IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Која е најисправна религија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Која е најисправна религија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 21>
Автор
Порака
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 00:51
jas ednash ispiv kafe so ovie na tom kruz kako bea ......................dijanetika.hhabard saentolozite de ,abe toa shto dosada e ,ne se razbirat i ne i ne i ne ,neti pisma neti zvono ,pa pismeno prac'av da ne mi pracc'aat broshuri,pokani 300 chuda,da ne mi zvonat cela odiseja da gi maknesh
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 00:52
Инаку имав еден пријател кој им штампаше Библии на Јеховите, имено, тие ќе му донесеа Библија од Д. Хаџиконстантинов преводот, а после он вадеше некои страни и вметнуваше нешто друго што ќе му донесеа и укоричуваше како “ни лук јал-ни лук мирисал).

Меѓу останатото, промените беа во фамозната запирка кај:

“Вистина, вистина ти велам, уште денес ќе бидеш со мене во Рајот“-а они тоа го правеа

“Вистина, вистина ти велам уште денес, ќе бидеш со мене во Рајот“

Ххехехе, демек немало разбојникот дента во рај, него...некогаш.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 00:56
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Инаку имав еден пријател кој им штампаше Библии на Јеховите, имено, тие ќе му донесеа Библија од Д. Хаџиконстантинов преводот, а после он вадеше некои страни и вметнуваше нешто друго што ќе му донесеа и укоричуваше како “ни лук јал-ни лук мирисал). Меѓу останатото, промените беа во фамозната запирка кај:“Вистина, вистина ти велам, уште денес ќе бидеш со мене во Рајот“-а они тоа го правеа“Вистина, вистина ти велам уште денес, ќе бидеш со мене во Рајот“Ххехехе, демек немало разбојникот дента во рај, него...некогаш.
ej istoto mi go kazuvaa i mene,i toa kako pod nekoja hipnoza:,,SHto kazhal Isus na krstot, shto kazal,shto znachi toa itd.itd.,,
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 00:56
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by Azrael Azrael напиша:

Shto im fali na Jehovini. Bas se miroljubivi
Мирољубиви се де, мирољубиви, само агресивни во ѕвонењето по врати. голема%20насмевка

I Isus bil "agresiven" vo sluzbata pa izgleda zatoa go ubile...
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 00:56
Hristijanstvoto e edinstvena vistinska religija
NAJDOBRA, najvelicenstvena,najubava,naj naj naj se naj ajde neka mi dokaze nekoj na mene deka ne e taka??
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 00:57
А уште поинтересно е тоа што во коине грчкиот т.е. во изворниот јазик на кој се напишани евангелијата не постојат запирки голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 00:58
а по кој критериум ќе процениме која е најисправна. нашиот човечки критериум не е совршен
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:01
Originally posted by deyan deyan напиша:

hr.lucky ako pripajas na nekoja religija mozez da kazes koja si a ako sakas i na licna poraka
kazav vec'e hristijanin ,oden vo pravoslavno semejstvo od popovska famolija i od babina i od dedina strana taka mi e i prezimeto popovski
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:01

а по кој критериум ќе процениме која е најисправна. нашиот човечки критериум не е совршен

Isus rekol po ljubovta ke ve poznaat deka ste moi ucenici.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:03
Originally posted by KGB KGB напиша:

Исус на друго место рекол: "Ако ме љубите, ќе ги исполнувате моите заповеди."
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:03
Originally posted by KGB KGB напиша:

Најдобар одговор до сега, се сложувам среќа
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:03
pab jasno e deka koji se povikuvaat na ljubov tie se na praviot pat,a hristijanstvoto e chistaljubov...
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:10

I Isus bil "agresiven" vo sluzbata pa izgleda zatoa go ubile...[/QUOTE]

Па незнам  дали бил агресивен Исус во проповедите, дали тропал по врати или луѓето доаѓале при него да го слушаат крај  Галилејско Езеро, Маслинска  Гора. Не сум прочитала баш дека делел Стражарски Кули по становизбунетост

Изменето од maria_magdalena - 21.Март.2008 во 01:10
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
mikus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2005
Поени: 49802
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 01:25

pametno prasanje
no nema kriterium za GACKI I BAJKI neli brate brzo????

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.