IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 32>
Автор
Порака
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:33

И ај после нека рече некој постоел некој си Јехова....тоа е Бог само прекрстен по нивно...ц ц ц ц па дури и библијата ја смениле....од кога човечкиот збор е појак и помоќен од Божјиот?

Изменето од blueprayer - 22.Март.2008 во 22:34
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:35
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

И ај после нека рече некој постоел некој си Јехова....тоа е Бог само прекрстен по нивно...ц ц ц ц па дури и библијата ја сениле....од кога човечкиот збор е појак и помоќен од Божјиот?
Nemo ja di potcenuvas Blue!toa se luge ,slatkoreçivi ,sto znaat kako da im go svrtat umot na nestabilnite
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:36
Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

И ај после нека рече некој постоел некој си Јехова....тоа е Бог само прекрстен по нивно...ц ц ц ц па дури и библијата ја сениле....од кога човечкиот збор е појак и помоќен од Божјиот?
Nemo ja di potcenuvas Blue!toa se luge ,slatkoreçivi ,sto znaat kako da im go svrtat umot na nestabilnite

Мила да не беа за потценување ке успееја и на појаките односно стабилните да им свртат ум голема%20насмевка али пошо не можат тоа е...ке чекаме пола саат за едно да или не
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:38

Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

Мила да не беа за потценување ке успееја и на појаките односно стабилните да им свртат ум голема%20насмевка али пошо не можат тоа е...ке чекаме пола саат за едно да или не
pola saatгазење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:39
газење%20од%20смеењеангел
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:40
Еве уште еден интересен податок:

Библијата зборува дека на злите луѓе им припаѓаат пролазните добра на овој свет.Јеховините Сведоци во многу работи ја користат оваа констатација кога повикуваат кон нивната организација и нивното учење.

Се поставува прашање: Откаде им се на Јеховините Сведоци толкуте материјални пролазни добра на овој свет,а тие им припаѓаат на лошите-како што тоа го наведува Библијата?
Колку само литература,книги,летоци,брошури тие штампаат?Тука се работи за тиражи во износ од милион до 100 милиони примероци.Откаде им се "толкуте пролазни добра на овој свет" кои што се издвојуваат за мисионерски активности ширум светот?Зарем не се во очигледна контрадиктроност со она кон што се повикуваат?

КГБ,ќе те замолам уште за еден одговор.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:42
а Ефенди сеа до утре ке чекаш газење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:45

а Ефенди сеа до утре ке чекаш газење%20од%20смеење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:47
Originally posted by efendija efendija напиша:

Еве уште еден интересен податок:

Библијата зборува дека на злите луѓе им припаѓаат пролазните добра на овој свет.Јеховините Сведоци во многу работи ја користат оваа констатација кога повикуваат кон нивната организација и нивното учење.

Се поставува прашање: Откаде им се на Јеховините Сведоци толкуте материјални пролазни добра на овој свет,а тие им припаѓаат на лошите-како што тоа го наведува Библијата?
Колку само литература,книги,летоци,брошури тие штампаат?Тука се работи за тиражи во износ од милион до 100 милиони примероци.Откаде им се "толкуте пролазни добра на овој свет" кои што се издвојуваат за мисионерски активности ширум светот?Зарем не се во очигледна контрадиктроност со она кон што се повикуваат?

КГБ,ќе те замолам уште за еден одговор.
za vakvo prasanje treba posebna konsultacija za mozen odgovorзбунетост
i uste ako "çovekot" e nedostapen momentalno,ke se naçekas za odgovor Efendijaсреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:48
газење%20од%20смеење јухуууу Јехоооовааааа голема%20насмевка многу ни е познат форумов и тие чуле за него голема%20насмевка

Изменето од blueprayer - 22.Март.2008 во 22:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:51
Е ќе чекам,што ми преостанува друго.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:52
Sega nastrana ,gi poçituvam site religii .
I obozavam razgovori i diskusii vo vrska so drugitee religii ,za da mozam da napravam sporedba ,da si go nadogradam moeto znaenje,ali koga toa ke pomine vo ubeduvanje deka se naj...vistinskite ,toa ne mozam da go prifatamлутина
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:55
абе ова у циркуз само го има не е религија мила......трепкањеголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 22:58
Абе овој навистина му ја дувнал.Амаааааааааааааа сведооок!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.