|
Која е најисправна религија? |
Внеси реплика | страница <1 34567 21> |
Автор | ||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas ednash ispiv kafe so ovie na tom kruz kako bea ......................dijanetika.hhabard saentolozite de ,abe toa shto dosada e ,ne se razbirat i ne i ne i ne ,neti pisma neti zvono ,pa pismeno prac'av da ne mi pracc'aat broshuri,pokani 300 chuda,da ne mi zvonat cela odiseja da gi maknesh
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Инаку имав еден пријател кој им штампаше Библии на Јеховите, имено, тие ќе му донесеа Библија од Д. Хаџиконстантинов преводот, а после он вадеше некои страни и вметнуваше нешто друго што ќе му донесеа и укоричуваше како “ни лук јал-ни лук мирисал).
Меѓу останатото, промените беа во фамозната запирка кај: “Вистина, вистина ти велам, уште денес ќе бидеш со мене во Рајот“-а они тоа го правеа “Вистина, вистина ти велам уште денес, ќе бидеш со мене во Рајот“ Ххехехе, демек немало разбојникот дента во рај, него...некогаш. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I Isus bil "agresiven" vo sluzbata pa izgleda zatoa go ubile... |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hristijanstvoto e edinstvena vistinska religija
NAJDOBRA, najvelicenstvena,najubava,naj naj naj se naj ajde neka mi dokaze nekoj na mene deka ne e taka?? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А уште поинтересно е тоа што во коине грчкиот т.е. во изворниот јазик на кој се напишани евангелијата не постојат запирки
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а по кој критериум ќе процениме која е најисправна. нашиот човечки критериум не е совршен
|
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Isus rekol po ljubovta ke ve poznaat deka ste moi ucenici. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Исус на друго место рекол: "Ако ме љубите, ќе ги исполнувате моите заповеди."
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најдобар одговор до сега, се сложувам |
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pab jasno e deka koji se povikuvaat na ljubov tie se na praviot pat,a hristijanstvoto e chistaljubov...
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I Isus bil "agresiven" vo sluzbata pa izgleda zatoa go ubile...[/QUOTE] Па незнам дали бил агресивен Исус во проповедите, дали тропал по врати или луѓето доаѓале при него да го слушаат крај Галилејско Езеро, Маслинска Гора. Не сум прочитала баш дека делел Стражарски Кули по станови Изменето од maria_magdalena - 21.Март.2008 во 01:10 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pametno prasanje no nema kriterium za GACKI I BAJKI neli brate brzo???? |
||
Внеси реплика | страница <1 34567 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |