИ - СО РАСПНУВАЊЕ НА КРСТ...
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 16:57
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Повели блу, што те интересира за Јеховините сведоци? чекање

Evangelose,eve posto Jehoviniov svedok ne mi odgovori,ke mozes li ti da mi odgovoris na ova prasanje!!???

Poso gledam deka go znaes i nivnoto Ucenje!!!

Prasanjeto e ova:

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Originally posted by KGB KGB напиша:

Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

КГБ ај кажи ми како тоа Сатаната бил син на Бог? Значи според тебе? И не чекам да ти се јави на сон па да ми кажеш ако кажуваш кажувај одма не ми барај по книги

Ima edna kniga sto se vika Biblija.
Ako ja najdesh ke ja procitash pa posle ke diskutirame.

A vo ovaa tvoja kniga Biblija,dali kazuvat nesto taa,kako Isus gi Pozdravuval Lugeto!???

So kakov Pozdrav,so koi zborovi!???

Изменето од Halid ibn Velid - 24.Март.2008 во 16:58
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 00:50

Evangelose,eve posto Jehoviniov svedok ne mi odgovori,ke mozes li ti da mi odgovoris na ova prasanje!!??? Poso gledam deka go znaes i nivnoto Ucenje!!! Prasanjeto e ova:

A vo ovaa tvoja kniga Biblija,dali kazuvat nesto taa,kako Isus gi Pozdravuval Lugeto!???  So kakov Pozdrav,so koi zborovi!???

Здраво, Мир над вас... така од прилика.
Каква врска има ова прашање со Сведоците? збунетост
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 00:53
Ovoj forum ovdeka e za veroispoved Jehovinite svedoci se sekta zasto togas se diskutira za niv ovdeka ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 00:53

Evangelose,eve posto Jehoviniov svedok ne mi odgovori,ke mozes li ti da mi odgovoris na ova prasanje!!??? Poso gledam deka go znaes i nivnoto Ucenje!!! Prasanjeto e ova: A vo ovaa tvoja kniga Biblija,dali kazuvat nesto taa,kako Isus gi Pozdravuval Lugeto!???  So kakov Pozdrav,so koi zborovi!???

Сака братот Халид да каже:Кога Исус луѓето ги поздравувал со селамот,изворно еврејски:Шалом Алејхим!,штое многу блиску до Селам Алејкум,а значи:Мир над вас!-зошто тогаш Јеховините Сведоци не се поздравуваат со овој поздрав?
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 01:02
Затоа што Христос не заповедал така да се поздравуваме. Христијанството се бави со многу посуштински нешта и навистина е илузорно и ексклузивно смешно Исус да не учи како да се поздравуваме, како да се ракуваме, како да правиме "да пукне", како да си намигнуваме и сл.
Со вакви работи се бават можеби другите религии, но не и Христијанството.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 01:06

Затоа што Христос не заповедал така да се поздравуваме. Христијанството се бави со многу посуштински нешта и навистина е илузорно и ексклузивно смешно Исус да не учи како да се поздравуваме, како да се ракуваме, како да правиме "да пукне", како да си намигнуваме и сл.
Со вакви работи се бават можеби другите религии, но не и Христијанството.

Чекај малку!-Овој одговор да го земам како став на Јеховините Сведоци,или како Христијански став?

Патем,ти како голем поборник на изворното Христијанство,зошто не го практикуваш она што Исус секогаш го практикувал,ги поздравувал другите со зборовите Шалом Алејхим?

Цело време очи ни бодиш,Исус рекол вака,Исус направил онака,и ние треба така да правиме,тоа да го следиме,а, сега сосема поинаков одговор од она што Исус докажано го правел.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 01:16
Темава е за Јеховини Сведоци. Јас ги претставувам нив тука намигнување Секако голем број од нивните верувања се исти како и христијанските па затоа може да имаш малку забуна кој став јас го заземам.

Исус одел по вода, но тоа не значи дека и ние христијаните треба да одиме по вода. Ние го следиме Неговото учење, она што Тој ни го заповедал, а од нас не се бара нужно да го имитираме во се, сите негови покрети, неговиот жаргон, стил на зборување, дијалект и сл.

Инаку Исус не ги поздравувал луѓето секогаш со зборовите "Мир над вам". Понекогаш велел и здраво. Не бидете толку буквалисти.
Кон врв
MusketaR Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Март.2008
Поени: 29
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MusketaR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 16:48
Zanimlivo zanimlivo
...:::My Life My Rules:::..

Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 17:37

Темава е за Јеховини Сведоци. Јас ги претставувам нив тука намигнување Секако голем број од нивните верувања се исти како и христијанските па затоа може да имаш малку забуна кој став јас го заземам.

Исус одел по вода, но тоа не значи дека и ние христијаните треба да одиме по вода. Ние го следиме Неговото учење, она што Тој ни го заповедал, а од нас не се бара нужно да го имитираме во се, сите негови покрети, неговиот жаргон, стил на зборување, дијалект и сл.

Инаку Исус не ги поздравувал луѓето секогаш со зборовите "Мир над вам". Понекогаш велел и здраво. Не бидете толку буквалисти.

Kako ne znaci deka i vie treba da odite po voda. Doduse,vie nikogas toa svetlo nema ni da go dostignete,zatoa sto i neste negovi sledbenici. No Isus rekol deka vistinskite negovi sledbenici ke lecat so zbor i so dopir na bolniot (kako sto denes toa se pravi koga se uci Ruk'ja) deka i otrov nema da im deluva,deka cuda ke pravat kako sto pravel i toj.... no treba razlika da pravis pomegju Mudziza (Bozje cudo) i Sihr (Magija). I denes postojat sledbenici na Muhammed s.a.w.s koi ja poseduvaat taa mok... no nemozes da gi vidis niv,tie ne se pojavuvaat na bina,ne pravat reklami,tie toa go pravat isklucivo vo Imeto na Allah a ne za slava. Toa se EVLII.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 17:42
PS: Isus pravel cuda so svojata SILNA VERA VO BOGA. So svoeto ubeduvanje. Koga i ti ke ja dobies taa svetlina (a izvini,so toj um nikogas nema) ke odis i ti po voda.... oti gi ima onie koi odat po voda,no potpomognati od satanata (gledaj na Youtube "Krish Angel")... no toa e Magija. Ili gledaj go David Copperfield,za koj e receno deka isto taka potpomognat e od Dzinovi... Ima vernici koi se sposobni istoto toa vo potreba da go postignat no ne za licen svoj interes i slava... zatoa i ne gi znaeme. E tie toa go pravat so silnata vera vo Boga. Vinoto vo nivnite race se pretvora vo med.

Изменето од svemirski_duh - 25.Март.2008 во 17:51
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 17:48
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

PS: Isus ne pravel cuda so svojata SILNA VERA VO BOGA. So svoeto ubeduvanje. Koga i ti ke ja dobies taa svetlina (a izvini,so toj um nikogas nema) ke odis i ti po voda.... oti gi ima onie koi odat po voda,no potpomognati od satanata (gledaj na Youtube "Krish Angel")... no toa e Magija. Ili gledaj go David Copperfield,za koj e receno deka isto taka potpomognat e od Dzinovi... Ima vernici koi se sposobni istoto toa vo potreba da go postignat no ne za licen svoj interes i slava... zatoa i ne gi znaeme. E tie toa go pravat so silnata vera vo Boga. Vinoto vo nivnite race se pretvora vo med.

Како да се сфати ова? Со “Isus ne pravel cuda so svojata SILNA VERA VO BOGA. So svoeto ubeduvanje“ ти ја негираш Божествената природа на Исус што е навреда за христијаните ама нек ти биде, но мислам и дека според к*ранот не си прав, ако се земе предвид дека во к*ранот се зборува оти “пејгамберот“ правел чуда.

Исус не правел магии. Тие се својствени за луѓе опседнати со Сотоната, со демони...А Исус напротив, изгонувал демони. Чудата ги правел со помош на Св. Дух.

Изменето од maria_magdalena - 25.Март.2008 во 17:49
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 17:49
Originally posted by efendija efendija напиша:

Evangelose,eve posto Jehoviniov svedok ne mi odgovori,ke mozes li ti da mi odgovoris na ova prasanje!!??? Poso gledam deka go znaes i nivnoto Ucenje!!! Prasanjeto e ova: A vo ovaa tvoja kniga Biblija,dali kazuvat nesto taa,kako Isus gi Pozdravuval Lugeto!???  So kakov Pozdrav,so koi zborovi!???

Сака братот Халид да каже:Кога Исус луѓето ги поздравувал со селамот,изворно еврејски:Шалом Алејхим!,штое многу блиску до Селам Алејкум,а значи:Мир над вас!-зошто тогаш Јеховините Сведоци не се поздравуваат со овој поздрав?

Ne e ni samo Selamot... Tuku Onoj kogo i sam Isus go obozaval,se vikal Eloh (evrejski),sto e mnogu slicno na Allah...
I ovie dva fakti moze da se stavat kako dokaz vo temata za Indzilot.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,563 секунди.