|
ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 32> |
Автор | |||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
А неформално Па јасно дека неформално......секти |
|||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Covek, vo 100 posta bev ekstra ironicen. Ako beshe malce psiholog ke svateshe deka i avatarot sum go stavil vo ironija. |
|||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Edna rabota ne mi e jasna sto tolku ste se opteretile so mene? Da ne sakate briz od grlo i dnk sample da vi dadam ili sveditelstvo od prvo do cetvrto oddelenie? Dosta izigravate srinkovi koga ne ve biva. Ednostavno iskulirajte. |
|||||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
zalam ama ti gi nemam proçitano 100 posta
a i nema potreba
a od kade znaes deka ne sum psiholog
|
|||||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не ми се допаѓа тоа што сите сте му скокнале на сведоков да го напаѓате, а уште повеќе не ми се допаѓа тоа што го напаѓате со лажни обвинанија, со лажни тврдења за нивната вера што само говори за вашата неинформираност за сведоците и еден куп неосновани предрасуди.
За да биде играта фер, јас за момент ќе застанам од негова страна, па да ве видам дали исто ќе скокате
Блу, тој "некој си" Јехова се спомнува околу 7000 пати во Библијата. Не не не во Јеховината Библија, туку во оригиналната Библија. Отвори ја својата "православна" Библија кај Осија и ќе го прочиташ овој стих:
"А Господ е Бог Саваот; Јехова е името Негово."
(Осија 12:5)
Божјото Име е Свето и на христијаните не им е дозволено да си поигруваат со Него. Покај се за ова. Еве ќе ти дадам некои стихови за инспирација:
Третата Божја заповед гласи:
"Не ќе го изговараш напразно името на Господа, твојот Бог, зашто Господ не ќе го остави неказнет оној кој го зема напразно Неговото име."
(Излез 20:7)
Христос ни заповедал во нашите молитви да ја бараме светоста на Божјото Име:
"Татко наш кој си на Небесата. Да се свети ИМЕТО ТВОЕ. Да дојде Царството Твое..."
(Матеј 6:9)
Доволно е?
Внимателно следниот пат со Божјото Име!
Она што Сведоците го смениле во Библијата не е ни 1% од она што православните го имаат променето во Библијата. Тие барем немаат додавано цели апокрифни книги во Библијата како што е случајот со дефтероканонските книги што ги вметнува православието во Библијата.
Велиш "од кога човечкиот збор е појак и помоќен од Божјиот"? Зошто тоа прашање не им го поставиш на православните на кои целата вера им се базира на човечки зборови, традиции, обичаи, житија на стари отци, концили итн, а Божјиот Збор е потиснат, заобиколен, премолчен, заборавен.
Започнав релативно благо со блу, бидејќи ми е пријателка, но да видиме кој ќе биде следен да го призејмам малку во неговата верска надуеност. Сте го начекале сам па сте се раскокале, човекот не знае на кого прво да му одговори. Наместо да си ги гледате гредите во вашите очи, сте рипнале да му ја извадите раската во неговото око.
Ајде смирете ги страстите. Изменето од EvAngelos - 23.Март.2008 во 03:02 |
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Samo Jehovin Svedok moze da bide dobar psiholog se ostanato e fake. |
|||||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Edna rabota ne mi e jasna sto tolku ste se opteretile so mene? Da ne sakate briz od grlo i dnk sample da vi dadam ili sveditelstvo od prvo do cetvrto oddelenie? Dosta izigravate srinkovi koga ne ve biva. Ednostavno iskulirajte. ако престанеш да шириш секташки работи ке искулираме до тогаш ко на кловн ке ти се смееме |
|||||
|
|||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Blueprayer ti pravoslavna si?
|
|||||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
|
|||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
HAHAHAHAHAH |
|||||
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
|
|||||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ев.....ај да бидеме малце пологички настроени. Од тоа што било порано и до тоа што е денес. Немој да ми речеш дека Јеховини сведоци не се секта и дека имаат свои права и сл. Јас знам што вели Библијата мнооогу добро. Ама некој да ми продава памет кој го сонува прво па потоа го кажува (значи не вреди ништо) не може! Зашто ти не се сложиш со тоа што зборевме дека тие и на некој си начин го одобруваат самоубиството..? Јас не се осекам надуена во верата ниту пак НЕприземјена.....искрено ако ме прашаш цело време му се смеев зашто не знаеше што да одговори!
|
|||||
|
|||||
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ne mozam da prestanam da se smeam! Najdobri ste! |
|||||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
За да биде играта фер, јас за момент ќе застанам од негова страна, па да ве видам дали исто ќе скокате
ова демек зашо не може сам да одговори па ти портпарол мило? |
|||||
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |