|
Дали сите станавме сељаци? |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | |
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Септември.2011 во 14:02 |
Лисици, лисици... кој ти ги дава гратис
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така може и бакшиш ќе добиеш
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама не мора да ме моли за да му го треснам ајнцерот од глава...
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не бе он е посебен Абе треба да го молиш да ти каже што ќе пие. |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама не те прави подобар бе ако си начитан. Да, нешто плус носат книгите, ама кој знае да ги соџвака. А ако си у филм дека си којзнае што затоа што читаш книги уживај си во филмот, ама не мора твоите глупости да ми ги сервираш....
|
|
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Културен г-дин би нарачал нес и кисела вода уште на првото прашање и кога девојката ќе му донесе ќе рече "Благодарам". Тоа што во моментот чита Гете на музика од Zooid не го прави култивиран и елоквентен.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тачно... јас многу убаво те сфатив што сакаш да кажеш И се согласувам... се останато е стереотипи.
Aхахахахахах, иначе да... има вакви со лопата да ги ринеш... или од типот, ај донеси ми нес ама да мириса на нес Музиката не те прави, душата те прави, а сега како ти си се проектираш на музиката тоа е друга работа. Не се проектираме сите исто на еден правец на музика. Изменето од ekszi88 - 22.Септември.2011 во 12:15 |
|
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе нема врска кај искачаш, што слушаш или гледаш на тв, тоа не те дефинира како сељак. Сељак е однесување. Како се однесуваш те дефинира како сељак... Тоа сакав да кажам...
А имам и уште едно прашање... Пред едно 2 недели, искочив на место каде наводно се собирале "култивирани, начитани, образовани и уметнички не-кич елоквентни индивидуи". Седи еден тип на маса и чита книга. Доага девојкава што работи во кафулево и го прашува " Повелете, што ќе се напиете?", со насмевка на лицето... Типов, онака со подкрената глава ја погледнува под веѓа и не одговара ништо и продолжува да чита... Девојчево пак, овој пак се врти, ја спушта книгата, ги трга наочарите и низ заби со тежок арогантен тон, "Ај донеси ми нес и кисела вода и молим те кога ќе ги носиш биди потивка, ме деконцентрираш" ... Во кафулето иначе иде класична музика и џез од Henry Threadgill & Zooid. Што е типов, нешто култивиран? Треба да го молиме за пијачка? Па тивки да бидеме? СЕЉАЧИШТЕ!!! Девојката работи таму бе ашљак, ако ти се чита читај дома, комплексите лечои си ги на психолог!!! СЕЉАЧИШТЕ!!! Изменето од pHp - 22.Септември.2011 во 12:11 |
|
medena-ledena
Нов член Регистриран: 22.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАДЕ ТИ ТОА ИСКАЧАШ? Ако „испаѓаш“ по селски места, очекувај си и селска атмосфера
|
|
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од кога тоа музиката што ја слушаш, те картеризира како сељак?
Сум сретнал диригенти у оркестри тешки сељачишта, наводно како уметници се понашале, `ркаат на улица, пцујат ко кочијаши, прдат без срам и перде и свиркаат по млади девојчиња на улица... Што е тоа префинет господин? Сум сретнал и еден куп хип-хопери, клошарана шо седат пред зграда у маало и се дерат ко аустралопитекуси. Нема врска што слушаш со тоа дали си или не си сељак. |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе момци... Еве јас јавно признавам дека се посељачив. Неизбежно е луѓе. ОД 11 станици што ми ги фаќа радиото во детската, само антена 5 и метрополис пуштаат нешто што не е т.фолк.
И сега кажете ми начин да се избега од „наочаре црнеее, у џепу бјели цвет“ Балашевич лепо објаснува: O narodnjaci, sve vam je u saci al' zasto da se baci? Ma ostavite nesto i za nas. Narodnjaci, braco i zemljaci, budite ortaci pa smanjite taj gas! Ooo народњации Па вика... За нивниот успех на окупирањето на светов: O narodnjaci, sve vam je u saci al' zasto da se baci? Ma ostavite nesto i za nas. Narodnjaci, braco i zemljaci, budite ortaci pa smanjite taj gas! ЈБГ... то е то |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ова треба да го погледнете, прво ќе ви заличи на обично јадење бурек, ама ќе се изначитате вистини
само не знам зошто се фокусирала авторката на Скопје, ова е пошироко распространето, со промени во деталите http://www.crnobelo.com/zabava/evergrini/8701-vo-skopje |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
K1nm23
Сениор Регистриран: 16.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зар само тој е сељак....еве јас сум поголем од тој
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti palestinec li si ? |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |