|
Дали ги почитувате 10-те Божји заповеди? |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
No znaes li deka ti ne mozes nisto da izmenis po toa prasanje.
Ubavo e sto gi sakas ludjeto....No svetotot vo koj ziveeme ima sosema drugi normi koi se baziraat na nekoi drugi principi vo koi pacifizmot demokratijata religijata i liberalizmot se samo maski za ostvaruvanje na globalni celi za koi jas i ti nikogas nema da znaeme na nas ni ostanuva da veruvame vo toa sto veruvame i nisto ne mozeme da smenime. MOJ FIKUSE |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZATOA STO KOLATERALNA STETA E FAKT
ZATOA STO JAS SUM COVEK I NESAKAM DA SE POMIRAM SO TOJ FAKT ZATOA STO GI SAKAM POVEKJE LUGJETO NEGO TI SO GO SAKAS TVOJOT BOG ZATOA MOJ MOJ TEMPARIJUSE |
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolateralna steta e fakt i taa postoela i ce postoi. Zapovedite ne mozes ti da gi pisuvas i kako sto rekov ako ne veruvas vo niv zasto voopsto obrnuvas vnimanie na niv gospodine pameten.
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
mikus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se povekje pokazuvas deka si neznalica i ne slucajno sum napisal zasto edna od zapovedite ne e ne zabranuvaj nikomu da dade svoe mislenje sekoja edinka e vazna kako i celina NIKOGAS DA NEPOSTOI KOLATERALNA STETA |
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e edinaeseta zapovest tuku kako sto rekov ako veruvas vo niv veruvaj ako ne veruvas togas zasto bi ti bodele oci ednostavno nema sto da raspravas za niv, fakticki tie za tebe ne postojat, a ti kako ateist nemas pravo da raspravas za niv zasto kako ateist tebe ne te interesiraat za tebe tie ne postojat, me razbiras sega...
|
Give me your secrets
mikus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cek bato od kade tebe ova NIKOJ NEMA PRAVO DA RASPRAVA ZA NIV?????? TOA E EDENAJSTA NEKOJa ZAPOVED?????? Изменето од mikus - 18.Март.2008 во 23:46 |
mikus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ene
vo prvata mu se obrakja na covekot i mu se predstavuva deka e gospod i se vika BOG- ova ne e zapoved nego si se pretstavil vo vrorata e zabrana - tuka ne go gledam zborot REVNOSEN- no nekade sum go sretnal- znaci mu vika deka ne treba da im veruva na drugite bogovi ili go uci deka drugite bogovi nema - toa uste ne e jasno- no ako postoi zborot REVNOSEN- togas e takov i ljubomori ako veruvat vo drugite Sega vo trtiot zboruva za idoli[- toa vo katolickata go nema oti najdobra reklama se pravi so vizuelizacijata- sega nemi e jasno zasto bog - spomnuva idoli - ocekuval deka kje se pojavat drugi bogovi i svetci???? cetvrta e intersna- za nevrsenje nikava rabota vo nedela so mu bilo vazno eden den covek da neraboti- so nerekol vi preporacuvam da odmarate - dobro za vas- zasto strikno go zabrani toa toa ne mi e jasno- kje kazuvate mnogu odvaj cekam da ve citam 5 nareduva da se pocituvat tatko i majka zasto????? nisli deka decata ne si gi sakat??????/ a so pa treba da gi sakat i toa e edno dijalekticko prasanje- zasto mora da gi sakat ubavo e da gi sakat - ne samo niv nego i site ostanati no vazno mu bilo da se bas samo tie vo zapovesta 6 ne ubivaj , preljuba kredenje - svedocenje lezno ne zaviduvaj toa ko nekoi 4 vrni zabrani za covecnosta a kamu ne zabranuvaj nikomu da iskaze svoe mislenje ne imaj robovi - nemislite deka nemanje robovi e povekje vazno od lazno svedocenje ili kradenje ili pak posakuvanje tugja zena dali smetate deka preljubata iskazana vo zapoved gospodova e tolku vazna povazna od porobuvanje na lugjeto- a vzno sakj si gi tatkoto i majkata a so so milini druci covecki sustestva koi nebile negovi blizni a kamu cuvajte ja planetata - svojot dom- toa so go stvori za nas ne povazno bilo da ne vrsi preljuba neznam no ne deka ne se dobri zapovedi nego malku mi se cudni i pomalku vazni ot tie so gi nema a covecki rod strada poradi takvite pozdrav EVAN |
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bozijite zapovedei se boziji - na nekogo mozat da mu se dopadjaat na nekogo ne - licna rabota - no nikoj nema pravo da se rasprava za niv, zasto na nikogo ne mu se nametnati ako veruvas pocituvaj gi ako ne veruvas teraj si rabota.
|
Give me your secrets
mikus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
РазликиВо извадокот од Излез се забележуваат повеќе од десет заповеди, можеби 14 или 15. Како и да е, Библијата ги ограничува на бројот "10", според хебрејската фраза ʻaseret had'varim— која може да се преведе како десетте зборови, искази или нешта.[2] Различни религии различно ги делат заповедите. Табелата ги прикажува основните разлики.
|
mikus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
evan me razocaruvas kade jas sum gi kritikuval a zasto bi i ako ima nekoi delovi koi ne mi se dopagjaat |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес “утнав“ една
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Штета што ти не си бил роден во времето на Мојсеј, па Господ со тебе да се консулитрал како да ги подреди 10те Божји заповеди.
А зошто другите да ги дадат. Ајде дај ги ти. Очигледно си ги читал, штом ги критикуваш. Или пак не?
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
mikus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
davajte gi tuka desete bozji zapovedi
vo vakva tema - so vakov naslov bi trebalo da stojat da vidime vo sto toa treba da se veruva ima tamu tri tipa zapovedi zapovedi bozenstveni za karakerot na godpoda i covecki za karakterot na covekot zasto se tie zapovedi izmesani zasto vo delot se zboruva za gospod a vo dugiot del za covekot toa - eden nad nad nad bitie ne bi trebal da go napravi |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто ја нарекуваш бутел2 плагијаториште? Нејзината заповед воопшто ја нема во Библијата.
Прочитај Библија ќе видиш дема нема таква заповед
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |