|
За пушачите |
Внеси реплика | страница 123 9> |
Автор | |
Артерико
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 30.Септември.2016 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 30.Септември.2016 во 14:17 |
КОКТЕЛ АРТЕРИКО го употребуваат и луѓе кои конзумираат цигари, ćе постојано под секојдневен притисок и стрес, луѓе кои сакаат да ја подобрат општата здравствена состојба, да ја зголемат виталноста и енергијата на организмот.
http://arteriko.com.mk/ http://nmd.mk/selectedarticle.aspx?cid=21430&scID=2133&l=63#cpage=1 |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...хах,ќе дојде таа тема кај секого на ред за размислување....кога тогаш
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е релативно мене на пример ми се едно евро,и не да ми е премногуууу.
Ако и се откажам заради тоа и ќе биде.Мотал немотал тука не е далеку од она дека луѓе го истеруваат денот со педесет денари. А шо си е убаво,убаво дури рамно со твојата тема е Џош.Во филозофија. |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... нема поубаво нешто од цигарчето.страстен сум пушач и мооето мото е "нешто во животот мора да те убие"...епа кога е така бар во задоволство што го конзумирам со мераак де
...едино што морам сам да си ги виткам оти 5.20 евра по кутија е премногу Изменето од Joshua_Tree - 25.Февруари.2016 во 15:14 |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас така до десет месеци,ама што да правам...
Жалостив по душа сум непара солзи ми идеа кога така со цигарата ги гледав.Па од пуста емпатија кон сите тие пушачи пак си запалив. Туку месец два наназад доброто и лошото во мене се борат. Де ќе ги оставам ден два де пак ќе си ги фатам. Којзнае кога и дали ќе има последен двобој на ОК Коралот. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па и не се сеќавам, да ти кажам право. А не сум склерозна, не е до тоа. Ја изгубив навиката за цигара со кафе, после јадење, после шетање, после ова-она.... Ми текнува кога ќе ми замириса од некаде или кога ќе прочитам / видам нешто за пушење или ако некој ми спомне. Па и не ме стрви да ми пуши некој до мене. Дури си викам: Душичка, како се мачи со цигариве, да знае само колку е добро без нив, одма ќе ги откаже. А и плус - смрди, труе. Изменето од Анастеа - 25.Февруари.2016 во 14:52 |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шефке да дојде денот кога воопшто и нема да се сеќаваш оти
цигарите ти биле дел од животот. Оти ова со јубилеиве е опасна работа. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас еве 6 месеци славам деновиве. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај кога ќе ги оставам ќе ја ѕирнам.
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има една интересна книгичка за оние кои сакаат да ги откажат цигарите. Не е од оние досадните: цигарите се штетни, ќе умреш од нив, ќе та фати ова-она... туку ги разработува причините и одговорите на прашањето: Зошто пушам? Иако.... јас ја имав дома 2-3 години, ама ја прочитав отпосле, откако ги откажав Allen Carr’s - “Easyway to stop smoking“ Изменето од Анастеа - 25.Февруари.2016 во 14:22 |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас цели два месеци. Ма не да си викам браво, не да си се гордеам сама со себе, се чувствувам како да сум дипломирала на најтешкиот факултет. Ич не ми фалат и се чудам како не сум ги откажала порано. А мислев дека без цигари нема живот. |
|
19-12-1977
Нов член Регистриран: 12.Јуни.2015 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бе мамаицата у п**ка, 22 години пушам цигари со ниту една ден пауза, по две три кутии дневно- а бе таа ден ја памтам во еден кафич со една моја школска ,бевме осмо за прва година средно, поарно тој час да ми паднало нешто на раката еден прст да ми се отсекол и да сум без него цел живот поарно ке било ,само цигара да не сум запалил.Убитачна работа се цигарите, по лоша навика нема да бетер од дрогата се...
|
|
svetosparki
Сениор Регистриран: 27.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 694 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Go izdisav Richmond,go vdisav Skopje...
Neznam sto e pozaebano... |
|
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od iskustvo...
ako sakash da gi ostavish - ostavi gi!... ako sakash da gi pushish - pushi gi! tolku! |
|
едно е - не се две
|
|
Внеси реплика | страница 123 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |