|
КАКВО Е ЧУВСТВОТО ДА СЕ БИДЕ ХРИСТИЈАНИН |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Мај.2009 во 13:05 |
|
(Апостолски Дела 2:1-2-3-4) А кога дојде Педесетица, сите беа собрани на едно место. И одеднаш се слушна бучава од небото, како кога силен ветер дува и ја исполни целата куќа во која седеа. И им се појавија јазици како од пламен, кој се разделија и на секого од нив застана по еден. И тие сите се исполнија со Светиот Дух и почнаа да зборуваат на други јазици, како што Духот им даваше да зборуват.
Нај големото доживување е она Крстењето во Светиот Дух, каде што исчезнува секое сомневање, каде што Духот Свети му дава на оној кој го прима дарови: Јазици, толкување, пророкување, проповед, добри плодови! Да се биде Христијанин е да се биде верен на Исус Христос, да се надеваме, да се љубиме еден со друг колку што се љубиме самите себеси и да го љубиме Бог повеќе од самите себе, зашто Бог не возљуби толку многу што Исус умре за нас на крстот во Голгота. Да се биде трпелив и понизен и да се биде радосен, радосен на Евангелието...Многумина ми рекле и ќе ми речат понатаму: ,,Твојот Исус ти многу забранува, но јас велам,. ,,Мојот Исус е Оној Кој се умре за мене и воскресна, Оној Кој го положи Светиот Дух на моето тело, за да ми ја докаже Неговата сила и слава, Оној кој и даде помазание и живот на мојата мртва душа, Исус е Тој кој е секогаш со мене и ме чува од зло... Халелуја, да се слави името Божјо затоа што тоа е свето и вечно, како што кажав и во горниот одговор: Привилегија е да се живее за Христос. |
||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одлично...
|
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Слободааааааа!!!!!!!!
Ете такво е чувството...... |
||
МИР со сите
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чувството е супер, а наградата мир и спасение.
Привилегија е да се живее за Исус! |
||
Jorj98
Нов член Регистриран: 14.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Просто ..... надежно.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чувството да се биде христијанин е прекрасно.
Прво, имаш една слобода во Христа, знаеш дека не робуваш на закон кој неизбежно те води во грев, знаеш дека си Божје чедо и дека можеш да Му ги довериш на Бог сите твои грижи, како на родител и пријател, а не како слуга кој се тресе пред својот господар кој казнува.
Едноставно-преубаво
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Beli
Нов член Регистриран: 11.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
batka moes da se smees kolku sakas.mozam so sigurnost da ti kazam deka,ti licno muslimanstvoto ne go poznavas ,iako se narekuvas musliman.niti si go procital k*ranot.a da se smees umees.se gordees so svoeto neznaenje.ne bi sakal .da ti postavuvam prasanja od k*ranot,veruvam deka nemas poim od nego.a kako drugo nie hritijanite ne se borime protiv muslimanstvoto.i nie hristijanite ja imame procitano Biblijata ,i jas licno.znam koj e BOG zto napravil za MENE ,sto trazi mojot BOG od mene.Isto da pravam za da bidam spasen.Dovolno raboti za Hristos se arheoloski otkrieni.np.Banjata sos 5 tremovi za koja zboruva apost.LUKA.najden e zidot koj go delel Pilat od negovata garda.najden e grob vo koj pisuva;" Hriste daj da voskresne".koi ja potvrduvaat verodostojnosta na Biblijata.I odi masko prasaj go koj bilo Ogha sto Pisuva vo indhil,koj ke dojde po ftor pat.Muhamed ili Azreti Isa<Isus Hristos>..Da se nareces Hristijanin e nesto drugo.DA si Hristijanin e nesto mnogu vozviseno.Hristijanite go imaat Bozjiom MIR a toa so zborovi e neopisivo treba da se dozivee.vaka ISUS ve ceka
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прекрасно е чувството да се биде ХРИСТИЈАНИН да знаеш дека си сакан од Христос и дека те чека неговата благородна прегратка
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Биби, темата е какво е чувството да се биде христијанин, а не какво е чувството да се биде православен
Читајќи го внимателно твојот пост видов дека тој го опфаќа ова второво. Сето тоа погоре што ти го подвлеков го немало и го нема во изворното (Библиско, Христово) христијанство, а изобилува во ткн. православие.
Се надевам правиш разлика.
Поздрав!
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ubavo razmisluvanje, no kako i da e crkva si e crkva a koj si pravi za sebe si pravi. Neka mu ja mislat tie sto ja pretstavuvaat crkvata. Da znaete samo kakov pop dalaverdzija poznavam??? Nema da veruvate! Ama lugje se, da bea sovrseni ke bea svetci. Dokolku ne bila crkvata nemalo da ima ni pismenost, ni identitet, ni tradicija.....ima mnogu nesta,mnogu se da se brojat. Zatoa, da gledam jas da sum si OK za drugite ic ne mi e gajle.
Ubavo e cuvstvoto da pripagjas kon ovaa vera.Jas licno se osekam prosvelteno i cisto sto sum hristijanin., |
||
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eh drago mi e sto konecno soi razbrazala mnogu vazni raboti koga se raboti za vistinskata vera vo Boga!no sepak ima i nekoi nedostatoci..
Sekogas imame pravo na izbor i svoja konecna odluka!I Ima mnogu crkvi koi mozat da ti pomognat vo tvojot izbor bibi!i za da se veruva ne mora da si pripadnik na odredena crkva mozebi e opravdano donekade..No ne veruvam zatoa sto nemozes sam bez nikava duhovna podrska od nikogo da istraes i ja socuvas svojata verba,bidejki iskusenijata se nasekade okolu nas,a sekogas postoi duhoven sovetnik koj bi ti ponognal,bi te sovetuval!Veruvaj mi ti kazuvam od licno iskustvo,sam tesko da se snajdes vo ovoj surov svet...Da,bog e vo nas no nie sme sozdadeni da ziveeme vo zaednistvo i mir so Boga,site zaedno!Covekot e sozdaden da zivee so lugjeto...
|
||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
||
Bibi sk
Сениор Регистриран: 10.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 96 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kakvo e cuvstvoto da se bide hristijanin? sega ke objasnam po pat na primeri: odam na vencavka, popot megju drugoto, vo eden moment vika: da vi dade gospod mnogu decinja, za da mozeme da gi prestigneme onie sto ragjaat poveke od nas (ne mozam da veruvam)...odam na pogreb: popot vika: ajde sto ste se nazalile site, pa i kokoska da cuvas, eden den ke ti umre (ne mozam da veruvam i dobivam zelba da go istepam)...naplakjaat za ragjanje, za krstevanje, za umiranje, za slavi i imendeni. Znaci, sto mi e poentata? Zaradi takvi tipovi koi se narekuvaat svesteni lica i koi treba da se produhoveni, i lugje pred se, ponekogas ne sakam da vlezam vo crkva. Vtoro, na site nas, religijata ni e nametnata, nemame pravo na izbor, zatoa sto ne krstevaat uste malecki...ne velam deka bi odbrala nekoja druga religija ili vera, no sepak, nikoj nikogas ne me prasal sto sakam da bidam...treto, ne mora da si pripadnik na odredena vera za da veruvas...bog e nasekade okolu nas, bog e vo nas
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I PRASANJETO MI E POVEKE RETORICKO, NE OCEKUVAM ODGOVOR OD TEBE!
Изменето од moira - 10.Август.2007 во 03:14 |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EH, MIRALEM, MIRALEM, JAS SUM NA PRAVIOT PAT, NO KOGA TI GE GO PRONAJDES I KE TRGNES PO NEGO? |
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |