IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 32>
Автор
Порака
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Статус: Офлајн
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 00:23
Originally posted by Azrael Azrael напиша:

Го цитирам членот sard Ако се чита Стариот Завет на многу места Бог за себе го употребил зборот Јахве или Јехова. „Јас сум Оној кој сум“ или тоа на староеврејски се изговара ЈЕХОВА. Со таквото именување очигледно Бог сакал да избегне било каква именка бидејќи секој збор за Негово именување е погрешен. И зборовите Семоќен, Сезнаен, вклучувајќи го и зборот Бог сите се погрешни. Бог не може да се именува и зборовите „Јас сум Оној кој сум“ меѓу другото значат избегнување на именување. Подоцна и Самиот Господ употребува други зборови за себе, но на почетокот при првото објавување, значи на вистинското место при почетокот на Библиската епопеја изразен е теолошкиот став, а другите именувања се именувања неопходни за комуникација.

Bogami Ne Si Go Svatil Dobro "sard" Ili Pak Samo Si Citiral A Ne Si Prochital.
Ova : „Јас сум Оној кој сум“ или тоа на староеврејски се изговара ЈЕХОВА. Со таквото именување очигледно Бог сакал да избегне било каква именка бидејќи секој збор за Негово именување е погрешен. И зборовите Семоќен, Сезнаен, вклучувајќи го и зборот Бог сите се погрешни.
Nothing Remains !!
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 00:41
http://www.vjera.net/religija_o_001.php

Vredi da se procita osobeno se interesni slikite...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:28
Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

a vo Makedonija se priznaeni kako religija ili kako sektaзбунетост

Jehovini Svedoci oficijalno priznaeni se vo 1997 za religiozna organizacija vo Makedonija
(ne me drzete za zbor za godinata.)
Na kraj krajeva nas ne ni e bitno dali sme priznaeni od Jehova nas Jehova ne izbral, a vas se znae koj
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:29
Originally posted by KGB KGB напиша:

Jehovini Svedoci oficijalno priznaeni se vo 1997 za religiozna organizacija vo Makedonija
(ne me drzete za zbor za godinata.)
Na kraj krajeva nas ne ni e bitno dali sme priznaeni od Jehova nas Jehova ne izbral, a vas se znae koj
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењеpogolema glupost od ova nemam proçitano

p.s se rasprasa li za drugite prasanja ili uste çekas da vidis sto treba da kazesсреќа
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:31
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Jehovini Svedoci ne se nisto drugo nego banda na izopaceni ludje koi ne znaat sto da pravat so sebe...

Se opishuvashe samiot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:33
Originally posted by efendija efendija напиша:

Еве уште еден интересен податок:

Библијата зборува дека на злите луѓе им припаѓаат пролазните добра на овој свет.Јеховините Сведоци во многу работи ја користат оваа констатација кога повикуваат кон нивната организација и нивното учење.

Се поставува прашање: Откаде им се на Јеховините Сведоци толкуте материјални пролазни добра на овој свет,а тие им припаѓаат на лошите-како што тоа го наведува Библијата?
Колку само литература,книги,летоци,брошури тие штампаат?Тука се работи за тиражи во износ од милион до 100 милиони примероци.Откаде им се "толкуте пролазни добра на овој свет" кои што се издвојуваат за мисионерски активности ширум светот?Зарем не се во очигледна контрадиктроност со она кон што се повикуваат?

КГБ,ќе те замолам уште за еден одговор.

Efendija parite odat isklicvo preku dobrovolni prilozi.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:37

Како религија сигурно не се,а,како секта...хммм,тие викаат дека се здружение и дека Бог ги признал.-Демек не им требело друго признавање.

Tocno, nas Jehova ne priznal.
Konkreten primer.
Ranite hristijani bile narekuvani sektasi od evreite bile oblekuvani vo koza od zivotni i ostavani da bidat raspareni od lavovite i kucinjata, bile mackani so smola i paleni zivi svetejki kako banderi dodeka Neron
paradiral pokraj niv narodot pukal seir i se raduval.
Istite progonuvanja sto gi dozivuvale ranite hristijani gi dozivuvaat i Jehovinite Svedoci.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:41
KGB ne mi odgovori na prasanjeto so vera siзбунетост
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:42

Како религија сигурно не се,а,како секта...хммм,тие викаат дека се здружение и дека Бог ги признал.-Демек не им требело друго признавање.

Konkreten primer.
Ranite hristijani bile narekuvani sektasi od evreite bile oblekuvani vo koza od zivotni i ostavani da bidat raspareni od lavovite i kucinjata, bile mackani so smola i paleni zivi svetejki kako banderi dodeka Neron
Istite progonuvanja sto gi dozivuvale ranite hristijani gi dozivuvaat i Jehovinite Svedoci.

Vo mojata ulica nema svetlo mi trebaat banderi
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:43

Formalno pravoslaven.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:44
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Konkreten primer.

Vo mojata ulica nema svetlo mi trebaat banderi

Ne si Neron dzabe ti e
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:44

Formalno pravoslaven.
od kgb bugarska kakva sakas
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:46
Dedo mi beshe major vo JNA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 02:49

Dedo mi beshe major vo JNA
od komunistiçka granka,bez osnova vo verataизненадување
sega razbiram zosto si zalutalсреќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.